مخالفت مرکز پژوهش‌ها با نسخ قانون تغییر ساعت رسمی کشور

دفتر مطالعات پژوهش‌های زیربنایی و امور تولیدی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی طی گزارشی با نسخ قانون تغییر ساعت رسمی کشور مخالفت کرد.

به گزارش مشرق، دفتر مطالعات پژوهش های زیربنایی و امور تولیدی مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی طی گزارشی با نسخ قانون تغییر ساعت رسمی کشور مخالفت کرد.

در این گزارش آمده است: صرفه‌جویی در مصرف انرژی اصلی‌ترین انگیزه برای اجرای طرح تغییر ساعت در کشورها بوده است، اما در سال‌های اخیر، آثار سوء تغییر ساعت بر سلامتی افراد جامعه در برخی از کشورهای اروپایی موجب شده تداوم اجرای این طرح با تردید مواجه شود.

بیشتر بخوانید:

طرح لغو تغییر ساعت احتمالا با مخالفت شورای نگهبان مواجه می‌شود

در واقع در سال‌های اخیر به‌دلیل افزایش اهمیت سلامتی افراد جامعه نسبت به صرفه‌جویی انرژی، موجب شده برخی کشورهای عضو اتحادیه اروپا گرایش به سمت توقف اجرای طرح تغییر ساعت داشته باشند گرچه هنوز هم به اجرای آن مبادرت می‌ورزند. تنظیم فعالیت افراد آن جوامع با زمان محلی؛ علت اثرگذاری بر سلامتی افراد (تغییر ساعت بیداری و خواب) در این جوامع اعلام شده ‌است. این درحالی است که در کشورهای اسلامی نظیر ایران، تنظیم فعالیت‌های افراد علاوه‌بر زمان محلی با زمان خورشیدی نیز تنظیم می‌شود.

در مرداد ماه ۱۳۸۶ با توجه به بررسی‌های علمی، فرهنگی، اجتماعی و موضوع صرفه‌جویی انرژی، قانون تغییر ساعت رسمی کشور تصویب شد. در سال ۱۳۹۷، بازاندیشی برای عدم اجرای تغییر ساعت، در برخی کشورهای اتحادیه اروپا موضوع آثار منفی آن بر ساعات فیزیولوژیک در اروپا و آمریکا رسانه‌ای شد. در حال حاضر، یک چهارم از کشورهای دنیا که در نیمکره شمالی زمین واقع هستند به تغییر ساعت مبادرت می‌ورزند. در ایران اسلامی، انجام فرائض دینی، مبتنی‌بر تغییرات طلوع و غروب آفتاب است. فارغ از مسائل صرفه‌جویی انرژی، زمان‌بندی آغاز فعالیت‌های روزانه افراد به اوقات شرعی نزدیک‌تر است. پزشکان و اطبا معتقدند، بهترین زمان تنفس صبحگاهی براساس ساعات فیزیولوژیک ساعت ۴ و بهینه‌ترین زمان آغاز فعالیت روزانه ساعت ۸-۷ صبح است.

در بخش دیگری از گزارش مرکز پژوهش های مجلس آمده که لذا به‌نظر می‌رسد، آسیب مترتب ناشی از تغییر ساعت در ایران به گستره‌ای که در کشورهای اروپایی مطرح است، نباشد. از سوی‌دیگر، اجرای طرح تغییر ساعت نقش بسزایی در کاهش مصرف انرژی برق دارد. تغییر ساعت رسمی کشور در صرفه‌جویی مصرف انرژی برق کشور مؤثر است و این تأثیر بین ۳-۱ درصد متغیر است. در کاهش پیک مصرف برق کشور نیز این تأثیر بین ۵/۱-۱ درصد پیش‌بینی شده ‌است.

در جمع بندی این گزارش آمده است که لذا با توجه به بررسی کارشناسی آثار اجرای قانون تغییر ساعت رسمی کشور به‌ویژه بر میزان صرفه‌جویی مصرف انرژی و ساعت پیک بار برق و با توجه به توضیحات مندرج در این گزارش پیشنهاد می‌شود، کماکان این قانون همچون سنوات گذشته اجرا شود. به‌دلیل توجیه‌پذیری و مستند بودن نتایج پژوهش‌های مطالعه آثار تغییر ساعت رسمی کشور و با توجه به اهمیت جایگاه صرفه‌جویی انرژی و تنظیم فعالیت‌های اجتماعی با توجه به اوقات شرعی، پیشنهاد می‌شود که این قانون کمافی‌السابق در کشور اجرا شود و لذا تصویب طرح پیشنهاد نمی‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 10
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • IR ۱۱:۳۲ - ۱۴۰۰/۱۲/۲۲
    23 4
    شما که اول و اخر برق رو قطع میکنید پس چه جلو بکشی یا نکشی فرقی نمیکنه یکبار برای همیشه جمع کنید این قانون تغییر ساعت مسخره رو
  • سعید IR ۱۲:۰۱ - ۱۴۰۰/۱۲/۲۲
    14 0
    یکی از اذیت کننده ترین مسائل در طی چند ماه برای ساعات طبیعی بدن، همین تغییر ساعته.....<
  • IR ۱۲:۳۸ - ۱۴۰۰/۱۲/۲۲
    8 0
    ای ببره گزارش مرکز پژوهش های مجلس را که صرفه جویی در مصرف برق از سلامتی افراد براشون واجب تره
  • a IR ۱۲:۵۴ - ۱۴۰۰/۱۲/۲۲
    6 2
    این مسئله حل شده است میشه ساعت ثابت باشه شروع به کار ادارات نسبت به ساعت طلوع و غروب خورشید جابجا بشه مثلا خراسان که صبح زودتر طلوع میکنه 6 و نیم برن سر کار ارومیه که دیرتر طلوع میکنه 7 برن سر کار
  • IR ۱۳:۱۲ - ۱۴۰۰/۱۲/۲۲
    9 0
    دانشمند مغروق که همه چیز دان بود مبدع این طرح بود
  • IR ۱۳:۴۴ - ۱۴۰۰/۱۲/۲۲
    7 0
    بابا بخدا این تغییر ساعت همه را اذیت میکنه، هیچکس راضی نیست کمی هم به فکر مردم باشید هیچ تاثیری هم روی مصرف برق ندارد بر فرضی هم که داشته باشد بسیار ناچیز است فقط موقع انتخابات به حرف مردم گوش میکتید؟؟
  • هموطن IR ۱۴:۱۳ - ۱۴۰۰/۱۲/۲۲
    10 0
    سلام علیکم ، آسیب به آحاد هموطنان جمهوری اسلامی ایران برای مرکز پژوهش های مجلس ، اهمیتی ندارد .
  • IR ۱۵:۲۱ - ۱۴۰۰/۱۲/۲۲
    6 0
    تیتر با متن مغایرت داره. در واقع مرکز پژوهش ها با لغو تغییر مخالف است نه با تغییر!
  • DE ۱۳:۴۶ - ۱۴۰۰/۱۲/۲۳
    1 0
    صرفه جویی در مصرف برق واقعا خنده دار است .این قانون برای کشورهایی خوب است که زمستانی تاریک و طولانی و روزهای کوتاه دارند بعد میتوانند یکساعت از روشنایی خورشید بیشتر استفاده کنند که نتیجه آن در اروپا هم مثبت نبود . ما مطمئن هستیم تا اروپا این قانون را ملغی نکند اینها در ایران جرات این کار را ندارند چون اختلاف ساعت 3.5 ساعت با اروپا را نمیخواهند داشته باشند. حالا بعد از اینکه اروپا تغییر ساعت را ملغی کرد همین گروه تحقیقات میکنند و نتیجه میگیرند که بعله تغییر ساعت برای فیزک لوژی! بدن که هوچ برای شیمی لوژی! هم ضرردارد و کلا ربطی به مصرف برق ندارد./
  • مجید IR ۱۵:۵۲ - ۱۴۰۰/۱۲/۲۳
    0 0
    نمایندگان بیکار و بی برنامه!!!!

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس