به گزارش مشرق، محسن شریفی،، با اشاره به آفت های تولید علم، گفت: در حوزه تولیدات علمی باید مراقبت شود چرا که آفتی تحت عنوان مقالات سلب اعتبار شده وجود دارد. حیف است که آمار تولید علم که اقتدار ما است، خدشه دار شود.
مدیرکل دفتر سیاستگذاری و برنامهریزی امور پژوهشی وزارت علوم با اشاره به اینکه آمار مقالات سلب اعتبار شده ایران در کل ادوار مختلف ۹۲۶ مورد بوده است، خاطرنشان کرد: به لحاظ کمی بعد از کشورهای آلمان و کانادا که ۱۲۸۱ و ۱۰۴۲ مورد مقاله سلب اعتبار شده دارند، ایران در رتبه ۷۸ ام قرار دارد.
بیشتر بخوانید:
پیشرفت خیرهکننده ایران در فناوری نانو
وی با بیان اینکه در مجموع آمار مربوط به این مقالات در دنیا رو به افزایش بوده است و در همه رشته ها هم وجود دارد، تصریح کرد: از مسئولان امور پژوهشی در دانشگاه ها درخواست دارم که کارگاه بگذارند آموزش و تذکر بدهند و دانشمندان و پژوهشگران را هشیار کنند تا مقالات خوبی که دارند به دلیل عدم رعایت برخی نکات مردود نشوند.
وی افزود: در همین رابطه موسساتی شکل گرفته اند و این موارد را رصد میکنند و گزارش میدهند.
شریفی توسعه هسته های پژوهشی به ویژه در دانشگاه ها بصورت بین دانشکده ای و بین گروهی را از جمله برنامه های جدید این دفتر عنوان کرد و گفت: شناسایی قطب های علمی با رویکرد تقویت کار گروهی، تقویت دوره های پسادکترا و دستیار پژوهشی بعنوان بخشی از نیروی مورد نیاز پژوهش در کنار هیات علمی و توسعه دوره دکترای پژوهش محور با اولویت در مراکز پژوهشی از دیگر برنامه هایی است که در دستور کار قرار دارد.
نمودار زیر تعداد مقالات سلب اعتبار شده ایران از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۲۲ را نشان می دهد.