به گزارش مشرق به نقل از فارس ، حجتالاسلاموالمسلمین موسوی هوایی معاون پژوهشی سازمان تبلیغات اسلامی در جلسه هفتگی انصار حزبالله به موضوع فرهنگ سیاستزده اشاره کرد و اظهار داشت: اگر بخواهیم با بصیرت و شناخت کافی در این مبحث وارد شویم باید به گونهای پیش برویم که تصمیمگیریها و خطمشی ما خلاف خط مشی ولایت نباشد؛ مهم این است که بدانیم فرهنگ چیست و تلقی و برداشت ما از سیاست چیست؟
معاون پژوهشی سازمان تبلیغات اسلامی با تأکید بر اینکه برای فرهنگ تعاریف متعددی بیان شده است، تصریح کرد: تعریف جامعی که از قول شهید بهشتی، علامه طباطبایی، حضرت امام(ره) و مقام معظم رهبری وجود دارد شامل عناصر دانش یعنی دانایی، شناخت و فهم و بینش یعنی نگاه انسان به خودش، به پیرامون، موجودات و به طور اعم زاویه دید انسان؛ به عنوان مثال اگر اخبار و اطلاعات و شناختی که از یک فرد یا جهان سیاسی به ما میدهند به گونهای باشد که فهم مشترک ما منفی باشد، طبیعتاً دیگر نگاه ما به آن فرد و جریان تغییر خواهد کرد؛ در تمام مراتبی که ما با آن مواجه هستیم وضع این چنین است.
وی با بیان اینکه در ترسیمی که از انسان در بحثهای انسانشناسی یک تجمیع 15 ساله انجام داده و در آن 1250 ارتباط برای انسان بیان کردهام، افزود: ولی مهم این است که در تمام این موارد باید فرهنگ دینی رعایت شود؛ یعنی دانش دینی نسبت به موضوع داشته و بعد باید ارزشیابی و ارزشگذاری دینی نسبت به تمام این ارتباطات داشته باشیم.
حجتالاسلام موسوی هوایی بر همین اساس به ارزش خلیفهاللهی انسان اشاره و اضافه کرد: پوپر، فروید و راسل انسان را یک زبالهدان فرض میکنند چرا که آنها مبنا را برای انسان غرایز جنسی میدانند؛ فروید تصریح کرده من هر چه در انسان بررسی کردم، یک زبالهدان و لجنزار یافتم او با این بینش، انحراف بزرگی در فرهنگ، سیاست و اقتصاد دنیا ایجاد کرد؛ وی قطعاً صهیونیست بوده چراکه اصلاً دین خاصی را اعلام نکرده است.
معاون پژوهشی سازمان تبلیغات اسلامی با تأکید بر اینکه ارزشی که انسان بر مبنای آن دانش و بینش بیان میکند، میتواند دینی، ضددینی و یا متصل به یک جریان سیاسی و نیز میتواند ولایی و در جهت ارزشهای انقلاب باشد، گفت: بعد از ایجاد ارزش در فرهنگ گرایش به آن ارزش مطرح و بعد از گرایش فعل و کنش ما پیدا میشود.
*علوم انسانی دانشگاهی، اسلامی نیست
وی ادامه داد: در حال حاضر اگر در دانشگاههای ما مطرح شود که قرآن کریم راجع به کنشها و گرایشهای انسان مبنای روان شناختی ارائه کرده است، کسی قبول نمیکند در حالی که خداوند از درون انسانها خبر میدهد.
حجتالاسلام موسویهوایی با بیان اینکه در بحث فرهنگ به علوم انسانی میرسیم، افزود: علوم انسانی دانشگاههای ما اسلامی نیست و باید سعی کنیم به سوی اسلامی شدن پیش بروند اما هنوز این گامها برداشته نشده است؛ البته تلاشهایی در مراکز وحدت حوزه و دانشگاه انجام شده ولی این که مبنای علوم انسانی مبنایی اسلامی باشد و از ریشه علوم انسانی را تحلیل کند، نیست.
معاون پژوهشی سازمان تبلیغات اسلامی بر همین اساس سیاست را اداره امور مردم در ابعاد مختلف حیات فردی و اجتماعی دانست که دولتها به طور اعم پیگیری میکنند و یادآور شد: بحث عمده مورد پیگیری حکومتها که در قرآن کریم هم آمده، بحث امنیت و رفاه اجتماعی است؛ در بحث امنیت در بسیاری از مواقع افراد بیدین و سکولار که به دنبال تسلط شیاطین بر جهان هستند، ناامنیهای مصنوعی مثل 11 سپتامبر درست میکنند تا بتوانند هژمونی اطلاعات را در تمام زندگی مردم نفوذ دهند.
*ولایت و سیاست سه رکنی
وی با بیان اینکه در سیاست با سه رکن امور اجرایی که به دولت تعبیر میشود، امور قانونگذاری که مختص مجلس و پارلمان است و امور قضاوت، تصریح کرد: هر سه این موارد جزو سیاست محسوب میشود؛ چرا که تمامی آنها با اداره امور مردم سر و کار دارند.
حجتالاسلام موسویهوایی ادامه داد: نکتهای که وجود دارد این است که در نظام مقدس جمهوری اسلامی، تمام این موارد تحت نظر و اشراف ولایت کار میکنند؛ یعنی اینگونه نیست که خودشان شکل گرفته و برای خود مشروعیت درست کنند، در نظام مقدس جمهوری اسلامی مشروعیت از خدای متعال به نبیمکرم و به اهل بیت و از اهل بیت به ولی فقیه میرسد و از ولی فقیه به هر کسی که حکم او را ولی فقیه تنفیذ میکند؛ چون احکام نظام متصل به قانون وحی است و ولی فقیه آن را امضا فرموده، آنچه که مجلس تصویب میکند به عنوان قانون ساری و جاری میشود همچنین رئیسجمهور هم که با رأی مستقیم مردم انتخاب میشود اگر حکم تنفیذ ولی فقیه را نداشته باشد مقام او غصبی محسوب میشود.
معاون پژوهشی سازمان تبلیغات اسلامی افزود: تمامی امور در نظام مقدس جمهوری اسلامی و به طور کلی در نظام سیاسی اسلام تحت ولایت الهی است که از طریق ولی فقیه اعمال میشود البته در بعضی جاها میتواند این ولایت واگذار شود؛ مثلاً فرماندهی کل قوا را حضرت امام(ره) در مقاطعی به وزیر کشور وقت واگذار فرموده بودند که بعداً به رئیسجمهور محول کردند.
*سیاستزدگی چیست؟
وی بر همین اساس به فرمایش مقام معظم رهبری اشاره و اضافه کرد: یک کار سیاسی و یک سیاسیکاری داریم، کار سیاسی یعنی اینکه تمام حرکات و سکنات مؤمن باید در جهت تثبیت ولایت خدا بر تمام ارکان جامعه باشد؛ اگر میخواهیم در جهت الهی گام برداشته و زندگی همراه با رشد و تعالی داشته باشیم، باید حرکات و سکنات و تصمیمات و حتی اذکار ما در جهت تثبیت ولایت الله بر تمام ارکان فردی و اجتماعیمان باشد، اگر چنین شود در حال رشد هستیم و نفس کشیدن، قلم زدن، حرفزدن و فکر کردن ما عبادت محسوب میشود چراکه تمامی در مسیری است که میخواهد خدا را بر جامعه و فرد حاکم کند.
حجتالاسلام موسویهوایی با تأکید بر اینکه این کار سیاسی باید در مسائل فرهنگی هم باشد، افزود: فرهنگ خنثی به درد ما نمیخورد، البته فرهنگ خنثی نداریم چراکه فرهنگ یا بر حق یا بر باطل است. و بعد از حق گمراهی است؛ فرهنگ خنثی مرتع شیطان است مثل کسانی که میگویند ما دین خودمان و ولایت علی(ع) را داریم و دیگر ولایت فقیه را نمیخواهیم و شهید مطهری(ره) بر همین اساس فرمود: یزید زمان خود را بشناس و حسین زمان را بشناس.
معاون پژوهشی سازمان تبلیغات اسلامی ادامه داد: اینها دقیقاً بسترهایی است که دشمن خواهان ایجاد آن است چراکه دشمن نمیتواند مستقیم بگوید بیدین و بیولایت شوید چون همه این تجربیات را در دوران اصلاحات امتحان کرده است؛ آنها میگفتند ولایت را بدون ولایت فقیه قبول داریم یا اینکه ولایت فقیه را قبول داریم ولی در شخص آن حرف داریم در صورتی شخص ولی فقیه هم قانونی و هم شرعی است و هم از مردم بیعت گرفته است.
*حزبالله و جریان انحرافی
وی با تأکید بر اینکه الان نیز تنها هدف آنان همین است و پله پله میخواهند ولایت را بزنند، گفت: موضع حزباللهیهای جامعه که در مسیر حضرت آقا گام برمیدارند، نسبت به جریان انحرافی، جدا کردن بخش عمده دولت از این جریان است و در این مورد ما هرگز نمیتوانیم مسامحه کنیم چرا که مقابل تمام دین ماست و مثل این است که به لشکر امام حسین(ع) بگویند شما امام حسین(ع) را تحویل بدهید ما همه امکانات دینی و مذهبی را به شما میدهیم؛ در صورتی که همه دین ما امام حسین(ع) است از این رو ولایت نیز جایگاهش اینچنین است.
حجتالاسلام موسویهوایی یادآور شد: حدود یک سال و نیم پیش در یک مرکز استراتژیک آمریکا بحث شده بود که مانع اصلی در پیشرفت آمریکا در جهان و تأثیرگذاری آن در نقاط مختلف همین ولی فقیهی است که مردم در ایران دور آن قرار دارند و از آن دست بر نمیدارند؛ آن زمان واشنگتن پست نوشت که دو تا سید علی کار را به گل نشاندهاند یکی سیدعلی سیستانی و دیگری سیدعلی خامنهای؛ باید به این نکته قرآنی توجه داشت که انسجامی که دشمنان ولایت و دین دارند اگر در میان دینداران و حزباللهیها بود عالم را گرفته بودند.
معاون پژوهشی سازمان تبلیغات اسلامی به اوضاع سوریه اشاره و اضافه کرد: دشمنان و عربهای بیدین از تونس، مغرب و سعودی نیز پای کار هستند و اسلحه میدهند و جهتگیری تمام رسانههایشان نیز علیه سوریه است؛ پر واضح است که ما هم به رژیم سوریه اشکال داریم ولی الان در مقابل اسرائیل ایستاده است.
وی ادامه داد: تمام تلاش اسرائیل این است که دولت سوریه برکنار شود؛ از این رو باید دولت سوریه بماند، چرا که این منطق امام(ره) است چراکه در حال حاضر نیروهای شیطان به واقع منسجم عمل میکنند به هر حال کار سیاسی باید باشد.
*خطر سیاسیکاری
حجتالاسلام موسویهوایی با بیان اینکه بنده اگر طلبهای را برای تبلیغ به شهرها میفرستم تا در ماه مبارک برای مردم صحبت کند باید کتابی به او بدهم تا خط سیاسی او را تبیین کند، اظهار داشت: چرا که وی نمیتواند در سخنانش خنثی حرکت کند؛ اما نباید سیاسیکاری باشد؛ سیاسیکار یعنی فریب مردم با دوز و کلک و کارهایی که جهتگیریها را عوض کرد و بهعنوان سیاست، جهتدهی کارهای فرهنگی را به سویی که رهبری و ارزشهای نظام نباشد تغییر داد؛ این خود مفسده و بزرگترین خیانت به اسلام، تشیع، انقلاب و خون شهدا است.
معاون پژوهشی سازمان تبلیغات اسلامی با تأکید بر اینکه مقام معظم رهبری در چهارده خرداد هر سال مسیر انقلاب را ترسیم میفرمایند و برای نمایندگان مجلس و رئیسجمهور آینده ملاک و معیارهای کلی را بیان میکنند، افزود: امسال نیز روی مسائل اقتصادی به صورت شفاف تأکید کردند و دستور انسجام ملی را حول این موضوع گوشزد کردند تا این دو با هم و منسجم، کار اقتصادی کشور را پیش ببرند و معضلات مردم را حل کنند نه اینکه لجبازی کنند و مجلس قانونی تصویب کند که دست دولت را در یک جا ببندد؛ در حقیقت امانت بسیار عظیم و بزرگی به ما رسیده که از امام حسین(ع) و امیرالمؤمنین(ع) بزرگتر است و آن اصل اسلام است؛ چرا که آنها هم به خاطر این امانت فدا شدند.
وی افزود: یک انسان با بصیرت به این موضوع پی میبرد که امام حسین(ع) - که عقل کل عالم در زمان خویش بود - هم به خاطر این امانت کشته شد و آن اسلام ناب و تشیع است که باید بماند و بشریت به وسیله آن هدایت شود و با کمک آن بسترهای ظهور ایجاد شود؛ این امانت الان به دست ما رسیده لذا روا نیست که در حوزه فرهنگ و سیاست سلیقهای عمل کنیم بلکه باید بر مبنایی که حضرت آقا میفرمایند عمل شود.
حجتالاسلام موسویهوایی یادآور شد: تعریف سیاستزدگی در مسأله فرهنگ، این است که در سیاستگذاری، برنامهریزی، تخصیص بودجه و عملیاتی کردن آن سیاستها در جهت منویات و خواستهها و دستورات و آنچه که رهبری معظم میخواهند، حرکت نکند این نشانه یک فرهنگ سیاستزده است نه اینکه ما تمام فرهنگ را به امور سیاسی معطوف کنیم چرا که اصلاً این امر غلطی است و خود حضرت آقا هم میفرمایند که غلط است؛ آقا فرمودند منبرهایتان را تقسیم کنید. مباحث اعتقادی، مباحث اخلاقی و مباحث روز را هم برای مردم توضیح دهید.
معاون پژوهشی سازمان تبلیغات اسلامی با تأکید بر اینکه در سیاستگذاری هم فرهنگ سیاست زده تاثیر میگذارد، اظهار داشت: مثلا اینکه تصمیمگیری شود بودجه قرآن کریم در کجا صرف شود و یا اینکه متولی آن کدام دستگاه باشد. تجربه میگوید که ما باید این بودجه را به جایی ببریم که سالیان سال کار قرآنی کرده و به دفتر آقا وصل است و رئیس آن سازمان هم منصوب خود آقاست؛ نه اینکه جایی را کنار وزارت ارشاد به عنوان معاونت قرآن و عترت درست کنیم و بعد بودجههای قرآنی را آنجا بریزیم که ندانند چه کار کنند و از طرف دیگر پژوهشهای قرآنی همینطور در بین زمین و هوا بماند و بچههای پژوهشگر اعم از دانشجو و طلبه از ما درخواست بودجه کنند.
وی با بیان اینکه اگر همه بر عهد و پیمان خویش با ولایت بمانند و بر مبنای آن عمل کنند، مطمئنا ما 5 ساله حتما راه 50 ساله را خواهیم پیمود، یادآور شد: در جاهایی مثل بحث هستهای که سرنخ آن به دست مقام معظم رهبری است و آن مقاومتهای عظیم الهی پشت آن وجود دارد ببینید چه پیشرفتهایی صورت گرفته است؛ ایشان از 7-8 سال قبل مدام میفرمایند تولید علم، جنبش نرمافزاری و اگر این موارد را بیان نمیکردند این پیشرفتها صورت نمیگرفت چرا که در آن صورت هرکس میخواست ساز خودش را بزند.
حجتالاسلام موسویهوایی ادامه داد: مقام معظم رهبری هر ماه رمضان هر روزه از ساعت 4 تا زمان افطار برنامه دارند و صحبت میکنند؛ این توان الهی است که ایشان دارند و از عالم بالا الهام میگیرند. واقعاً ایران نسبت به کشورهای اطراف یک کشور طیب و طاهر است. ما با آمار و ارقام دقیق به این نتیجه رسیدهایم. الحمدلله خدای متعال هم ولایت را برای ما گذاشته است و ما هم نباید از این محور خارج شویم.
ارگان فرهنگی سیاستزده
معاون پژوهشی سازمان تبلیغات اسلامی با بیان اینکه در برنامهریزیها نیز ممکن است سیاستزدگی باشد و در برنامهریزی به جای تمرکز بر معضلات فرهنگی جامعه، بر موضوعی متمرکز شویم که بعدا از لحاظ سیاسی در انتخابات به نفع حزب و گروه خودمان باشد، گفت: حالا ارگان فرهنگی هم همینطور است یک ارگان فرهنگی هم باید در مسیر ولایت قدم بردارد و نباید گرایشهای شخصی و سیاسی را در امور ملاحظه کند؛ قطعا اشخاص گرایشهای سیاسی دارند ولی نباید آن را در برنامه ریزیهای ارگان فرهنگی مربوطه دخیل نمایند اینها همه مفسده هستند یعنی منجر به خروج از شرع و قانون و خط ولایت میشوند.
وی ادامه داد: بنده به مسئولین یکی از روزنامهها تذکری دادم و گفتم اینکه در صفحه اول روزنامه یک 3 میگذاری و تا آخر صفحه روزنامه جلوی آن صفر قرار میدهی و بعد میگویی این مبلغ در کشور اختلاس شده یا از مملکت بردهاند و در کل یک چیزی که مردم بفهمند این پول رفته است، بنده طلبه راضی نیستم اینگونه ما مردم کشور را آشفته کنیم. چهره حضرت آقا هم نشان میداد که کاملا از اینگونه آشفتهبازار ناراضی هستند.
حجتالاسلام موسویهوایی افزود: این ناشی از فرهنگ سیاستزده است؛ از طرف دیگر الان کشور حقیقتا در حال پیشرفت است و این را اصلا نمیتوان انکار کرد. ما به غیر از حضرت آقا کاری با فرد دیگری نداریم و همه افراد زیر چتر جمهوری اسلامی هستند؛ شما باید پیشرفت کشور را نشان دهید تا مردم بفهمند چقدر کارهای بزرگ در کشور صورت گرفته است ولی اخبار 20:30 حدود 20 دقیقه از دادگاه فساد مالی را نشان میدهد و حاضر نیست حتی 10 دقیقه از فعالیتهای جوانان این مرز و بوم در عسلویه را نشان بدهد. این همان سیاستزدگی است.
معاون پژوهشی سازمان تبلیغات اسلامی با بیان اینکه باید در مردم ایجاد امید کرد، افزود: بدیهی است که مشکلات هم هست ولی اگر همه چیز در مشکلات است، پس کشور چگونه به جلو میرود و چرا زنده است؟! این طور نیست باید منصفانه برخورد کرد.
وی ادامه داد: در مورد قوه قضائیه گفته میشود قضات و قوه قضائیه چنین و چنان هستند در حالی که نباید به خاطر چند قاضی خطاکار کل قوه قضائیه زیر سوال برود چراکه این نتیجه فرهنگ سیاستزده است که متاسفانه بر بخشی از کشور حاکم شده و اینها کسانی هستند که حرکت حول محور ولایت را فراموش کردهاند.
*بودجه سیاستزده
موسوی هوایی با تأکید بر اینکه در تخصیص بودجه نیز فرهنگ سیاستزده وجود دارد، گفت: فرهنگ سیاستزده بودجهها را به سمت باند و گروه سیاسی مورد نظر خودش چه در دستگاه فرهنگ و چه در دستگاه سیاستگذاریها میکشاند؛ هر دو باید بودجه فرهنگی را در خدمت انقلاب و ارزشهای انقلاب و مسیری که حضرت آقا ترسیم میفرمایند قرار بدهند. اصلا حلال بودن مصرف بودجه در صورتی است که در مسیر منویات و دستورات حضرت آقا باشد؛ چرا که ما اول مسلمان و بعد سیاسی هستیم و در قیامت باید جوابگو باشیم؛ حتی در مسائل اطلاعاتی، امنیتی و نظامی و آموزشی و اقتصادی نباید سیاستزده باشیم. آقا امسال را سال تولید ملی اعلام کردهاند همه چیز باید به این سمت و سو حرکت کند وگرنه مشکل ایجاد خواهد شد وقتی در این جهت حرکت شود خدای متعال عنایاتش خاص و ویژه خواهد شد.
*تجدید بیعت با رهبری مصادف با یک امتیاز الهی
معاون پژوهشی سازمان تبلیغات اسلامی با بیان اینکه بنده در دولت قبلی تحقیقی انجام دادم و نتیجه این بود که هر موقع امت ما تجدید بیعت با حضرت میکنند مصادف با یک امتیاز بزرگ الهی و معنوی و اقتصادی و اجتماعی برای جامعه میشود، گفت: کشور در خشکی و قحطسالی بود و در سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی و بخشی از خراسان رضوی مثل سبزوار آب کمیاب شده بود و مشکلات عدیدهای به وجود آم. در همین اوضاع حضرت آقا به مصلی تشریف بردند و برای دانشجویان صحبت کردند. در آن زمان که دولت اصلاحات سر کار بود اصلا باورشان نمیشد که این قدر از آقا استقبال شود؛ چرا که آنها در روزنامههایشان بسیار علیه ولایت فقیه قلمفرسایی کرده بودند. بعد از آن روز به مدت یک هفته در سراسر کشور بارندگی صورت میگیرد به گونهای که نمیتوانند آن را کنترل کنند؛ بنده 25 نمونه از این الطاف الهی را یادداشت کردهام.
وی یادآور شد: زمانی که آقای شیبانی که الان عضو شورای شهر است در مجلس بود، یک روز قبل از دستور در مجلس صحبت کرد و گفت آیا میخواهید در کشور خشکسالی برطرف شود؟ آقایان توبه کنید، استغفار کنید، نمازهایتان را اول وقت بخوانید، با رهبری پیمان ببندید تا خداوند لطف و تفضل کند؛ اصلا ولایت با پیچ و مهرههای عالم عجین است؛ در روایات آمده است جامعهای که حکومت سلطان عادل را بپذیرند، خداوند حداقل 70 بلای آسمانی و زمینی را از این جامعه دور میکند، هر جا مردم به پشتیبانی ولایت به صحنه آمدهاند، خداوند لطف و تفضلش را نشان داده است.
حجتالاسلام موسویهوایی افزود: امروز هم در موضوع یارانهها که لطف خداوند شامل حال ما شده است؛ با مطالعه تاریخ دنیا راجع به هدفمندی یارانهها در کشورهای مختلف خواهید دید که چه قتل و غارتی در آن کشورها انجام گرفته است؛ مصداق این موارد در آلمان، ژاپن، فرانسه و اسپانیا وجود داشته با اینکه آمریکا با ثروتی که جمع کرده بود به اینها وام داده بود تا بعدا افسارشان را در دست داشته باشد و انباشت پول هم پشت سر این کشورها بود ولی شبانه روزی نبود که قتل و جنایت و تجاوز نشود در حالی که خداوند به ما لطف کرد و حتّی اگر اندکی نظارت ملی و دولتی قوی شود فشار این گرانی هم کمتر خواهد شد. اما به هر حال وفور نعمت بر جمهوری اسلامی عجیب و غریب و اعجاز است این را بنده با اطلاع میگویم. مثلا در فرانسه کالایی به یک دفعه نیست میشود نه اینکه باشد ولی گران باشد.
معاون پژوهشی سازمان تبلیغات اسلامی گفت: بزرگترین هولوکاست عالم در ایران رخ داده است؛ وقتی که در جنگ جهانی اول حدود 7 تا 12 میلیون نفر از گرسنگی در ایران میمیرند الان بحمدالله اوضاع خیلی خوب است؛ اینکه در اعتکاف آن جوان به دلیل استقبال فراوان از مراسم اعتکاف گریه میکند که چرا امکان برای او میسر نشده که به مسجد دانشگاه برود و با خدای خود بنشیند و حرف بزند این نزول رحمت الهی است.
*قانون اساسی و گامهای بزرگ
وی یادآور شد: ما با نوشتن قانون اساسی نظام جمهوری اسلامی گامهای بزرگی را برداشتیم منتها در ریشهدار کردن آن خیلی عقب هستیم؛ در دوران اصلاحات که اصلا نمیخواستند این کارها صورت بگیرد بلکه میخواستند به گونهای برعکس معنا شود در دوره قبل از آن هم که اسمش را سازندگی گذاشتند باید مقایسه کنید آن دوران را با دوران آقای احمدینژاد تا ببینید آن دوران سازندگی بود یا در این دوران، سازندگی واقعی در کشور شکل گرفت؛ هم نسبت به پول و ثروت کشور و هم نسبت به کارهایی که صورت گرفته است.
*فرهنگ و اصلاحطلبان
حجتالاسلام موسویهوایی در پایان خاطرنشان کرد: در دوران به اصطلاح سازندگی کسی به فکر فرهنگ نبود و تز بزرگ آن دوران این بود که تا وقتی مردم همه علیه جمهوری اسلامی شعار ندهند، فرهنگ ما مشکلی ندارد که حضرت آقا هم در آن زمان 5-6 بار به هیئت دولت تذکر دادند. آنها معتقد بودند که باید مدیران اقتصادی خودشان از نظر مالی قوی باشند و بورس و زمینها همه به نام این مدیران ثبت شود.