کد خبر 13538
تاریخ انتشار: ۱۷ آبان ۱۳۸۹ - ۱۰:۰۳

پ‍ژوهشگران دانشگاه صنعتي اميرکبير به روشي براي رنگ زدايي در محلول هاي آبي با استفاده از کاتاليست هاي کامپوزيتي حاوي نانوذرات از گروه کاتاليست هاي نوري دست يافتند.

به گزارش مشرق، نياز محمد محمودي، پژوهشگر طرح در مصاحبه با واحد مرکزي خبر، با اشاره به رنگرزي پارچه و الياف نساجي با رنگ هاي آلي گفت: در روش هاي کنوني رنگرزي، حدود 20 درصد از رنگ هدر مي رود و از راه فاضلاب وارد محيط زيست مي شود.
وي افزود: رنگ مصرف شده در فرآيندهاي شيميايي محيطي مي تواند موجب ايجاد ترکيبات خطرناک براي سلامتي انسان شود و همچنين با تيره کردن آب و ممانعت از نفوذ نور، زيست بوم بسترهاي آبي را مختل کند.
محمودي روشهاي کنوني حذف رنگ از پساب ها را شامل فيزيکي، شيميايي و بيولوژيک ذکر کرد و گفت: هر يک از اين روشها نقاط مثبت و منفي دارند، روش فيزيکي ارزان ولي موجب توليد لجن مي شود، شيميايي در مقايسه گران و بيولوژيکي هم نياز به زمان طولاني دارد.
وي افزود:‌ همگام با تحقيقات در مراکز پژوهشي دنيا، ما در اين طرح دو روش فيزيکي و شيميايي را با استفاده از کاتاليست نوري ترکيب کرديم.
پژوهشگر طرح گفت: در اين روش پساب وارد رآکتور کامپوزيتي حاوي نانو ذرات تيتانيوم و کربن فعال مي شود و سپس با تاباندن نور، واکنش آغاز مي شود.
وي افزود: در اين روش مواد رنگي 100 درصد حذف مي شود.
براساس اين گزارش اين طرح در قالب رساله دکتري مهندسي شيمي نساجي در دانشکده مهندسي نساجي دانشگاه صنعتي اميرکبير انجام شده و از نتايج آن تا کنون 4 مقاله پژوهشي تدوين شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس