به گزارش مشرق به نقل از فارس، پایگاه تحلیلی "او ای ان" در گزارشی ضمن اشاره به اینکه در شرایط فعلی مذاکرات با ایران با محور برنامه هستهای این کشور در وضعیتی خطرناک به نظر میرسد، این سوال را مطرح کرده است که آیا مسیرها به جنگ با ایران ختم میشود یا خیر؟
این پایگاه تحلیلی با پرداختن به تهدید هفتگی اسرائیلیها جهت حمله و طرح ریزی دولت آمریکا برای اقدام نظامی علیه ایران، نوشته است که جنگ با ایران پیشتر از طریق اعمال تحریمهای یک جانبه علیه این کشور آغاز شده است.
سیاستهای جامعه بینالملل علیه ایران حالت جنگ به خود گرفته است
"کارل وون کلاوزویتس" نظریه پرداز بزرگ جنگ مدرن، جنگ را به عنوان تداوم سیاست با سایر ابزارها تعریف میکند؛ در مورد ایران نیز سیاستهای بینالمللی در عمل به حالت جنگی علیه این کشور تبدیل شده است.
جنگی که علیه ایران آغاز شده است فراتر از عرصه اقتصادی است
در ادامه این گزارش با پرداختن به موضوع تحریمهای تحمیل شده اقتصادی و نفتی علیه ایران آمده است که جنگ با ایران فراتر از حوزه اقتصادی این کشور آغاز شده است و صرفا محدود به اقتصاد ایران نمیشود.
این پایگاه تحلیلی نوشت: در دو سال گذشته 5 نفر از دانشمندان هستهای ایران ترور شدهاند که این امر به طور گستردهای به سرویس اطلاعات و جاسوسی اسرائیل "موساد" و سازمان مجاهدین خلق [گروهک تروریستی منافقین] که وزارت خارجه آمریکا آن را تروریست معرفی کرده، نسبت داده شده است.
سال گذشته بود که یک انفجار عظیم در پایگاه نظامی "بیدگنه" در نزدیکی تهران صورت گرفت که به کشته شدن 17 نفر از جمله "حسن تهرانی مقدم" پایه گذار برنامه موشکی ایران منجر شد؛ بر اساس ادعای رسانههای صهیونیستی این پایگاه نظامی از سوی سازمان مجاهدین خلق و موساد هدف قرار گرفت. حملات مرگباری که سپاه پاسداران ایران را هدف گرفتند با جندالله مرتبط بودند؛ جندالله گروهی است که با سازمان اطلاعاتی آمریکا و اسرائیل در ارتباط است.
بر اساس این گزارش، "باراک اوباما" رئیس جمهوری آمریکا صراحتا تائید کرده است که آمریکا با استفاده از نام رمز "بازیهای المپیک" جنگ سایبری علیه ایران را راه انداخته است؛ ویروس "استاکس نت" بخش قابل توجهی از برنامه هستهای ایران را فلج کرد و این در حالیست که سیستمهای زیرساخت ایران از جمله شرکت برق، سکوهای نفتی و منابع آب نیز به این ویروس آلوده شدند. این ویروس با هدف حمله به سیستمهای ساخته شده توسط شرکت آلمانی "زیمنس" طراحی شده بود و ظاهرا به چین، پاکستان و اندونزی نیز گسترس یافته است.
علاوه براین، به نظر میرسد که آمریکا به فعالیت پشت پرده برای ساخت ویروس "شعله" نیز مظنون باشد؛ ویروس شعله نرم افزاری جاسوسی بود که قابلیت ثبت ضربات به صفحه کلید، استراق سمع مکالمات نزدیک کامپیوتر و نظارت بر تصاویر صفحه نمایش کامپیوتر را داشت؛ این ویروس علاوه بر ایران، در رایانه های کرانه باختری فلسطین، لبنان، مجارستان، اتریش، روسیه، هنگ کنگ و امارات متحده عربی نیز کشف شد؛ این بدافزار به دنبال رایانه هایی است که قابلیت دفاعی ندارند حال فرقی ندارد این سیستم رایانه ای کجا باشد؛ این ویروس فراتر از هدف اولیه خود گسترش می یابد.
در ادامه این تحلیل آمده است که تمرکز بسیاری از رسانه ای روی این امر است که آیا شکست مذاکرات با ایران به اقدام نظامی اسرائیل و یا آمریکا علیه تاسیسات هسته ای ایران منجر می شود یا خیر؛ "گیدئون راچمن" مقاله نویس ارشد روزنامه انگلیسی "فایننشال تایمز" گفته است که برخی از مقامات اسرائیلی به وی گفته اند که تل آویو زمانی در تابستان سال جاری و یا اوایل پائیز به ایران حمله می کند.
یکی دیگر از منابع اسرائیلی نیز به این مقاله نویس گفته است که اسرائیل برای حمله به ایران، تا ماه سپتامبر و یا اکتبر صبر می کند زیرا هوا بهتر است و انتخابات ریاست جمهوری آمریکا نیز نزدیک تر شده است.
تحلیلگر روزنامه "ایندیپندنت": تهدیدهای ضد ایرانی اسرائیل "بلوف قرن" است
در این گزارش آمده است: پاتریک کاکبرن" یکی از تحلیلگران معتبر در امور خاورمیانه روزنامه انگلیسی "ایندیپندنت" معتقد است که تهدیدهای ضد ایرانی اسرائیل "بلوف قرن" هستند.
در ادامه این تحلیل آمده است که میان مقامات اسرائیلی درباره آغاز جنگ با ایران اختلافات جدی وجود دارد و سازمان های اطلاعاتی و نظامی تل آویو مخالف حمله به ایران هستند زیرا از نظر سیاسی، اقدام نظامی باعث جلب همدردی و همفکری جهانی برای ایران می شود.
بر اساس این تحلیل، اظهارات اخیر "شائول موفاز" معاون نخست وزیر اسرائیل نشان می دهد که دولت نتانیاهو نهایتا تحت فشار اختلاف موجود میان مقامات اسرائیلی درباره اقدام نظامی علیه ایران قرار گرفته است و احتمالا دست از حمایت از رویارویی نظامی با ایران بر می دارد.
در رابطه با موضع آمریکا در برابر ایران نیز در این گزارش آمده است که "پائول راجرز" استاد دپارتمان مطالعات صلح در دانشگاه "برادفورد" و دبیر بخش امنیت بین المللی وب سایت "دموکراسی آزاد"، اعلام کرده است که وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) طرحهایی را برای اقدام نظامی متمرکز به صنعت هسته ای ایران با استفاده از ترکیبی از بمب افکن ها و موشک های کروز آماده کرده است.
این در حالیست که اگرچه احتمال چنین حمله ای حقیقی است، اما پنتاگون و نهادهای اطلاعاتی آمریکا تمایلی به حمله به ایران ندارند و در هر صورت، آمریکا در شرایط فعلی بدون شلیک هیچ گلوله و یا اعزام خدمه هوایی خود، اقتصاد ایران را هدف قرار داده است.
ایران بیش از اندازه در زمینه برنامه هسته اش سازش کرده است
بر اساس این تحلیل، ایران پیشتر تا حد گسترده ای در زمینه برنامه هسته ای اش مصالحه کرده و سازگاری نشان داده است و حتی با انتقال بخشی از اورانیوم غنی شده خود به خارج از کشور و تضمین تامین دسترسی برای بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی از تاسیسات هسته ای اش، توافق کرده است.
تهران همچنین یک سوم از اورانیوم 20 درصد خود را به صفحه سوخت تبدیل کرده است و این امر استفاده از سوخت اورانیوم 20 درصد برای تولید تسلیحات هسته ای را تقریبا غیرممکن می سازد.
در ادامه این تحلیل آمده است که ایران در عوض تمام این سازش هایی که کرده است خواستار به رسمیت شناخته شدن حق خود برای غنی سازی اورانیوم 3.5 درصدی مورد نیاز برای تامین قدرت یک رآکتور غیرنظامی و پایان تحریم هاست.
بر اساس این تحلیل، پیمان منع گسترش تسلیحات هسته ای غنی سازی اورانیوم را مادامی که از این سوخت در بعد نظامی استفاده نشود، ممنوع نمی کند و در حقیقت این غنی سازی را در بند 3 و 4 تضمین می کند.
"یوسف ام بات" از فدراسیون داشنمندان آمریکایی دربارع غنی سازی ایران گفته است: آنچه ایران انجام می دهد یک نگرانی است و غیرقانونی نیست.
شعار 1+5 در مذاکره با ایران: "متوقف کنید؛ تعطیل کنید؛ منتقل کنید"
این تحلیل می افزاید: با این وجود 1+5 خواستار پایان تمام فعالیت های غنی سازی، تعهد ایران به انتقال سوخت غنی شده به خارج از کشور و تعطیلی تاسیسات غنی سازی "فردو" هستند و دستور آنها این است: "متوقف کنید؛ تعطیل کنید؛ منتقل کنید".
پایگاه تحلیلی "او ای ان" نوشته است: ایران در عوض اجرایی کردن این درخواست ها سوخت غنی شده برای کاربرد پزشکی و برخی قطعات یدکی هواپیماهای غیرنظامی می گیرد؛ تحریم ها سر جای خود باقی می مانند اگرچه بحث درباره آنها آزاد است.
شواهد نشان میدهد ایران درصدد ساخت تسلیحات هستهای نیست
بر اساس این تحلیل، سازش بیشتر برای ایران سخت است به ویژه اگر تحریم ها پایان نگیرد؛ هنوز هیچ مدرکی مبنی بر اینکه ایران در صدد ساخت تسلیحات هسته ای است وجود ندارد؛ در حقیقت مجموعه ای از مدارک موجود عکس این قضیه را نشان می دهند که از جمله این شواهد برآورد اطلاعات ملی آمریکا در سال 2007 میلادی است که نشان می دهد ایران برنامه تسلیحات هسته اش را در سال 2003 میلادی کنار گذاشته است.
یک پایگاه تحلیلی با اشاره به اینکه تحریم، ترور دانشمندان هستهای، توطئه و حمله سایبری نشان میدهند که جنگ با ایران شروع شده است به نقل از ستون نویس انگلیسی نوشت که تهدید اسرائیل علیه ایران بلوف قرن است.