به گزارش مشرق به نقل از مهر، حسين باقري صبح سه شنبه در حاشيه نشست شوراي هماهنگي مديريت بحران کشور که در وزارت کشور برگزار شد در جمع خبرنگاران گفت: اولين کسي که بعد از وقوع زلزله از قبول مسئوليت فرار مي کند پيمانکاران هستند و اين افراد هستند که با کم کاري عمر و سرمايه هاي انساني را تلف مي کنند.
باقري با اشاره به اينکه امسال برگزاري مانور 8 آذر مصادف با دهه ولايت است افزود: در سالهاي گذشته اين مانور صرفا براي 140 مرکز آموزشي داخل و خارج کشور برگزار مي شد اما امسال با تغييرعنوان اين روز از ايمني در برابر زلزله به روز ايمني در برابر حوادث 6 گروه کاري موظف به اجراي اين مانور در اماکن خود شدند.
باقري تصريح کرد: مدارس و دانشگاه، معابر و محلات، ادارات، محله هاي پرتردد و بازار، نيروهاي مسلح و کارخانجات دستور دارند در اين روز مانور اجرا کنند.
وي با اشاره به تاکيد رئيس جمهور نسبت به تشکيل ستاد مديريت بحران در نهادها و وزارتخانه هاي کشور اظهار داشت: يکي از دستورات جلسه صبح امروز در نظر گرفتن بودجه و اعتبار براي تمامي نهادها و تدوين برنامه هاي ساليانه براي سازمان هاي مرتبط بود.
باقري با اشاره به ارسال پرونده شهرک نوسازي هرمزگان به دليل تخريب به قوه قضائيه افزود: ما به دنبال اين هستيم که پيمانکار بعد از ساخت و ساز جوابگوي عواقب ناشي از تخلفات خود باشد و مردم بدانند اماني سازي در ساخت و ساز به ضرر خودشان است.
وي تاکيد کرد: امروز يکي از بزرگترين مشکلات پس از حوادث زلزله ناشي از اتصالاتي است که به طور غير متعارف به کار گرفته شده است.
باقري در ادامه اظهار داشت: در سال 86 تنها در شهر تهران 700 نفر دچار ضربه مغزي ناشي از لغزندگي پياده روهايي شدند که از سنگ صيغلي ساخته شده بود در حاليکه اين موضوع قابل پيشگيري است.
وي به اجراي مانور سازمان آب و فاضلاب در روز گذشته در تهران اشاره کرد و گفت: سازمانها با اجراي اين مانورها آمادگي خود را در مواقع بحران محک مي زنند و به عنوان مثال قرار است شرکت مخابرات نسبت به قطع نشدن خط تلفن 400 مسئول دولتي در حالت بحران اقدام کند.
باقري درباره برنامه هاي مقاوم سازي و بازسازي بافت فرسوده در سراسر کشور تاکيد کرد: امسال با تصويب مجلس به 120 هزار واحد مسکوني در کشور که متقاضي بازسازي هستند تسهيلات ارزان قيمت اعطا مي شود.
وي اضافه کرد: شوراي هماهنگي مديريت بحران کشور تصويب کرد به شهرهاي بالاي 25 هزار نفر بين 7 تا 9 ميليون تومان در قالب وام سودي و 25 ميليون تومان به هر واحد مسکوني داده شود.
وي تاکيد کرد: در برنامه دولت پيش بيني شده بنياد مسکن ساليانه 300 هزار مسکن را بازسازي کند و نبايد تا پايان سال 90 در روستاهاي کشور هيچ واحد مسکوني متقاضي دريافت وام بازسازي تسهيلات دريافت نکرده باشد.
رئيس سازمان مديريت بحران کشور با بيان اينکه اولين کساني که بعد از وقوع زلزله از قبول مسئوليت فرار مي کند پيمانکاران هستند گفت: شوراي هماهنگي مديريت بحران سراسر کشور در حال تصويب قوانين براي پيگيري چنين تخلفاتي است.