به گزارش مشرق، خانم "عبیر محمد صلاح" استاد دانشگاه قاهره در یادداشتی اختصاصی با عنوان "رئیس جمهور منتخب و موضوع روابط ایران و مصر" برای فارس نوشت: مصر اکنون مرحلهای جدید را آغاز کرده که جمهوری دوم نامیده می شود و در آن شکل نقشه سیاسی آن کاملا تغییر کرده یا حداقل این گونه به نظر می شود.
مردی مبارز در مصر به قدرت رسیده که سالیان سال با فساد رژیم سابق در جنگ بوده، این مرد از میان ملت مصر انتخاب شد تا مصر را به ملتش بازگرداند.
محمد مرسی وعده داده که رئیس جمهور همه مصری ها خواهد بود کسانی که به وی رای دادند و کسانی که رای ندادند و اگر وعده مرسی واقعیت باشد همه مصری ها باید نقش خود در احترام به قانون را ایفا کنند خواه رئیس جمهور را انتخاب کرده باشند و خواه انتخاب نکرده باشند.
نویسنده در ادامه آورده است:" من به عنوان یک شهروند مصری حمایت خود را از رئیس جمهور منتخب مصر اعلام می کنم با وجود اینکه من به وی رای ندادم اما باید به قانون احترام گذاشت و این تکلیف هر شهروند مصری در مرحله آتی است.
عبیر صلاح تاکید کرد:" رئیس جمهور منتخب برای از بین بردن فساد رایج در رژیم سابق آمده است و ما از وی حمایت می کنیم و همه ما باید در جایگاه وی به دنبال مبارزه و جهاد برای تحقق اهداف انقلاب باشیم."
در این راستا نویسنده سوالات و درخواست هایی را خطاب به محمد مرسی مطرح میکند که در ذیل آمده است:
نخست اینکه آقای رئیس جمهور با توجه به مطالعات من در زمینه زبان و ادبیات فارسی و تمدن ایران و بررسی پرونده روابط مصر و ایران طی 10 سال گذشته و با توجه به سفر چند باره من به ایران این سوال را می پرسم که شما در قبال ایران چگونه رفتار خواهید کرد؟
نویسنده مصری ادامه داد: فساد رژیم سابق مصر این بود که به ملت تلقین کرده بود که روابط مصر و ایران نیاز ضروری نیست و تنها به این امر کفایت می کرد که هر از گاهی یک مقام مصری یک کلمه ای یا اظهاراتی درباره اینکه ایران دشمن ما نیست بیان کند.
فعال سیاسی مصر بازگشت روابط مصر و ایران به شرایط طبیعی خود را یکی از مهم ترین جلوه های تحقق انقلاب خواند و گفت: موضع رژیم سابق در قطعی روابط با ایران به طور شخصی اتخاذ نشده بود چرا که روابط بین المللی بر اساس حب و بغض شخصی نیست بلکه بر اساس منافع مشترک و آداپتورهای سیاسی و در بسیاری مواقع باج دهی ها است.
رژیم فاسد مبارک موضع خود را در قبال ایران برای برآورده کردن سیاست های آمریکا در منطقه با چشم پوشی از منفعت ملتش اتخاذ کرده بود و این چیزی است که ما مطمئنیم در مرحله آتی تغییر خواهد کرد یا به تعبیری امیدواریم که رئیس جمهور تغییر ایجاد کند.
عبیر صلاح افزود:" رژیم مبارک این گونه شایعه پراکنی کرده بود که ایران با ازسرگیری روابط خود با مصر به دنبال گسترش مذهب شیعی در این کشور است حرف خنده داری که جاهلان بر زبان می آورند.
فعال سیاسی مصر با اشاره به روابط بین المللی کامل ایران با کشورهای اروپایی، آسیایی و آفریقایی عرب و غیر عرب، اسلامی و غیر اسلامی گفت:ما در این کشورها این حرف مضحکه ای که تنها افراد نادان بر زبان می آورند یا توطئه ای عمدی برای گمراه کردن مردم است شاهد نیستیم.
عبیر صلاح تاکید کرد اتهام ایران به فتنه انگیزی فریبی است که باید در عصر رئیس جمهور انقلابی حذف شود
وی افزود: امیدواریم که محمد مرسی راه های تنویر عقول و نه ارعاب را در بین مردم باز کند و اگر نگرانی های مذهبی وجود دارد این امر را باید به کارشناسان در امور دینی واگذار کرد تا درباره آن گفت وگو کنند.
استاد دانشگاه قاهره تصریح کرد : روابط سیاسی مصر و ایران باید از سر گرفته شود و مرحله جدیدی را در مصر آغاز کنیم مرحله ای که در آن منفعت ملت مصر در کشورش بالاتر از منافع آمریکا و سیاست های آن باشد. عبیر صلاح از جمله مفاسد دیگر رژیم سابق مصر را خدشه دار کردن اسلام سیاسی و تلاش برای متقاعد کردن مردم به ضرورت جدایی دین از سیاست دانست.
وی افزود:رژیم مبارک موضوع سکولاریسم را بهانه ای برای مسدود کردن راه تفکر سیاسی ایران و بلکه هر موضوع متعلق به فرهنگ ایران بر ملت مصر به کار گرفت.
رژیم مبارک نگران این بود که تفکر امتزاج دین در سیاست در ذهن ملت مصر رسوخ کند و بنابراین یکی دیگر از سوالات من این است که آیا با رسیدن نامزد اسلام گرا به قدرت در مصر این پدیده شوم دوره سابق منتفی می شود و در به روی فرهنگ ایرانی و اسلامی می گشاییم و به ملت مصر فرصت می دهیم تا از تاثیرات این فرهنگ بر تمدن اسلامی و جهان مطلع شوند تا بر تهاجم فرهنگی ترکیه که بر جان و روح ما مردم مصر سیطره یافته و هیچ ارتباطی با فرهنگ و ارزش های اخلاقی و اسلامی ندارد مقابله کنیم؟.
به عقیده عبیر صلاح صاحبان فرهنگ های دیگر، مصر را بازاری برای ارائه کالاهایی که روی دستشان مانده است می بینند، بنابراین به خود اجازه توهین به شعور ملت مصر را می دهند بنابراین بر ملت مصر واجب است که با این گونه تهاجمات فرهنگی در مرحله آتی مبارزه کنند.
نویسنده در پایان مقاله خود آورده است: و تو ای رئیس مرسی، اکنون فرصتی طلایی در اختیار دارید تا به ملت خود ثابت کنید که حامی آنها خواهید بود و زمان کار فرارسیده است، اکنون زمان شنیدن صدای منافع ملی است بنابراین زمینه را برای سیاحت دینی فراهم آورید و عصر ارعاب فکری را پایان ببرید ما نیاز به این داریم که جوامع اسلامی را بشناسیم تا مقدمه ای برای تحقق وحدت جهان اسلامی باشد که بشارت آن را می دهند ما نیاز به پشتیبانی از اقتصادمان با سرمایه گذاری کشورهای شرقی و نه غربی داریم پس صداقت را شعار خود قرار بده و مسائل مهم مصر را در حاشیه قرار ندهید و با تفکر فریبکارانه با توهمات و خرافات که شایسته نیست مبارزه کنید.
ازسرگیری روابط مصر و ایران نشانه واقعی پیروزی بر فساد رژیم سابقی است که بقای خود و فساد خود را در تسلیم اراده آمریکا می دید حتی اگر بر خلاف اراده ملتش می بود ما منتظر سخنان جدیدی از رئیس انقلاب هستیم که در آن به اندیشه ملتش احترام می گذارد بنابراین باید برگ جدیدی از تاریخ مصر را رقم بزنیم و در آن وحدت ملت های اسلام در برابر همه کسانی را می خواهند عزت و شرافت ما را با انحراف های دینی تخریب کنند ثبت می کنیم رئیس جمهور عزیز موفق باشید.