به گزارش مشرق به نقل از واحد مرکزی خبر، ولادیمیر پوتین در دیدار با کوفی عنان نماینده ویژه سازمان ملل متحد در امور سوریه افزود افسوس که دیدار دوباره من با شما درباره چنین موضوع تاسف انگیزی است.
رئیس جمهور روسیه گفت: ما از ابتدا و از نخستین گام ها همه تلاش های را برای برقراری صلح به کار گرفتیم و از حل مسالمت آمیز مسایل داخلی جامعه سوریه حمایت کرده ایم و حمایت خواهیم کرد .
نماینده ویژه سازمان ملل در امور سوریه هم گفت: تحولات سوریه در لحظه حساس، کلیدی قرار دارد که نقطه عطفی برای این کشور خواهد بود.
عنان از سفرش به مسکو برای بررسی موضوع فاجعه بار سوریه ابراز تاسف کرد و گفت: امیدوارم زمانی دوباره به مسکو بیایم که چنین مسئولیت سنگینی نداشته باشم.
لاوروف: طرح عنان تنها راه حل بحران سوریه است
وزیر امور خارجه روسیه بار دیگر تاکید کرد تنها راه حل بحران سوریه، طرح کوفی عنان فرستاده ویژه سازمان ملل به این کشور است.
به گزارش واحد مرکزی خبر به نقل از شبکه تلویزیونی روسیا الیوم ، سرگئی لاوروف درنشست خبری در مسکو افزود: مسئله مهم مجبور کردن دو طرف درگیر در سوریه به آتش بس و خروج نیروهای نظامی از شهرها و روستاهاست.
لاوروف افزود: افراد مسلح و نیروهای دولتی در سوریه باید به طور همزمان آتش بس را آغاز کنند.
وی ادامه داد: باید پیشنهادهای دولت روسیه درباره حل بحران سوریه در هر قطعنامه ای در شورای امنیت در نظر گرفته شود. ما قطعنامه ای را به شورای امنیت درباره سوریه پیشنهاد کردیم که در آن از همه طرفها برای گفتگو در سوریه به دور از فصل هفتم دعوت شده است.
وی اضافه کرد: در نشست ژنو هیچ توافقی برای صدور قطعنامه شورای امنیت درباره سوریه در چارچوب فصل هفتم منشور ملل متحد به دست نیامد. بعضی طرفهای بین المللی برای تحریف توافقات به دست آمده در نشست ژنو به ویژه درباره کناره گیری بشار اسد از قدرت و صدور قطعنامه در چارچوب فصل هفتم تلاش کردند.
وزیر امور خارجه روسیه خاطر نشان کرد: ما بر ادامه فعالیت ناظران در سوریه و تمدید ماموریت آنها تاکید داریم و به دنبال راهی برای حل بحران سوریه به دور از دخالت خارجی هستیم.
لاوروف گفت: ما با هر رویکردی برای سرنگونی کشور سوریه مخالفیم و مسکو از هیچ طرفی در بحران سوریه حمایت نمی کند. دخالتهای خارجی ثابت کرده است که نمی تواند راه حل خوبی برای راه حل مسالمت آمیز کشمکش ها در جهان باشد.
وی تصریح کرد:ما مواضع تحریک آمیز و تعیین ضرب الاجل به منظور فراهم کردن زمینه دخالت نظامی در سوریه را رد می کنیم. ما تلاش زیادی انجام دادیم که نظام سوریه را به پذیرفتن طرح کوفی عنان تشویق کنیم.
لاوروف ادامه داد: باید همه طرفهای درگیر در سوریه و نه فقط دولت این کشور را برای حل بحران، زیر فشار قرار داد. ما از بشار اسد و مخالفان می خواهیم که تجهیزات نظامی و افراد مسلح را از شهرها خارج کنند. معرفی کردن روسیه و چین به عنوان مسئول حل نشدن بحران سوریه، اشتباه است. ما از بشار اسد حمایت نمی کنیم، بلکه از توافقات در چارچوب طرح کوفی عنان حمایت می کنیم.
این مقام روس گفت: ما از تصمیمی که ملت سوریه درباره آینده این کشور اتخاذ کنند، استقبال خواهیم کرد. باید شرایط مرحله انتقالی در سوریه بدون حذف هیچ طرفی، مشخص شود. هر تلاشی برای حذف کردن یک طرف در بحران سوریه با توافقات قبلی سازگار نیست. باید طرفهای درگیر در سوریه را واداشت تا درباره آینده روند سیاسی در این کشور گفتگو کنند.
لاوروف اضافه کرد:اوضاع سوریه از نظر طایفه ای بحرانی تر می شود و اوضاع مسیحیان دغدغه در سوریه یکی از دغدغه های ماست. همه بازیگران خارجی باید برای تاثیرگذاشتن بر طرفهای درگیر در سوریه به منظور پایان دادن بر درگیریها در این کشور، مشارکت کنند.
بعضی طرفها به دنبال جنگ داخلی درسوریه هستند
وزیر امور خارجه روسیه در ادامه نشست خبری خود با بیان اینکه بعضی طرفها به دنبال جنگ داخلی در سوریه هستند گفت: بعضی طرفها نه تنها برای حل بحران در سوریه تلاش نمی کنند، بلکه به جنگ داخلی در این کشور دامن می زنند.
لاوروف تصریح کرد: هر بار که پیشرفتی در حل بحران سوریه به دست آمد، ما شاهد نارضایتی کشورهای غربی بودیم.
وی اضافه کرد: بشار اسد از قدرت کناره گیری نخواهد کرد، زیرا از حمایت گسترده بخش زیادی از ملت سوریه برخوردار است.
وی خاطر نشان کرد: هیچ نشانه ای وجود ندارد که جدا شدن عده ای از نظام سوریه بر اوضاع داخلی این کشور تاثیر گذاشته است. عده ای در حالی از دولت سوریه می خواهند به آتش بس پایبند باشد که درخواست مشابهی را در برابر گروههای مسلح مطرح نمی کنند.
این مقام روس گفت: صلیب سرخ جهانی معتقد است آنچه در سوریه رخ می دهد درگیری بین دو طرف درگیر است. ارتش سوریه با گروههای مسلحی که تجهیزات نظامی گسترده ای در اختیار دارند، روبروست.
سرگئی لاوروف افزود: بشار اسد مذاکره کننده ای را تعیین کرد، اما مخالفان سوری هنوز مذاکره کننده ای را از طرف خود مشخص نکرده اند.
لاوروف خاطر نشان کرد: ما اجازه تصویب قطعنامه ای را در شورای امنیت نخواهیم داد که در آن توافقات نشست ژنو در نظر گرفته نشده باشد. هیچ توجیهی برای پایان ماموریت ناظران در سوریه وجود ندارد.
لاوروف : غرب ؛ جوسازی سیاسی می کند
سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه طرفهای غربی را به جوسازی سیاسی درباره مسایل سوریه متهم کرد.
سرگئی لاوروف در نشست با خبرنگاران پیش از دیدار با کوفی عنان گفت : ما تمدید حضور ناظران بین المللی را در سوریه خواستار هستیم اما طرفهای غربی به ما می گویند اگر شما بند 7 منشور سازمان ملل برای سوریه را قبول نکنید ما نیز با پیشنهاد شما درخصوص تمدید حضور ناظران مخالفت می کنیم .
وی گفت : متاسفانه غربیها در رایزنی ها درباره مسایل سوریه از جوسازی سیاسی استفاده می کنند.
لاوروف با تاکید بر لزوم پایان درگیریها از طرف همه گروهها در سوریه گفت :اوضاع در سوریه بسیار پیچیده است و تعداد زیادی افراد کشته می شوند و طرفهای غربی به طور انبوه این اخبار را منتشر می کنند و به گونه ای القا می کنند که انقلاب در سوریه در جریان است اما در این انبوه اخبار هیچ سخنی از لزوم قطع درگیریها و اعمال آتش بس به میان نمی آورند.
وی گفت : موضع روسیه آن است که برای پایان خشونتها در سوریه همه طرفها باید در یک زمان آتش بس کنند اما طرف های غربی این را نیز به گونه ای دیگر منعکس می کنند .
لاوروف افزود: بر طبق منطق غربیها ، ارتش سوریه باید همه شهرها و روستا ها را ترک کند ولی چنین پیشنهادی قابل تحقق نیست بلکه همه طرفها در یک زمان مشخص باید از مکانهای مورد مناقشه خارج و ناظران بین المللی بر طبق یک جدول زمان بندی جایگزین آنها شوند .
لاوروف خاطر نشان کرد ما تلاش کردیم این پیشنهاد در مصوبه نشست ژنو گنجانده شود که طرفهای غربی نپذیرفتند و اکنون آنرا در پیش نویس شورای امنیت سازمان ملل متحد ارائه کرده ایم.
این نشست خبری درحالی در وزارت امور خارجه روسیه برگزار شد که قرار است کوفی عنان نماینده ویژه سازمان ملل در امور سوریه امروز وارد مسکو شود تا با مقامات روسیه درباره سوریه تبادل نظر کند .
خبرگزاری رویترز نیز گزارش داد ، وزیر امور خارجه روسیه پیش از دیدار با کوفی عنان فرستاده ویژه سازمان ملل متحد اعلام کرد هیچ تغییری در موضع کشورش در قبال سوریه صورت نگرفته است.
سرگئی لاوروف پیش از دیدار با کوفی عنان همچنین بر مخالفت روسیه با قطعنامه مورد بحث شورای امنیت گفت : چنین تهدیدهایی در برگیرنده « عناصر باج خواهی و حق السکوت » است.