کد خبر 137091
تاریخ انتشار: ۲۷ تیر ۱۳۹۱ - ۰۸:۱۴

هوشنگ مرادی کرمانی به پاس نگارش داستان‌های شیرین از زندگی در اختتامیه سومین هم اندیشی طنز رادیویی تجلیل شد.

به گزارش مشرق به نقل از فارس، مراسم اختتامیه سومین هم‌اندیشی طنز رادیویی که با تجلیل از هوشنگ مرادی کرمانی نویسنده مجموعه کتاب‌های قصه‌های مجید همراه بود، شب گذشته -26 تیرماه- با حضور غلامعلی حداد عادل رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، محمدحسین صوفی معاون صدا، مصطفی رحماندوست و طاهره ایبد نویسندگان حوزه کودک و نوجوان، حسین عربی مدیر روابط عمومی رادیو فرهنگ و جمع کثیری از هنرمندان رادیویی در سالن میلاد نمایشگاه بین المللی تهران برگزار شد.

بنا بر این گزارش، اجرای این مراسم خلاف سایر برنامه‌های مرسوم دیگر بر عهده محمد مسلمی، علی فروتن و حمید گلی (گروه فیتیله) همراه بود که منجر به تند شدن ریتم برنامه شده بود.

در ابتدای این مراسم عموهای فیتیله‌ای از کامران کاظم‌زاده خواستند تا به عنوان اولین سخنران مراسم روی سن بیاید.

کاظم‌زاده در این مراسم طی سخنانی گفت: به حول و قوه الهی سومین هم اندیشی طنز رادیویی را در حالی برگزار می‌کنیم که چهار موضوع مهم را به عنوان هد‌ف‌های مهم فرهنگی و رسانه‌ای مد نظر داشته است.

وی ادامه داد: اول تداوم موضوع طنز در رسانه‌ مهم رادیو که همواره در ارائه برنامه‌های شاد و شادی‌آفرین پیشگام بوده است.دوم توجه به قشر کودک و نوجوان که آینده‌سازان این سرزمین هستند و بیش از پیش به شادی و شادابی و خنده نیازمندند.

کاظم‌زاده ادامه داد: سومین موضوع مهم طنز برای کودکان که خود مقوله‌ایی مهم و گسترده است و شادیانه‌های کودکانه در شکل‌های گوناگون مکتوب و صوتی و حرکتی و تصویری قابل طرح و بازسازی و بررسی است. طنز کودکانه علاوه بر ایجاد فضای شاداب و شاد در جامعه، به پرورش تخیل و رویاهای زیبای کودکانه کمک می‌کند و پیوند اعضاء خانواده را مستحکم‌تر می‌نماید.

وی تصریح کرد: در این هم‌اندیشی، ما از کودکان هم در کنار خانواده‌هایشان دعوت کردیم تا در جمع بزرگترها، تجربه‌های تازه‌تری به دست بیاورند و بزرگترها هم در جمع کودکان عزیز، تجربه تازه‌ای از برگزاری یک هم اندیشی با موضوع طنز و شادیانه، بر خاطرات خود بیفزایند.

مدیر رادیو فرهنگ عنوان داشت: در سومین هم اندشی طنز رادیویی، پس از فراخوان مقاله و آثار مکتوب و صوتی تعداد 45 مقاله و تعداد 92 برنامه به دبیرخانه رسید که هیات محترم داوران در دو گروه آثار مکتوب و برنامه‌‌های رسیده به بررسی آثار پرداخت. همچنین در سومین هم اندیشی طنز رادیویی، به منظور کاربردی‌تر کردن مباحث، اقدام به برگزاری چهار نشست تخصصی کردیم که این نشست‌ها با استقبال خوب همکاران رادیویی روبرو شد و این همکاران در نشست چهارم در جلسه صمیمانه‌ای با معاون محترم صدا جناب آقای دکتر صوفی داشته به موضوع آسیب‌شناسی طنز در برنامه‌های رادیو پرداختند.

وی گفت: همچنین طبق دستور معاون محترم صدا که در سال گذشته خواستار تولید برنامه مشاعره طنز در کنار دیگر تولیدات طنز رادیویی شده بودند، رادیو فرهنگ برای نخستین بار برنامه مشاعره طنز را تولید و پخش کرد و امیدواریم با حمایت و همت کانون طنز رادیویی این تولیدات برای دیگر شبکه‌های رادیویی هم فراهم شود.

اما موضوع چهارم که در اهداف فرهنیگ و رسانه‌ای سومین هم اندیشی طنز رادیویی می‌گنجد، نکوداشت یکی از چهره های ماندگار و یکی از قصه‌پردازان روزگار ما جناب آقای هوشنگ مرادی کرمانی است.

کاظم‌زاده در بخش دیگری از سخنانش گفت: هوشنگ مرادی کرمانی روایتگر قصه‌های زندگی‌است که نخستین بار در دهه چهل در رادیو روایت قصه‌های مجید را آغاز کرد و خود از پیشکسوتان طنز رادیویی در شمار است. باعث افتخار است که رادیو فرهنگ در این هم اندیشی ضمن تقدیر از پیشکسوتان برنامه کودک رادیو، مراسم نکوداشت نویسنده برجسته کودکان و عضو محترم فرهنگستان زبان و ادب فارسی جناب آقای هوشنگ مرادی کرمانی را برگزار می‌کند تا ضمن آموزش آیین نکوداشت بزرگان به کودکان، به یکی از وظایف رسانه‌ای خود نیز که همانا الگوسازی و ایجاد فضای شادی و نشاط در جامعه است، علم می‌کند.

در ادامه مراسم عذرا وکیلی (گوینده برنامه سلام کوچولو) روی سن آمد و به اجرای برنامه پرداخت که در این میان شعرخوانی نوجوانی نابینا از سوی کودکان حاضر در مراسم مورد تشویق قرار گرفت.

وکیلی پس از اجرای برنامه‌اش گفت: 43 یال ایت که برنامه سلام کوچولو از رادیو پخش می‌شود و 41 سال آن را من اجرا کرده‌ام. خوشحالم که طی این سال‌ها توانستم برای بچه‌ها کار کنم.

مصطفی رحماندوست نفر بعدی بود که برای ایراد سخنرانی به روی سن دعوت شد اما او خواندن داستانی کوتاه در حوزه طنز را به ایراد سخنرانی ترجیح داد. پس از او نیز منوچهر آذری به اجرای برنامه پرداخت و با گفتن چند لطیفه و زدن سازدهنی حاضران را به وجد آورد.

طاهره ایبد نیز در سخنانی کوتاه به جایگاه وی»ه متل‌ها و بازی‌ها در ادبیات کودکان پرداخت و متل معرو بارون میاد شر شر پشت خونه هاجر را در قالب داستانی کوتاه خواند.

خواندن بیانیه هیات داوران توسط شهرام شکیبا نیز بخش بعدی این برنامه بود و در ادامه از برگزیدگان سومین هم‌اندیشی طنز رادیویی در بخش‌های آثار مکتوب و آثار شنیداری تجلیل شد.

همچنین نوش‌آفرین انصاری دبیر شورای کتاب کودک نیز در این مراسم به ایراد سخنرانی پرداخت. وی در سخنان خود گفت: 50 سال است که کتابدار هستم و 30 سال کتابداری را در دانشگاه‌ها تدریس کرده‌ام. معتقدم بسیاری از شادی‌هایی که از فرزندانمان دریغ می‌کنیم به دلیل نداشتن کتاب خوب است. فرزندانتان را عضو کتابخانه کنید و بگذارید تا آنها با کتاب‌های زیادی آشنا شوند.

وی در بخش دیگری از سخنانش به جایگاه ادبی هوشنگ مرادی کرمانی اشاره کرد و عنوان داشت: او به ایران نگاه کرده و بسیار عمیق کار می‌کند. او خاطره را با حقیقت مخلوط می‌کند و زبان فارسی را به زیبایی استفاده می‌کند. همه قصه‌های مجید را خوانده‌اند. شورای کتاب کودک از سال 69 رشد این ستاره ادبیات کودکان را دنبال کرد تا سال 90 که آب انبار منتشر شده است.

وی در ادامه سخنانش تصریح کرد: همین‌جا با افتخار اعلام می‌کنم که برای سال 2014 ایران هوشنگ مرادی کرمانی را برای دریافت جایزه جشنواره هانس کریستین اندرسن نامزد کرده است.

هوشنگ مرادی کرمانی نیز در میان تشویق حاضران و در سخنان کوتاهی گفت: حرف تازه‌ای ندارم. خداوند را شکر می‌کنم که به من کمک کرد و خودم نیز تلاش کردم و داستان‌هایی نوشتم که مورد استقبال واقع شد. خوشحالم و دست و پایم را گم کرده‌ام. بچه‌های نازنین احتیاج به شادی، خنده و مهر دارند و آینده از آن کسانی است که شاد هستند.

وی ادامه داد: هیچ انسان افسرده‌ای نمی‌تواند سازنده باشد. یک داستان چینی می‌گوید اگر می خواهید یک سال راحت باشید برنج تولید کنید، صدسال راحت باشید درخت بکارید و اگر می‌خواهید قرن‌ها راحت باشید، انسان تربیت کنید.

تجلیل از هوشنگ مرادی کرمانی با اهدای دو تابلو فرش که یکی از آنها چهره وی بود و اهدای لوح تقدیر بخش دیگر این مراسم بود و در ادامه از خانواده زنده یاد حمید عاملی قصه‌گوی کودکان، عذرا وکیلی و مریم نشیبا تجلیل شد.

پایان بخش این مراسم اجرای ترانه لالایی بود، نشیبا قبل از آغاز پخش این ترانه گفت: یکی از دلایل محبوبیت من برنامه شب به خیر کوچولو است که روی ماهش را می‌بوسم. این برنامه به لطف آقای کاظم‌زاده پا گرفت. ترانه آن سروده مصطفی رحمان دوست است که با صدای پروشات پیروزکام خوانده شده که آن زمان 8 سال بیشتر نداشت.

حاشیه‌ها:

*سومین هم‌اندیشی طنز با موضوع شادیانه‌های کودکانه برگزار شد و به همین دلیل از بسیاری از خانواده‌ها همراه با کودکانشان به مراسم آمده بودند.

*در حاشیه مراسم با بستنی سنتی و فالوده از مهمانان پذیرایی شد.

*حضور عموهای فیتیله‌ای شور و هیجان خاصی به مراسم داد و مورد استقبال کودکان قرار گرفت.

*گرفتن عکس یادگاری با هنرمندان یکی از کارهای اصلی مهمانان مراسم بود.

*ایجاد فضایی برای تفریح کودکان و کشیدن نقاشی از دیگر برنامه‌های اختتامیه بود.

*صوفی در آغاز سخنانش اشاره کرد که او نیز مانند مصطفی رحمان دوست متولد شهر همدان است و حتی به همان حمامی رفته که او می‌رفته است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس