کد خبر 1373489
تاریخ انتشار: ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۱۵:۳۱
وضعیت بغرنج مهاجران و کارگران در عربستان سعودی

میدل ایست آی با انتشار گزارشی وضعیت بغرنج مهاجران و کارگران در عربستان سعودی را فاش کرد.

به گزارش مشرق، میدل ایست‌آی  انگلیس با انتشار گزارشی در خصوص مهاجران در عربستان سعودی فاش کرد که  مقامات سعودی هزاران نفر در سراسر عربستان را بازداشت و اخراج می‌کنند.

این وب سایت در گزارشی اشاره کرد که مقامات سعودی همچنان هزاران مهاجر آفریقایی و یمنی را بازداشت و  در عین حال سوء استفاده‌های بی رویه و شرایط اسفناک در مراکز  مهاجران بازداشتی را  پنهان می‌کنند.

در همین راستا مهاجران اتیوپیایی گفته‌اند که در عربستان سعودی از سوی ماموران مورد ضرب و شتم قرار می‌گیرند، اخاذی می‌شوند و در اتاق‌های غیربهداشتی و شلوغ به حال خود رها می‌شوند. ماموران بازرسی تلفن‌ها و هر وسیله‌ای را که می‌تواند برای انتقال تصاویر شکنجه آنها به جهان خارج استفاده شود، مصادره کرده‌اند.

منابع حقوق بشری اعلام کردند که این سرکوب تلاشی برای جلوگیری از پخش شرایط آنها به دنیا در ماه رمضان است که خطر انتقاد و هیاهو در جهان اسلام در ماه مبارک را به همراه خواهد داشت.

پلیس عربستان قبل از اخراج مهاجران، آن‌ها را مجبور به امضای توافق نامه‌هایی می‌کند که آنها را از صحبت با روزنامه‌نگاران در مورد تجربیات گذشته خود در عربستان منع می‌کند.

«سمیر» یک مهاجر اتیوپیایی که در یک مرکز مهاجران  در ریاض نگهداری می‌شود، گفت: « مقامات سعودی تلفن همراه را مصادره می‌کند؛چرا که نمی‌خواهند جهان ، عکس‌هایی از رنج ما را در عربستان ببیند و  وقتی گوشی پیدا می‌کنند صاحبش را با باتوم می‌زنند.

تعداد زندانیان اتیوپیایی در مراکز مختلف بازداشت مهاجرت در ماه‌های اخیر افزایش یافته است. مقامات سعودی در ماه مارس با اتیوپی به توافق رسیدند تا حداقل صد هزار  اتیوپیایی را اخراج کنند که بسیاری از آنها در موج سرکوب مهاجران در سال گذشته بازداشت شدند.

اتیوپیایی‌هایی که در این مراکز نگهداری می‌شدند به  میدل ایست آی اعلام کردند که به آنها غذای کمی داده می‌شد و ماه‌ها در اتاق‌های غیر بهداشتی نگهداری می‌شدند.

«نبیل»که در ریاض زندانی است، گفت: « غذا کم است و بسیاری از ما تقریباً 9 ماه است که بیرون نرفته‌ایم».

تصاویری که در سال 2020 از  خلال یک گوشی هوشمند در بازداشت‌گاه  به بیرون درز پیدا کرده بود، تصاویر صدها مرد لاغر آفریقایی را نشان می‌داد که بسیاری از آن‌ها در اتاقی بسیار کوچک و غیربهداشتی به سر می‌بردند.

سازمان‌های حقوق بشری اعلام کردند که مرگ و میر بر اثر بیماری‌های مختلف و  شکنجه در این مراکز افزایش یافته است و پارلمان اتحادیه اروپا در اکتبر 2020  عربستان سعودی را به دلیل بدرفتاری با مهاجران محکوم کرد.

این گزارش‌ها در نهایت منجر به بازگرداندن ده‌ها هزار مهاجر در سراسر سال 2021 شد که بسیاری از آنها از مشکلات روحی و روانی رنج می‌بردند.

به نظر می‌رسد اظهارات مهاجران در مورد شرایط در مراکز بازداشت در عربستان  با ارزیابی‌های کارکنان سازمان بین المللی مهاجرت و سایر آژانس‌های سازمان ملل متحد مطابقت دارد.

«یوون ندگه» سخنگوی دفتر آژانس در شرق آفریقا اعلام کرد که در میان مهاجران آفریقایی بیماری‌های عفونی مانند سل و بیماری‌های پوستی شایع است.

یک مهاجر با نام «علی» در مرکز مهاجران الشمیسی عربستان گفت: «ما را اینجا رها کرده‌اند تا بپوسیم. از زمانی که آنها مرا به اینجا رساندند، دیپلمات‌هایی از چاد، غنا و سومالی را دیدم که برای پرس و جو در مورد شهروندان خود آمده‌اند».

وی اعلام کرد: در حالی که مهاجران از  ضرب و شتم و وضعیت نامناسب بهداشتی رنج می‌برند، در ماه‌های اخیر مقامات سعودی شروع به اخاذی از خانواده‌های زندانیان کرده‌اند.

علی در ادامه افزود: هر هفته، نگهبان‌ها  اقلامی را چند برابر قیمت بازار می‌آورند و به ما می‌فروشند و از این طریق پول زیادی به جیب می‌زنند.

در عین حال بلاتکلیفی و وضعیت ناجور و بازداشت‌ها تنها محدود به مهاجرانی نیست که به تازگی عربستان سفر کرده‌اند، بلکه برخی بازداشتی‌ها سال‌ها در عربستان زندگی کرده‌اند و بنا به دلایلی اکنون قادر به تمدید مدارک کاری خود نیستند و لذا پلیس آن‌ها را دستگیر می‌کند. به عنوان نمونه کسانی که قبلا به صورت قانونی در عربستان کار می‌کرده‌اند، اکنون ممکن است بر اثر ورشکستگی و یا تعطیلی یک شرکت کار خود را از دست بدهند .

براساس گزارش‌ها، دستگیری‌های گسترده توسط مقامات سعودی ادامه دارد و تنها در ماه مارس 15 هزار مهاجر که تقریباً همگی اتیوپیایی و یمنی هستند، بازداشت شدند.

اگرچه از سال 1964 به طور رسمی برده‌داری در عربستان ممنوع شده اما بسیاری از کارگران خارجی در این کشور در حال حاضر در شرایطی مشابه برده‌ها زندگی می‌کنند و به طور معمول گزارش‌های مستندی منتشر می‌شود که نشان می‌دهد کارگران خارجی در این کشور با مشکلاتی مانند کار بیش از حد، خستگی، شکنجه و حتی محرومیت آب و غذا مواجه هستند.

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۱۸:۳۹ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۱
    1 0
    ما خوبیم.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس