کد خبر 138434
تاریخ انتشار: ۳۱ تیر ۱۳۹۱ - ۱۳:۲۶

رئیس مجلس با انتقاد از ارائه دیرهنگام برخی گزارش‌های مرکز پژوهش‌ها در دوران ریاست توکلی، گفت: مرکز پژوهش‌ها استراتژی مجلس نهم را تدوین کند.

به گزارش مشرق به نقل از  فارس، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی پیش از ظهر امروز (شنبه) طی سخنانی در مراسم تودیع و معارفه رئیس مرکز پژوهش‌های پارلمان، با بیان اینکه آقای توکلی زمانی که ریاست این مرکز را برعهده داشت، طبق نظر خودش بر پژوهش‌های علمی فشاری وارد نمی‌کرد، اظهار داشت: گاهی اوقات پیش می‌آمد که مرکز پژوهش‌ها نظر دیگری داشت اما رئیس این مرکز نظرش غیر از پیشنهادات مرکز پژوهش‌ها بود.

وی با بیان اینکه داشتن نشاط علمی بسیار خوب است، از تلاش‌های توکلی و همکارانش تقدیر کرد و گفت: آقای جلالی نیروی تازه‌نفسی برای مرکز پژوهش‌هاست و این ظرفیت خوبی است تا جهشی در این مرکز ایجاد شود؛ مرکز پژوهش‌ها باید تحلیل پایه از وضعیت کشور داشته باشد و آن را به مجلس تحویل دهد؛ باید یک برآورد و تحلیلی از شرایط موجود کشور داشته باشیم و هر سال آن را ارائه دهیم.

لاریجانی با ذکر این نکته که در حال حاضر تحلیل پایه‌ای وجود ندارد تا بدانیم وضعیت انرژی، شرایط فرهنگی و اقتصادی و سیاست خارجی‌مان چیست، گفت: ممکن است گزارش‌های پراکنده‌ای وجود داشته باشد اما باید در یک نگاه، تحلیل جامع و کاملی در همه ابعاد داشته باشیم اما فی‌الحال چنین چیزی روی میز نیست و وجود آن می‌تواند پشتوانه خوبی برای مجلس، دولت و سایر بخش‌ها باشد.

به گفته وی گاهی نوشته‌ها و تحلیل‌هایی در رابطه با سیاست خارجی توسط مرکز پژوهش‌ها ارائه می‌شد ولی دیروقت بود اما پختگی لازم را داشت؛ ما انتظار داریم مرکز پژوهش‌ها با مقتضیاتی که پارلمان دارد، استراتژی‌ای را برای مجلس تدوین کند، یک پارلمان که قرار است 4 سال ماموریت داشته باشد، باید دارای استراتژی مشخصی باشد و توصیه می کنم در این زمینه ظرفیت‌سازی شود و استراتژی‌هایی را تدوین کنند و باید اولویت‌هایی نیز مشخص شود و اگر دارای استراتژی باشیم و اولویت‌هایی را مدون کنیم تا از کارهای پراکنده جلوگیری شود.

«از آنجایی که از نظر دارا بودن استراتژی و اولویت‌ها، دارای خلاء بودیم، هر کسی نظر خودش را مطرح می‌کرد اما اگر تدوین استراتژی مدون برای فعالیت 4 ساله مجلس در نظر گرفته شود، آن وقت مرکز پژوهش‌ها می‌تواند نقش فعال و پیشرو در مجلس داشته باشد و باید دانست اظهار نظر به موقع و تدوین شده بسیار می‌تواند به تصمیم‌گیری‌های به موقع مجلس کمک کند».

رئیس مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنانش با انتقاد از ارائه دیرهنگام برخی از گزارش‌های مرکز پژوهش‌ها، گفت: گاهی نوشته‌های مرکز پژوهش‌ها دیرهنگام به دست نمایندگان می‌رسید و این موضوع باعث می‌شد تاثیر‌ی در روند کار نداشته باشد یا اثرات آن کم باشد، گاهی وقتی تشکیل جلسه می‌دادیم، تازه گزارش مرکز پژوهش‌ها بین نمایندگان توزیع می‌شد، حیف است یک کار مدون تحقیقاتی انجام شود اما از نظر مکانیزم کار با تاخیر تحویل نمایندگان مجلس شود.

وی اضافه کرد: جامعه ما از نظر وضعیت نخبگی شرایط خوبی دارد و ما باید سراغ آنان برویم نه اینکه منتظر باشیم نخبگان کشور به ما مراجعه کنند، شما باید تورتان را طوری پهن کنید که بتوانید از ظرفیت نخبگان کشور استفاده کنید.

لاریجانی با بیان اینکه بیش از 300 انجمن علمی در رشته‌های مختلف در کشور ما وجود دارد، گفت: این ظرفیت علمی کشور است و باید توری پهن کنید که آنان را دعوت به کار کنید و بنده طراحی ساز و کاری برای ارتباط نزدیک با نخبگان را توصیه می‌کنم و باید شکل و ساختار مشخصی برای سازمان‌ها و موسسات تحقیقاتی تدوین شود تا آنان را به عنوان همیار مجلس تعریف کنیم.

رئیس قوه مقننه کشورمان با بیان اینکه دو سطح نخبگان را در کشور تجربه کردیم، گفت: بخشی از نخبگان کشور در مناطق و استان‌های حوزه‌های انتخابیه هستند که کمتر مورد توجه قرار می‌گیرند اما ذهن‌های پرطراوتی دارند ولی قابل شناسایی و دسترسی نیستند و حتی برای توسعه منطقه ای هم از این افراد استفاده نمی‌شود و ما به دنبال آن هستیم که سازمانی ایجاد کنیم تا از نظرات کارشناسان و نخبگان منطقه‌ای استفاده کنیم و نمایندگان مجلس حامل نظرات آنان باشند چرا که ما هرچقدر هم که صاحبنظر باشیم، در یک رشته تخصص داریم.

"باید ساز و کاری برای ارتباط با نخبگان فراهم شود ولی باید دانست عموم نخبگان ما نمی‌خواهند در چتر سیاسی قرار گیرند، مجموعه‌ نخبگان شهرها و استان‌ها را شکل دهید تا بتوانند نظراتشان را منتقل کنند و این موضوع باعث شناسایی عده زیادی از نخبگان در کشور می‌شود."

علی لاریجانی بر همین اساس یادآور شد: باید زمینه‌های ارتباط بین نخبگان محلی و منطقه‌ای با مرکز پژوهش‌های مجلس فراهم شود و اگر شما به دنبال امتداد کارهای پژوهشی مرکز در مراکز علمی هستید، ما آمادگی داریم که کمک‌هایی را برای استفاده از این ظرفیت فراهم کنیم.

وی همچنین گفت: بنده از کارهای پژوهشی دوران آقای توکلی استفاده می‌کردم، در این مرکز تعاملات فکری به شکل خوبی شکل گرفته است البته گاهی گزارش‌های مرکز دیر ارائه می شد یا برخی از آنها پیگیری نمی‌شد و می‌ماند، بنده از خدمات آقای توکلی که دوست عزیزمان است و سالهاست در این مرکز خدمت کرده، تشکر می‌کنم و از آقای جلالی هم که این مسئولیت را پذیرفت، متشکرم، آقای جلالی از نظر سن و سال نسل بعدی محسوب می‌شود و همین طراوت و شادابی باعث می‌شود جهشی را شاهد باشیم. از این جهت به کار آقای جلالی امیدوارم،

رئیس مجلس ادامه داد: در حوزه اقتصاد داخلی، تحولات به نحوی است که نمایندگان حتما باید دارای تحلیل و فهم یک رویداد باشند، گاهی رویداد‌هایی در کشور رخ می‌دهد که خارج از پیش‌بینی‌های قبلی است و خیلی خوب است که مرکز پژوهش‌ها در این زمینه گزارش‌هایی ارائه دهد.

لاریجانی با ذکر این نکته که نمایندگان مجلس عناصر سیاسی کشورند و اظهار‌نظر می‌کنند، گفت: اگر تحلیلی که به نمایندگان ارائه می‌شود، به موقع و دقیق باشد، می‌توانند دقیق‌تر اظهار نظر کنند.

رئیس مجلس با اشاره به موج گرانی‌ها در کشور، گفت: در حال حاضر موج گرانی در کشور به وجود آمده که البته دولت و مجلس اقداماتی را انجام داده‌اند، ارائه گزارش مرکز پژوهش‌ها در این زمینه می‌تواند شرایط خوبی برای اظهار‌نظر نمایندگان فراهم کند.

علی لاریجانی در خاتمه با اشاره به کشتار مردم مسلمان میانمار، گفت: در حال حاضر کشتار دسته‌جمعی در میانمار اتفاق می‌افتد که حادثه مهم و دردآوری است و دهها هزار مسلمان آنجا کشته شده‌اند و مسئولان میانماری باید گزارش دهند که چرا می‌گویند این افراد میانماری نیستند؟ آنان سالهاست که آنجا زندگی می‌کنند، مرکز پژوهش‌ها می‌توانند در این زمینه گزارش‌ها و تحلیل‌های خود را ارائه کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس