آیا شما تابه‌حال به این موضوع فکر کرده‌اید که چرا پیداکردن کار برای برخی از جوانان و فارغ‌التحصیلان دانشگاهی در ایران، کاری بسیار دشوار و طاقت‌فرسا است؟ همه ما در بین اعضای خانواده، دوستان و آشنایان خود فردی را سراغ داریم که در کاریابی و استخدام دچار مشکل است. برخی از افراد جویای کار علی‌رغم اختصاص زمانی نسبتا طولانی برای کاریابی، هنوز نتوانسته‌اند در شغل دلخواه خود مشغول به کار شوند. البته برخی دیگر از کارجویان نیز دائما درحال تغییر شغل یا محل استخدامی خود هستند. این موضوع نیز موجب ایجاد دوره‌های بیکاری در زندگی شخصی افراد خواهد شد. اما اگر شما هم در کاریابی دچار مشکل هستید، حتما این مطلب را تا انتها مطالعه کنید. چراکه در این مطلب قصد داریم با بررسی دلایلی که هنوز بیکار هستید یا کار پیدا نکرده اید، به شما در حل سریع‌تر این مشکل کمک کنیم. 

بررسی دلایلی که هنوز بیکار هستید یا کار پیدا نکرده اید

چرا نمی‌توانم کار پیدا کنم؟

طبیعی است که بیکاری برای هیچ‌کسی خوشایند نیست. اگر مدتی است که بیکار هستید یا در دوره‌ای از زندگی شخصی خود بیکاری را تجربه کرده‌اید، احتمالا با سرزنش‌هایی ازطرف خانواده و اطرافیان خود مواجه شده‌اید. حتما شما هم موافق هستید که این موضوع که دائما شرایط کاری و درآمد دیگران را با وضعیت شما مورد مقایسه قرار دهند، تا چه اندازه می‌تواند ناخوشایند باشد. اما آیا می‌دانستید که دلایل مختلفی برای بیکاری وجود دارد؟

بنابراین ممکن است علت تمام مشکلات خود شما نباشید. درنتیجه بهتر است کمی اعتماد به نفس خود را حفظ کنید و با مطالعه ادامه این مطلب، به‌دنبال دلایل واقعی برای بیکاری خود باشید. احتمالا با بررسی دلایلی که هنوز بیکار هستید یا کار پیدا نکرده اید، می‌توانید روند کاریابی خود را اصلاح کرده و سریع‌تر مشغول به کار شوید. در ادامه به معرفی مهمترین دلایل بیکاری خواهیم پرداخت.

نبود امکانات و عدم رشد اقتصادی محل زندگی

یکی از دلایل بیکاری در برخی از مناطق، می‌تواند در ارتباط با عدم توسعه‌یافتگی شهر محل زندگی باشد. فقدان حضور کارخانه‌های بزرگ و شرکت‌های معتبر، تعطیلی واحدهای تولیدی و عدم وجود مناطق صنعتی، یکی از مهمترین دلایل افزایش نرخ بیکاری در بین جوانان و فارغ‌التحصیلان دانشگاهی است.

به‌همین دلیل است که بسیاری از کارجویان برای کاریابی مجبور می‌شوند شهر یا روستای محل زندگی خود را ترک کرده و به شهرهای بزرگ مهاجرت کنند. یکی دیگر از مشکلاتی که در مسیر کاریابی وجود دارد، عدم دریافت حمایت‌های کافی برای انجام فعالیت‌های اقتصادی است. به‌شکلی‌که یکی از دلایل بیکاری در مناطق روستایی را می‌توان عدم حمایت از طرح‌های کارآفرینی و اقتصادی دانست.

عدم استفاده از بهترین شیوه‌ کاریابی

یکی از مشکلاتی که بر سر راه کاریابی و استخدام جوانان وجود دارد، عدم آشنایی افراد جویای کار با روش‌های مناسب کاریابی است. امروزه تعداد قابل‌توجهی از آگهی‌های استخدامی به‌صورت روزانه در سایت‌های کاریابی منتشر می‌شوند. به‌دلیل دسترسی رایگان و همگانی به این آگهی‌های شغلی، بسیاری از کارجویان نیز به‌سرعت استخدام می‌شوند.

حال تصور کنید فردی برای کاریابی و یافتن آگهی استخدامی ۱۴۰1 هنوز از روش‌های سنتی کاریابی استفاده کند! بدیهی است که در این صورت ضمن تحمل زحمت و هزینه بیشتر، درجریان تعداد کمتری از آگهی‌های استخدامی نیز قرار خواهد گرفت. درنتیجه شانس استخدامی نیز کاهش می‌یابد.

بررسی دلایلی که هنوز بیکار هستید یا کار پیدا نکرده اید از دیدگاه فردی

در ادامه به دلایلی اشاره می‌کنیم که بیشتر از جنبه فردی بر نرخ بیکاری تأثیرگذارند. به‌شکلی‌که می‌توان با توجه‌کردن به این موارد، شانس استخدامی را در شرکت‌های معتبر نیز افزایش داد.

عدم وجود سوابق کاری

بدون تردید یکی از مهمترین عوامل تأثیرگذار بر استخدام افراد، داشتن سوابق کاری مرتبط با حوزه کاری است. ارائه سوابق کاری حرفه‌ای می‌تواند در یافتن فرصت‌های استخدامی با حقوق و مزایای بالا نیز بسیار موثر باشد. اگر سوابق کاری کافی و مرتبط با حوزه کاری خود ندارید، بهتر است ابتدا برای فرصت‌های استخدامی کارآموزی رزومه خود را ارسال کنید.

شبکه‌های ارتباطی ضعیف

ایجاد شبکه‌های ارتباطی قوی می‌تواند در یافتن فرصت‌های استخدامی مناسب تأثیرگذار باشد. این شبکه های ارتباطی می‌توانند ازطریق حفظ روابط با دوستان دوران دانشگاه نیز ایجاد شوند. اما یکی از مهمترین ابزارهای ایجاد چنین شبکه‌های ارتباطی برای کاریابی، استفاده از ظرفیت‌های شبکه‌های اجتماعی مخصوصا شبکه اجتماعی لینکدین است.

نداشتن ظاهر مناسب

تا چه اندازه در هنگام مصاحبه‌ شغلی، به داشتن ظاهر مناسب اهمیت می‌دهید؟ داشتن ظاهر مناسب به‌معنای پوشیدن لباس‌های گران‌قیمت نیست. اما داشتن ظاهر غیرحرفه‌ای نیز، قطعا نمی‌تواند در روند استخدامی شما تأثیر مثبتی ایجاد کند. داشتن ظاهری آشفته و شلخته می‌تواند تصویری غیرحرفه‌ای از شما به نمایش بگذارد.

نوشتن رزومه به‌شکل غیرحرفه‌ای

اولین تماس شما با کارفرمایان از طریق ارسال رزومه برای شرکت‌ها است. برای نوشتن رزومه باید موارد مهمی را موردتوجه قرار دهید. بسیاری از متقاضیان کار اهمیت چندانی به ساخت رزومه مناسب نمی‌دهند. در نتیجه نمی‌توانند تأثیرگذاری مناسبی را با نوشتن رزومه در کارفرمایان ایجاد کنند.

ذکر مهارت های شما در کنار دستاوردهای مهم در سوابق کاری، ارائه معرفی‌نامه‌کوتاه و استفاده از قالب مناسب برای ساخت رزومه، تنها برخی از مواردی هستند که در هنگام نوشتن رزومه باید به آنها توجه کنید. همچنین درخواست حقوق بالاتر از حقوق موردنظر کارفرما و ذکر مسائل زندگی شخصی در رزومه، می‌تواند موجب رد درخواست شما شود.

بسیاری از سایت‌های کاریابی در ساخت رزومه حرفه‌ای به شما کمک می‌کنند. اگر در ساخت رزومه مناسب برای موقعیت شغلی دلخواه خود دچار مشکل هستید، می‌توانید از امکانات برخی از سایت‌های کاریابی برای ساخت رزومه استفاده کنید.

رفتار نامناسب در هنگام مصاحبه

آن بخش از مهارت‌های شما که در هنگام مصاحبه چهره‌ای متمایز از شما به کارفرمایان نشان می‌دهند، در استخدام و افزایش شانس استخدامی بسیار موثر هستند. مصاحبه‌ شغلی اولین و به احتمال زیاد تنها فرصت شما برای نمایش رفتار و شخصیت شما است. چنانچه رفتار نامناسب و غیرحرفه‌ای از شما مشاهده شود، قطعا می‌تواند در روند استخدامی نیز تأثیر منفی ایجاد کند. بنابراین در هنگام مصاحبه رفتاری سرد یا بیش از حد دوستانه نداشته باشید.

عدم برخورداری از شرایط استخدامی

برخی از کارجویان در هنگام نوشتن رزومه توجهی به مهارت‌های موردتوجه کارفرمایان ندارند. این درحالی است که کارفرمایان تنها رزومه‌هایی را مورد بررسی بیشتر قرار می‌دهند که دارای شرایط ذکرشده در آگهی‌ استخدامی باشند.

اگر برای استخدام در یک فرصت ‌شغلی باید مهارت‌های جدیدی را یادبگیرید، بهتر است در اولین فرصت این کار را انجام دهید. شرکت در دوره آموزشی مرتبط با مهارت های جدیدی که برای استخدام شما اهمیت دارند، یکی از راه‌های کسب آمادگی برای استخدام است.

جمع‌بندی

اگر هنوز موفق به یافتن کار دلخواه خود نشده‌اید و بیکار هستید، بهتر است قبل از هرچیز به‌دنبال دلایل بیکاری خود باشید. ازآنجایی که ممکن است یافتن دلایل بیکاری برای شما کارجوی عزیز کاری تقریبا دشوار و پیچیده‌ به‌نظر برسد، در این مطلب به بررسی دلایلی که هنوز بیکار هستید یا کار پیدا نکرده اید پرداختیم. دریافتیم که بیکاری می‌تواند ریشه در اقتصاد یا زیرساخت‌های توسعه‌ای یک جامعه داشته باشد. همچنین برخی از دلایل بیکاری به نحوه کاریابی بازمی‌گردند.

این درحالی است که نداشتن مهارت‌ها و شرایط استخدامی برای تصدی یک شغل نیز، یکی دیگر از دلایل بیکاری است. با بررسی دلایلی که هنوز بیکار هستید یا کار پیدا نکرده اید، قطعا می‌توانید به بیکاری خود نیز پایان دهید. فراموش نکنید صرف‌نظر از دلیل بیکاری، این شما هستید که باید برای تغییر وضعیت خود اقدام کنید. بنابراین با خود کمی صادق باشید و همین الان، اولین گام را برای ساختن آینده‌شغلی خود بردارید.


** این محتوا صرفا جنبه تبلیغاتی دارد و توسط سفارش دهنده آن تهیه و تنظیم شده است

برچسب‌ها

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس