فارس من| متخصصان زنان و زایمان: اجرای قانون «انطباق»، کمترین حق بیماران خانم است/ پزشک، محرم اسرار بیمار است، نه محرم اعضای او

مغالطه‌ای شکل گرفته که تا از رعایت حریم محرم و نامحرم در امور پزشکی صحبت به میان می‌آید،عده‌ای فوری می‌گویند:«ای بابا. پزشک که محرم است». اینطور نیست.

به گزارش مشرق، پویش «عدم حضور پزشک آقا در اتاق عمل زنان و زایمان» در دو هفته گذشته، با واکنش‌های گسترده‌ای مواجه شد. در کنار حمایت بانوان از رعایت حدود شرعی و تامین امنیت روانی‌شان در اتاق زایمان، اما بعضی رسانه‌ها سعی کردند اصل مطالبه مطرح شده در این پویش را مثل بسیاری از مسائل اساسی دیگر حوزه اجتماعی،‌ زیر سایه برداشت‌های سیاسی قرار دهند. البته بدیهی است تحقق کامل این پویش  ۴۱ هزار امضایی، در کوتاه مدت نیازمند مدیریت هدفمند در جذب پزشکان و تکنیسین‌های خانم برای حضور در تمام شیفت‌های اتاق عمل و در درازمدت نیازمند پرورش متخصصان خانم در رشته‌های مختلف پزشکی است. این اصلاحات موجب می‌شود در سال‌های آینده در هیچ نقطه‌ای از کشور، کمبودی در زمینه پزشک و متخصص خانم وجود نداشته باشد و درخواست بیماران خانم برای معاینه یا عمل توسط پزشک خانم، یک خواسته عجیب به نظر نرسد.

ما هم در ادامه پیگیری‌هایمان برای تحقق این حق زنان، این بار نظر متخصصان زنان و زایمان را درباره پویش پر سر و صدای این روزها جویا شده‌ایم و از آنها خواستیم برایمان بگویند آیا امکان به ثمر نشستن این مطالبه در مراکز درمانی کشور وجود دارد و اگر نه، موانع موجود بر سر راه تحقق آن چیست؟

پزشک، محرم اسرار بیمار است، نه محرم اعضای او

دکتر «فرزانه سبحانی»،‌ متخصص زنان

۷۵درصد از نیروهای اتاق عمل باید خانم باشند

«من دغدغه ممنوعیت حضور پزشک متخصص بیهوشی آقا در اتاق عمل زنان را تأیید می‌کنم و خودم شخصاً مدافع این موضوع هستم.» دکتر «فرزانه سبحانی»،‌ متخصص زنان، با این دیدگاه حمایتگرانه سراغ بحث این روزها می‌رود و در ادامه می‌گوید:«من این حق را به بیمار می‌دهم که انتظار داشته باشد در هر شیفت اتاق عمل، پزشک بیهوشی خانم هم در مراکز درمانی حضور داشته باشد. علاوه‌براین، لازم است تعداد تکنیسین‌های خانم اتاق عمل هم به حدی باشد که در تمام اتاق عمل‌هایی که بیمار خانم تحت عمل جراحی قرار می‌گیرد، تکنیسین خانم حضور داشته باشد.»

خانم دکتر که ۲۴سال است در حوزه زنان و زایمان و درمان نازایی فعالیت می‌کند، برای این درخواست، استدلال محکمی هم دارد:«۵۰درصد جامعه ما را خانم‌ها تشکیل می‌دهند و معمولاً کفه ترازو در اتاق‌های عمل به سمت آنها سنگینی می‌کند و تعداد بیماران خانم در اتاق‌های عمل بیمارستان‌ها بیشتر است. در این شرایط، علاوه بر رشته جراحی زنان و زایمان که بهتر است در ۱۰۰درصد موارد علاوه‌بر جراح، دستیار او هم خانم باشد، در سایر عمل‌ها مثل اورولوژی و ارتوپدی که جراح آقا عمل را انجام می‌دهد هم،‌ خود جراح ترجیح می‌دهد وقتی بیمارش خانم است، دستیار خانم در کنارش باشد. با این حساب به اعتقاد من، باید ۷۵درصد از نیروهای اتاق عمل،‌ خانم باشند.»

پزشک، محرم اسرار بیمار است، نه محرم اعضای او

دکتر سبحانی در اتاق عمل زایمان

۴۰سال قبل تدبیر کردیم،‌ امروز بهره‌برداری می‌کنیم

از نگاه خانم دکتر رسیدن به این نقطه، دور از دسترس نیست:«با توجه به اینکه در ۴۰سال بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، پذیرش متخصص آقا در رشته‌های جراحی زنان متوقف شده، الان اکثریت در این حوزه با متخصصان خانم است. خوشبختانه تعداد زیادی از بانوان هموطن در رشته‌های کاملاً فوق تخصصی؛ از فلوشیپ‌های نازایی گرفته تا جراحی‌های لگن و فلوشیپ سرطان شناسی زنان، تحصیل کرده و مشغول فعالیت‌اند. البته همیشه انتخاب با بیماران است و در همین رشته‌ها هم می‌توانند به متخصصان آقا مراجعه کنند و نظرشان هم، محترم است. اما صحبت ما این است که متخصصان خانم در حوزه جراحی‌های زنان نه‌فقط در سطح تخصص بلکه در سطح فوق تخصص، با دانش کاملاً به‌روز و توانمندی‌های بسیار زیاد، پاسخگوی نیازهای پزشکی و درمانی بانوان هموطن در این حوزه‌ها هستند و ما حداقل در شهرهای بزرگ کشور به لحاظ وجود متخصص خانم در حوزه زنان، زایمان و نازایی، کمبودی نداریم.»

شاید با این توضیحات امیدوارکننده این سئوال پیش آمده باشد که اگر شرایط در حوزه تخصصی زنان به لحاظ نیروهای متخصص خانم تا این حد خوب است، پس مشکل کجاست که بانوان هموطن و به‌ویژه مادران باردار همچنان گلایه دارند و برای رساندن صدای اعتراضشان به گوش مسئولان، به راه‌اندازی پویش‌های رسانه‌ای متوسل می‌شوند؟ دکتر سبحانی در پاسخ می‌گوید:«مشکلی که با آن دست‌به‌گریبانیم، کمبود پزشک بیهوشی خانم و تکنیسین خانم در اتاق عمل است. رفع این کمبود هم، بودجه می‌خواهد. بیمارستان باید بودجه کافی در اختیار داشته باشد تا به تعداد موردنیاز، تکنیسین خانم اتاق عمل جذب کند. اما درباره اختصاص پزشک بیهوشی خانم برای عمل جراحی بیماران خانم،‌ بحث بودجه مطرح نیست بلکه این دیگر یک مسئله مدیریتی است.»

پزشک، محرم اسرار بیمار است، نه محرم اعضای او

پزشکان بیهوشی خانم از همکاران آقا، توانمندترند

یعنی ما به اندازه کافی پزشک بیهوشی خانم داریم و مشکل فقط در نحوه به کارگیری آنها در اتاق عمل است؟ می‌پرسم و خانم دکتر سری به تأیید تکان می‌دهد و می‌گوید: «بله. به اندازه کافی پزشک بیهوشی خانم داریم و فقط باید به‌درستی از وجود آنها در اتاق عمل استفاده شود. خوشبختانه در طی سال‌های اخیر،‌ پزشکان بیهوشی خانم بسیار باسواد و توانمندی در دانشگاه‌های علوم پزشکی ما پرورش پیدا کرده‌اند که من حتی کارشان را در بسیاری از زمینه‌ها خیلی برتر از پزشکان بیهوشی آقا می‌دانم. به‌ویژه در آموزش بی‌دردی‌های حین زایمان که با روش‌های بی‌دردی اتاق عمل فرق دارد، خانم‌ها را توانمندتر دیده‌ام. من به شخصه از کار این همکاران خانم و نوع و دُز داروهایی که برای بیهوشی مادر باردار استفاده می‌کنند،‌ بسیار راضی‌تر بوده‌ام.

بنابراین من علاوه‌بر مسائل اعتقادی و رعایت حریم بیمار خانم، به این دلیل که توانمندی پزشکان بیهوشی خانم را در این زمینه نسبت به همکاران آقا بیشتر می‌دانم،‌ همیشه از حضور پزشک بیهوشی خانم در اتاق عمل زایمان حمایت کرده‌ام. بارها پیش آمده که تقاضا کرده‌ام برای بیماران من،‌ حتی اگر پزشک بیهوشی خانم در آن شیفت حضور ندارد، تماس بگیرند و ایشان را از منزل فرابخوانند. اما کاش این موضوع، وابسته به پیگیری شخصی یک پزشک نباشد. باید برنامه‌ریزی مراکز درمانی ما طوری باشد که در زایشگاه‌ها، از حضور ۱۰۰درصدی پزشک بیهوشی خانم استفاده شود و در سایر اتاق‌های عمل هم،‌ حتماً در تمام شیفت‌ها پزشک بیهوشی خانم حضور داشته باشد تا هر بیماری که تمایل داشت، از وجود این همکار خانم برای عملش استفاده شود.»

پزشک، محرم اسرار بیمار است، نه محرم اعضای او

عکس، تزیینی است

منِ جراح،‌ نگران ایمنی بیمار خانم دراتاق عمل هستم

اما سئوال اساسی همچنان پابرجاست. علت اینهمه حساسیت چیست؟ خانم دکتر در جواب می‌گوید:«اتاق عمل زایمان باید یک فضای ایمن برای مادر باردار باشد. حتی برای من که عمل را انجام می‌دهم،‌ بسیار بهتر است محیط اتاق عمل، زنانه و ایمن باشد. بنابراین به صراحت می‌گویم به شخصه از شرایط فعلی، بسیار ناراحتم. می‌دانید، بیمار وقتی در اتاق عمل بیهوش می‌شود،‌ خودش را به ما می‌سپارد. و تأمین امنیت یک بیمار خانم در اتاق عمل، کار سختی است. من وقتی دارم برای آمادگی عمل دست‌هایم را می‌شویم،‌ نگران بیمارم هستم که الان تنها و بدون پوشش مناسب در اتاقی است که یک یا چند آقا در آنجا حضور دارند. این موضوع واقعاً برای منِ جراح،‌ دغدغه است و حتی ایمنی خاطر مرا هم تحت‌تاثیر قرار می‌دهد. اشتباه نشود؛‌ این اصلاً اهانت به جایگاه همکاران محترم آقا در اتاق عمل و خدای نکرده زیر سئوال بردن آنها نیست. تمام صحبت ما، درباره لزوم حفظ حریم بیمار خانم است. ما در این زمینه، مسئول هستیم.

حفظ حریم بیمار،‌ خط قرمز اخلاق پزشکی در همه دنیاست

اجازه بدهید موضوع را بیشتر توضیح دهم. ببینید، در جراحی زنان و در آن موقعیت‌های خاصی که بیمار قرار دارد، حتی وقتی دستیار ما و تکنیسین‌های اتاق عمل همگی خانم هستند هم، باز هم سعی می‌کنیم تا حد امکان به بیمار پوشش بدهیم. به بیمار هم اطمینان می‌دهیم خیالش راحت باشد که فقط در همان محدوده عمل، نسبت به بدنش دید خواهیم داشت. این نکته مهمی است. حتی اگر تمام عوامل اتاق عمل هم خانم باشند، نباید بیشتر از آن محدوده عمل، بدن بیمار خانم در معرض دید قرار بگیرد. من حتی همیشه قبل از روز عمل به بیمارانم می‌گویم اگر دوست دارند، می‌توانند پوشش اضافه‌ای(مثل ملحفه) برای اتاق عمل همراه خودشان بیاورند.

خوب است یک نکته را هم اضافه کنم. این حساسیت‌ها نسبت به حفظ حریم بیمار خانم، مختص ما مسلمانان نیست. در کتب اخلاق پزشکی در جوامع غربی هم تاکید شده که "پوشش بیمار در اتاق عمل باید در حداکثرِ راحتیِ بیمار باشد."»

پزشک، محرم اسرار بیمار است، نه محرم اعضای او

در سطح پزشک بیهوشی، متوقف نمانید

دکتر سبحانی در پایان صحبت‌هایش،‌ سفارشی هم برای ما در پیگیری این پویش دارد:«من با پویش و مطالبه‌ای که شکل گرفته، از این جهت موافق هستم که نباید هیچ‌گونه تحمیلی برای بیمار وجود داشته باشد و چنانچه هم پزشک آقا و هم پزشک خانم در حوزه موردنیاز او وجود دارد، این حق را به او بدهند که خودش پزشکش را انتخاب کند. اما تاکید و درخواست می‌کنم شما که در خبرگزاری فارس این پویش مردمی را پیگیری می‌کنید، فقط در سطح پزشک بیهوشی متوقف نمانید و موضوع تأمین تکنیسین خانم برای اتاق عمل زنان و زایمان را هم در این پویش پیگیری کنید.

چرا این موضوع ضرورت دارد؟ چون پزشک بیهوشی، یک نفر است اما تکنیسین‌های اتاق عمل، ۵-۴ نفر هستند و متاسفانه گاهی اوقات در شیفت شب، ۵-۴ آقا در اتاق عمل زایمان حضور دارند! و این خیلی دردآور است. اکثر عمل‌های سزارین هم، شب و نیمه شب پیش می‌آید و خانم باردار در ورود به اتاق عمل، در مواجهه با چند تکنیسین آقا، واقعاً شوکه می‌شود و در شرایط سختی قرار می‌گیرد. خب، منِ جراح، چطور می‌توانم همزمان هم دست بشویم و خودم را آماده عمل کنم و هم مراقب بیمارم باشم که تنها نباشد؟ این شرایط، مرا هم بسیار ناراحت می‌کند.»

پزشک، محرم اسرار بیمار است، نه محرم اعضای او

دکتر «مریم میرپور»، متخصص زنان و دبیر انجمن متخصصین زنان استان خراسان رضوی

چرا اعتراض نکردی؟

دکتر «مریم میرپور»، متخصص زنان و دبیر انجمن متخصصین زنان استان خراسان رضوی اما از زاویه‌ای دیگر به ماجرا نگاه می‌کند و می‌گوید:«بحث انطباق، یک قانون است که سال‌های قبل هم در زایشگاه‌ها، اتاق‌های عمل و سایر بخش‌های مراکز درمانی وجود داشته. یک جاهایی این موضوع به خوبی رعایت نمی‌شود که به دلیل مشکلات مالی سیستم بهداشت و درمان است. مثلاً می‌بینید در یک شیفت، فقط دو تکنیسین خانم وجود دارد. خب به دلیل این محدودیت، مسلماً تمام اتاق‌های عمل در آن شیفت نمی‌توانند تکنیسین خانم داشته باشند. این ناشی از مشکلات مالی مراکز درمانی است که نمی‌توانند نیروهای بیشتری برای این منظور جذب کنند. اما لازم است یک واقعیت را برای شما بازگو کنم. اگر یک بیمار خانم از ما بخواهد آقا در اتاق عملش نباشد، چنانچه در آن شیفت پزشک و تکنیسین خانم به تعداد کافی حضور داشته باشند، هیچ کدام از همکاران ما با درخواست او مخالفت نمی‌کنند. بنابراین فارغ از اینکه چنین پویش و کارزاری راه بیفتد، در درجه اول، گلایه‌مان از خود بیماران خانم است...

 گاهی اوقات که من وارد اتاق عمل می‌شوم و می‌بینم پزشک بیهوشی آقا دارد عملیات تزریق دارو برای بیهوشی نخاعی (اسپاینال) را انجام می‌دهد و یک تکنیسین آقا هم در کنارش ایستاده، اعتراض می‌کنم و می‌گویم: «آقای دکتر! مگر ما تکنیسین خانم نداریم؟ خب بگویید یک تکنیسین خانم بیاید.» بعد از پایان عمل و در بخش، خانم بیمار تا مرا می‌بیند،‌ می‌گوید:«خانم دکتر! خدا خیرتان بدهد که این تذکر را دادید و تکنیسین خانم برای عمل آمد.» با تعجب و ناراحتی می‌گویم:«اِ...! قبل از من، خود شما باید به این موضوع اعتراض می‌کردی. وقتی آن آقا وارد اتاق عمل شد، باید می‌گفتی من نمی‌خواهم آقا در اتاق عملم باشد...»

پزشک، محرم اسرار بیمار است، نه محرم اعضای او

کافی است بیمار نظرش را اعلام کند...

آیا اعلام نظر بیمار تا این حد،‌ تعیین‌کننده است؟ و آیا کارد درمان،‌ به نظر و خواست بیمار ترتیب اثر می‌دهند؟ پاسخ خانم دکتر،‌ مثبت است:«وقتی بیماری که خیلی مقید است، قبل از عملش با نگرانی از من می‌پرسد: «خانم دکتر!‌ در اتاق عمل، آقا که حضور ندارد...؟» در جوابش می‌گویم: «پزشکان و تکنیسین‌های آقا در سایر اتاق‌های عمل حضور دارند. اما من به همکاران آقا اعلام می‌کنم با توجه به اینکه شما فرد معتقد و مقیدی هستید، وارد اتاق عمل شما نشوند.» و همکاران آقا هم کاملاً رعایت می‌کنند. حالا یک نفر ممکن است بگوید این موضوع برای من رعایت نشده. بله. ممکن است در آن شیفت، پزشک بیهوشی خانم نبوده باشد.

البته در زایشگاه درباره تکنیسین‌های اتاق عمل، مشکلی نداریم چون همگی خانم هستند. مشکلمان،‌ حضور پزشک بیهوشی آقا در بعضی شیفت‌هاست. اما همان موقع هم که پزشک بیهوشی آقا می‌آید تا برای بیمار بیهوشی اِپیدورال انجام دهد،‌ روی بیماری که مقید است،‌ یک پوشش کامل انداخته می‌شود که در آن فقط به اندازه یک سوراخ ۲ در ۳ سانتی‌متر یعنی به اندازه فضایی که برای فرو کردن سوزن در پشت بیمار برای اپیدورال کردن لازم است، باز است.

حداقل کارکرد این پویش، یادآوری قانون انطباق است

بنابراین به نظر من، قبل از اینکه نیاز به ایجاد چنین پویش‌هایی باشد،‌ کافی است بیمار خودش محترمانه از کادر درمان بخواهد برای عملش، پزشک آقا حضور نداشته باشد. همکاران من هم به خواسته او احترام گذاشته و برایش مراعات خواهند کرد. این یک روال عادی در اتاق عمل زایمان است و همه رعایت می‌کنند. حالا اگر در برخی از مراکز درمانی، این روال طبیعی (اعلام درخواست بیمار خانم و همراهی پزشک و بیمارستان) انجام نشود، جای گلایه و اعتراض وجود دارد. بنابراین به نظرم موضوع آنطور که مطرح شده، پیچیده نیست. البته اگر با یک بخشنامه، دوباره یادآوری شود، خوب است. این کارزارها و امضاها دوباره می‌تواند موضوع انطباق را به همه یادآوری کند.»

پزشک، محرم اسرار بیمار است، نه محرم اعضای او

اینجا سکوت،‌ مساوی رنج است

حالا سئوال دیگری پیش می‌آید. آیا مادر باردار برای زایمان یا بیمار خانم برای عدم حضور پزشک آقا در اتاق عملش، باید نظر و خواسته خود را قبل از عمل به اطلاع پزشک و بیمارستان برساند؟ دبیر انجمن متخصصین زنان استان خراسان رضوی در جواب می‌گوید:«نه. حتی در اتاق عمل هم می‌تواند اعلام کند که: «من می‌خواهم پزشکم و تکنیسین‌های اتاق عملم، خانم باشند». همکاران ما هم برایش رعایت می‌کنند. برخی از بیماران خانم و مادران باردار این موضوع را مطرح و روی آن تاکید می‌کنند اما بسیاری از آنها، سکوت می‌کنند. نظر و خواسته‌شان را نمی‌گویند و فقط در سکوت، رنج می‌برند. بنابراین هر دو طرف ماجرا،‌ تعیین‌کننده است. هم بیمار خانم باید خواسته‌اش را مطرح کند و هم،‌ بیمارستان باید به خواسته او احترام بگذارد. اگر در مرکزی به خواست بیمار خانم اهمیت داده نمی‌شود، تخلف از روال قانونی است و بیمار و خانواده‌اش می‌توانند نسبت به این موضوع اعتراض و شکایت کنند.»

پزشک، محرم اسرار بیمار است، نه محرم اعضای او

دکتر «طاهره لباف»، جراح و متخصص بیماری‌های زنان،‌ زایمان و نازایی

این کمترین حق بیمار خانم است...

نوبت که به دکتر «طاهره لباف»، جراح و متخصص نام‌آشنای بیماری‌های زنان،‌ زایمان و نازایی می‌رسد، بی‌معطلی می‌رود سر اصل مطلب و می‌گوید:«من فکر می‌کنم فارغ از مسائل ایمانی و مذهبی، این کمترین حق یک خانم است که وقتی قرار است تحت عمل جراحی قرار بگیرد یا وقتی که می‌خواهد زایمان کند، اعضای بدنش که حتی راضی نیست خانم‌های دیگر ببینند،‌ در معرض دید افراد نامحرم در اتاق عمل قرار نگیرد. به نظر من این موضوع، خیلی هم ارتباطی به ایمان ندارد. این احترام به فرهنگ خانم‌های بیمار است. حتی در کشورهای اروپایی هم اگر یک خانم بیمار بگوید: «من دوست ندارم پزشک مرد مرا معاینه و عمل کند»، به این خواسته او احترام گذاشته می‌شود حتی اگر برخلاف خواست مدیریت آن مرکز درمانی باشد.»

خانم دکتر گلایه دارد از بی‌توجهی به قانونی که در تمام این سال‌ها می‌توانست مانع از رنج و عذاب خانم‌ها در مراکز درمانی باشد:«مسئله انطباق، از بعد از پیروزی انقلاب مطرح بوده اما متاسفانه بیشتر در بخشنامه‌ها به آن توجه شده تا در عمل! واقعاً باعث تعجب است که من وقتی در اتاق عمل به پزشک بیهوشی آقا که خودش مسلمان و معتقد و نمازخوان است، می‌گویم:«بیرون باشید تا خانم بیمار، لباس‌های اتاق عملش را بپوشد»، گاه با حالتی از نگرانی و عدم اعتماد به من نگاه می‌کند، به این معنی که؛ «مگر من قصد یا سوءنیتی دارم؟» یا می‌گوید:«پزشک،‌ محرم است»؛ جمله غلطی که معروف شده. درحالی‌که هیچ مشکلی پیش نمی‌آید اگر ابتدا بیمار لباس‌هایش را بپوشد و آماده شود،‌ بعد پزشک بیهوشی آقا وارد اتاق عمل شود. یا اگر قرار است بیمار بی‌حسی موضعی داشته باشد و پزشک بیهوشی از ناحیه پشت برایش تزریق انجام دهد، کار سختی نیست که برای بیمار از لباس مخصوصی که در ناحیه پشت یک سوراخ دارد و به‌واسطه آن، فقط همان قسمت از بدن مشخص می‌شود، استفاده شود. بعد از بیهوش شدن بیمار هم، پزشک آقا اتاق را ترک کند تا عمل بیمار خانم بدون حضور نامحرم انجام شود.»

پزشک، محرم اسرار بیمار است، نه محرم اعضای او

دکتر لباف در حال عمل جراحی

این پویش با ۲۵سال تاخیر شکل گرفته

«بنابراین ما فارغ از اینکه کمبود پزشک خانم داریم یا خیر، با فقر اعتقاد به فرهنگ پزشکی و فقر احترام به فرهنگ بیمار دست‌به‌گریبان هستیم. به عبارت دیگر به نظر من، کمبودها بهانه است. اعتقاد به این موضوع، مهم است. یعنی حتی اگر هم ما به لحاظ پزشک و نیروهای اتاق عمل کمبود داشته باشیم، می‌توانیم ملاحظاتی انجام دهیم که حریم بیمار خانم رعایت شود. مهم این است که فرهنگ و اعتقادش به لحاظ مغزی و قلبی در پرسنل درمانی و بهداشتی ما باشد. اگر این موضوع در اذهان همه جا بیفتد و برای آن احترام قائل شویم، حتماً راهکارهای لازم را هم پیدا می‌کنیم برای اینکه یک بیمار خانم،‌ عملش یا زایمانش با آرامش بیشتر انجام شود.»

خانم دکتر که سابقه ۳۷سال فعالیت تخصصی در زمینه جراحی زنان دارد، معتقد است خانم‌های دغدغه‌مند در راه‌اندازی پویش ممنوعیت حضور پزشک آقا در اتاق عمل زنان و زایمان،‌ تأخیر داشته‌اند:«من با این پویش کاملاً موافقم. کاش این کار، ۲۵-۲۰سال قبل انجام می‌گرفت. معتقدم اگر خانم‌های ما به این موضوع اعتقاد دارند، باید پیگیر باشند. نباید به یک امضا در فضای مجازی اکتفا و بعد، موضوع را رها کنند. این پیگیری و مقاومت خود خانم‌ها در این مسیر است که می‌تواند مسئولان مربوطه را به این نتیجه برساند که در رویه موجود تغییر ایجاد و شرایط را طوری فراهم کنند که رفتاری مغایر با اعتقادات مذهبی ما در مراکز درمانی صورت نگیرد.»

پزشک، محرم اسرار بیمار است، نه محرم اعضای او

مگر پزشک،‌ محرم نیست؟!

توضیحات روشنگرانه دکتر لباف به انتها رسیده اما قلاب ذهن من از بخشی از صحبت‌هایش رها نمی‌شود. می‌پرسم:چرا به اعتقاد شما، عبارت «پزشک، محرم است»، عبارت غلطی است؟ خانم دکتر با بیان این نکته که پزشک،‌ محرم است اما نه در همه‌جا و در همه شرایط،‌ در ادامه می‌گوید:«اولاً چنانچه در یک رشته، پزشک خانم وجود داشته باشد، اصلاً جایز نیست بیمار خانم توسط پزشک آقا درمان شود. اگر هم در منطقه زندگی بیمار،‌ پزشک خانم نباشد اما در منطقه دیگری وجود داشته باشد و دسترسی به او برای بیمار امکان‌پذیر باشد، باز هم باید به پزشک خانم مراجعه کند. و چنانچه شرایط بیمار به گونه‌ای است که می‌تواند صبر کند تا به پزشک خانم دسترسی پیدا کند، باید درمانش را به تأخیر بیندازد.

حالا اگر به طور کلی پزشک خانم وجود نداشته باشد و بیمار ناچار باشد به پزشک غیرهمجنس مراجعه کند، باز هم رعایت حدود لازم است. در این شرایط هم، پزشک آقا فقط به همان ناحیه که برای درمانش اضطرار وجود دارد، محرم است و نه به تمام اعضای بیمار. یعنی اگر قرار است دست بیمار خانم عمل شود،‌ پزشک آقا فقط مجاز است همان ناحیه را ببیند. دیگر لزومی ندارد پای بیمار،‌ موهایش و سایر اعضای بدنش در اتاق عمل در معرض دید نامحرم قرار بگیرد.»

پزشک، محرم اسرار بیمار است، نه محرم اعضای او

دکتر «صدیقه آیتی»،‌ متخصص زنان و زایمان و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد

پزشک،‌ محرم اسرار بیمار است، نه محرم اعضای او

صحبت‌های دکتر «صدیقه آیتی»،‌ متخصص زنان و زایمان و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد هم از همین نقطه شروع می‌شود. خانم دکتر با بیان اینکه مغالطه‌ای شکل گرفته که تا از رعایت حریم محرم و نامحرم در امور پزشکی صحبت به میان می‌آید، عده‌ای فوری می‌گویند:«این چه حرفی است؟ پزشک که محرم است»، می‌گوید:«گاهی وارد اتاق عمل می‌شوم، می‌بینم بیمار خانم روی تخت است،‌ پاهایش برهنه و در وضعیت نامساعدی است درحالی‌که تکنیسین و پزشک بیهوشی آقا هم در اتاق حضور دارند. یا گاهی اوقات وقتی بیمار خانم هنوز آماده نیست و پوشش کاملی ندارد، پزشک و تکنیسین آقا وارد اتاق عمل می‌شوند. در این موارد تا اعتراض می‌کنم که این چه وضعی است؟ چرا پوشش بیمار اینطور است؟ همکاران خودمان بلافاصله در جواب می‌گویند:«ای بابا. پزشک که محرم است...»

نه. اینطور نیست. تعبیر درست این موضوع این است که پزشک، محرم اسرار بیمارش است،‌ نه محرم برای دیدن اعضای بدن او. درست است،‌ گاهی به دلیل کمبود پزشک در برخی نقاط یا به دلیل وقوع شرایط اورژانسی و اضطراری،‌ چاره‌ای نیست و باید از پزشک آقا برای درمان و نجات بیمار خانم کمک گرفت. اما در همین موقعیت هم، حتماً می‌توان شرایطی فراهم کرد که فقط موضعی که قرار است عمل شود،‌ در معرض دید باشد و باقی اعضای بدن بیمار پوشانده شود. متاسفانه در بسیاری از موارد، بی‌توجهی به این موضوع باعث می‌شود حق خانم‌هایی که به حجاب و حفظ حریم محرم و نامحرم پایبند هستند، تضییع شود.»

پزشک، محرم اسرار بیمار است، نه محرم اعضای او

وقتی رنج بیماران خانم با تهیه یک لباس مناسب،‌ کم می‌شود

دکتر آیتی که در سال‌های طبابتش، به کرات شاهد غافلگیری‌های ناراحت‌کننده خانم‌های بیمار در اتاق عمل بوده، می‌گوید:«خانم‌های مقید وقتی به بیمارستان می‌آیند و بستری می‌شوند، با شرایط شوکه‌کننده‌ای مواجه می‌شوند. قبل از عمل یک کلاه به بیمار خانم می‌دهند که روی سرش بکشد؛ کلاهی که حتی موهای او را هم کامل نمی‌پوشاند. در این شرایط، سر و گردن بیمار در مسیر انتقال به اتاق عمل در معرض دید نامحرمان قرار می‌گیرد و فشار روحی و روانی سنگینی به او وارد می‌شود.

این شرایط ناراحت‌کننده در مراکز درمانی ما وجود دارد درحالی‌که به راحتی می‌توان این مشکل را حل کرد. الان لباس‌های یک‌بار مصرف بیمارستانی مناسبی مثل روسری‌های بلند، مقنعه یا شنل‌هایی که تمام بدن بیمار را می‌پوشاند، در بازار موجود است. با تهیه این لباس‌ها برای بیماران خانم، می‌توانیم کمک کنیم آنها با آرامش و امنیت خاطر بیشتری وارد اتاق عمل شوند و تحت جراحی قرار بگیرند.»

پزشک، محرم اسرار بیمار است، نه محرم اعضای او

انطباق، قانون مهجوری که نیازمند احیاست

خانم دکتر در بخش پایانی صحبت‌هایش با اشاره به قانون مهجوری که هرچه از عمرش گذشت، از تاثیرش کاسته شد،‌ می‌گوید:«بعد از پیروزی انقلاب، موضوع انطباق مورد توجه قرار گرفت و در مراکز درمانی، تقریباً تمام کارهای بیماران خانم توسط پزشک و تکنیسین خانم انجام می‌شد. اما متاسفانه رفته‌رفته این موضوع، کمرنگ شد. واقعیت این است که فرهنگ عفاف و حجاب و حیا در جامعه کمرنگ شده و نمودش را در مراکز درمانی هم می‌بینیم. بنابراین در کنار تمام مواردی که بیان می‌شود، رعایت این موضوع، بستگی به تقید پزشک هم دارد. متاسفانه از بسیاری از رفتارهای ناراحت‌کننده در بیمارستان‌ها، قبح‌زدایی شده است. بنابراین لازم است مسئولان مرتبط در وزارت بهداشت و بیمارستان‌ها ترتیبی دهند که در این زمینه،‌ فرهنگسازی شود و رعایت حریم محرم و نامحرم،‌ دوباره در مراکز درمانی مورد توجه قرار گیرد.»

دکتر آیتی گریزی هم می‌زند به پویش ۴۰هزار نفری مخاطبان فارس و پیشنهاد تکمیل‌کننده‌ای برای اثربخشی بیشتر آن مطرح می‌کند:«به اعتقاد من، شکل درست این پویش این است که بگوییم نه‌فقط در اتاق عمل بلکه در تمام بخش‌های مراکز درمانی، کارهای بیماران خانم توسط کادر درمان خانم انجام شود؛ از رادیولوژی و آزمایشگاه گرفته تا اتاق عمل و بخش ریکاوری. من معتقدم ما در بخش‌های مختلف آزمایشگاهی و درمانی و اتاق عمل،‌ به تعداد کافی نیروی خانم داریم. اگر هم برای رسیدن به این شرایط،‌ به لحاظ نیروی انسانی کمبود داریم،‌ باید خودمان را ارتقا دهیم. باید برنامه‌ریزی کنیم و برای حوزه‌هایی که کمبود وجود دارد، دانشجو جذب کرده و برای سال‌های آینده متخصص پرورش دهیم.»

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 43
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 50
  • IR ۱۲:۴۵ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۲
    10 31
    یه بار با این کارهای احمقانه تون مردان رو از ورود به تخصص زنان منع کردید کافیه،بخش فعالی از جامعه رو مانع شد تا در یک رشته تخصصی مهم وارد بشه که قطعا اگه این منع نبود در این عرصه پیشرفت خیلی بیشتر بود
    • IR ۱۹:۱۴ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۲
      5 2
      اره واقعا.اقایان محترم مشغول به کار در بیمارستان اصلا رعایت نمی کنند و به خودشان اجازه وارد شدن به حریم خصوصی خانم ها رو می دهند.واقعا مملکت اسلامی نباید این طور باشه.
  • IR ۱۳:۰۷ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۲
    2 4
    توي عكس اول قيچي از بچه آويزونه؟؟
  • اخلاق حرفه اي IR ۱۳:۱۲ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۲
    7 23
    اين گزارش بيشتر سمت و سوي فمينيستي دارد تا حق طلبي و عدالت خواهانه والا اينكه ما كلا فضاي اتاق عمل (نه اتاق زايمان طبيعي) وجان بيمار را محلي براي پياده كردن حس رقابت خود و اهداف شخصي و صنفي خود كنيم عادلانه به نظر نمياد
  • IR ۱۳:۱۶ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۲
    19 2
    تو رو خدا پیگیری کنید، یه مشت بی وجدان از خدا بی خبر را باید از بیمارستانهای مخصوص زنان جمع کرد
    • IR ۱۳:۵۰ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۳
      2 0
      می خواستم در مورد این خانم دکتر اطلاعاتی خدممتون بدم که شاید به دردتون بخوره و درد من دچار نشین انشااله. من 9 ماه تحت نظر دکتر لباف بودم و شهریور 97 برای زایمان به بیمارستان بهمن مراجعه کردم. از هفته 36 ایشان به من گفتند که با توجه به این که نوزاد درشته من نمی تونم زایمان طبیعی بکنم و من هم پذیرفتم که سزارین بشم. روزی که برای زایمان رفتم ایشان به جای سزارین من رو برای زایمان طبیعی بردن و با اعتراض های خودم و همسرم کسی به حرف ما گوش نکرد و من 13 ساعت بدون علایم زایمان با داروهای القا کننده زایمان طبیعی در بلوک زایمان بودم و پس از تحمل شکنجه های فراوان بچه 4800 گرمی به دنیا آمد ولی به علت زایمان سخت و طولانی و کمبود اکسیژن بچه بعد از 4 ساعت فوت کرد. استخوان های ترقوه دو طرف نوزاد و دنده هایش نیز شکسته بود. بر اساس نظر پزشک قانونی بچه هیچ مشکل قلبی و ریوی و سایر را نداشته و فقط به خاطر حماقت یک نفر بچه من از دست رفت. و ایشان با غرور تمام حتی اشتباه خود را نیز نپذیرفتند. لطفا در انتخاب پزشک خود دقت نمایید.
  • IR ۱۳:۲۷ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۲
    18 6
    همسرم فرزند اولمان را در بیمارستان خصوصی بدنیا آورد، که بدلیل عدم رعایت مسائل شرعی و همچنین عدم رسیدگی به بیمار، قید بیمارستان خصوصی را برای همیشه زدیم ، چون به بیمار به چشم گاو صندوق نگاه میکنند . با پیگیری زیاد زایمان بعدی همسرم را در بیمارستان نجمیه انجام شد که پرسنل اتاق عمل زنان ، کاملاْ زنانه بود و فوق العاده پرستارهای دلسوز و فهیمی دارد که من جا دارد به تمام پرسنل زنان این بیمارستان خسته نباشید بگویم واقعاْ دلسوز و با وجدان کاری هستند
  • علی IR ۱۳:۳۸ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۲
    5 4
    آخه وقتی داریم داشگاه های ما پزشک تربیت می کنند که بعداز 8 سال دیگه هیچ قید وبند دینی واسش اهمیتی نداره کلا داروین وفرگشت به گوشت وپوست وجودش می شینه چه انتظاریه نگران رعایت شرعیات باشه
    • IR ۱۹:۲۹ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۲
      1 2
      انتخاب طبیعی داروین حتی تو طبیعت ایران هم صدق می کنه یه عده شغل ندارن مجرد می مونن و بعد چند سال منقرض میشن طبیعت ایران اونا ر انتخاب نمیکنه اگه دنبال بقا هستن باید طبیعت دیگری رو برای زندگی انتخاب کنند
  • ماحسون IR ۱۳:۳۹ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۲
    10 5
    من هم به هیچ وجه حاضر نیستم یک پزشک آقا جراحی زایمان همسرم رو انجام بده به هیچ وجه، البته من هنوز زن نگرفتم،برا بچه هم تا تصمیم بگیریم خیلی زمان بره خخخخخ. ولی درست گفتن
  • حسینی IR ۱۴:۰۴ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۲
    16 1
    مطلب بسیار خوبی هست به نظر من هم پزشک خانم خیلی بهتر هست که بانوان را معاینه کند
  • IR ۱۴:۱۴ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۲
    12 1
    مشرق به امید پیگیری مداوم موضوع تا حصول نتیجه مطلوب
  • IR ۱۴:۱۸ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۲
    7 20
    در کل دنیا شاید از هر یک ملیون پزشک فقط یک نفر انحراف جنسی نسبت به بیمار در اتاق عمل داشته باشه این حرفا چیه که این دکترهای سهمیه ای مد کردن و خجالت هم نمیکشن
    • IR ۱۹:۱۲ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۲
      3 1
      بی حیا
  • زهرا IR ۱۵:۱۴ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۲
    16 3
    خدا خیرتان بدهد پیکیری کنید تا انشاالله پزشک زن برای زن باشه . من خیلیها رو میشناسم به خاطر این امر به بیمارستان مراجعه نمی کنند میگن مسئله محرم و نامحرمی رعایت نمیشه.
  • IR ۱۵:۱۵ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۲
    8 12
    گاهی اوقات فکر میکنم چطور میشه کسی همچنین حرفایی رو بزنه. و ادعا کنه روی حرفاش فکر کرده. یکی از بزرگترین ضربه های که زنان به اسم حمایت از زن وارد شده همین عدم تربیت جراح زنان زایمان آقا در سال های اخیره. که با بازنشسته شدن پرسنل سابق تاثیر آن را خواهید دید.
  • زهرا IR ۱۵:۲۳ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۲
    15 3
    مادر بنده که خانم بسیار محجبه و معتقدی هستن برای یه عمل زنانه به ببمارستان... تهران رفتن، و با اینکه همه ی کادر خانم بودن و بالطبع مادرم هم فکر نمیکرد که پزشک مرد در بخش زنان حضور داشته باشه، درحالی که پوشش مناسبی نداشته ناگهان متخصص بیهوشی مرد وارد میشه و اونچنان فشار عصبی به مادرم وارد شده بود که تا مدتها عصبی بود و عضلاتش دچار گرفتگی بودن. جالبه که برخلاف گفته هتی این خانم دکترها بقیه ی کادر که خانم بودن نه تنها با مادرم همراهی نمیکنن و آرومش نمیکنن بلکه حتی بهش میگن همینه که هست!
  • کامران IR ۱۵:۴۰ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۲
    7 2
    مهمترین مورد در حل مشکل وجود کادر درمان مرد در اتاق زایمان و جراحی زنان، تربیت متخصصان خانم به اندازه نیاز کافی برای هر منطقه کشور است و تا زمانی که افزایش ظرفیت دانشجوی پزشکی انجام نشود این مشکل رفع نخواهد شد. هم مسئولان و هم نمایندگان مجلس و هم قشر مذهبی کشور باید این موضوع را پیگیری و به سرانجام برسانند.
  • IR ۱۵:۴۵ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۲
    5 9
    حاج خانوم عزیز طبق اسلام نگاه کردن به عورت حتی اگر توسط زن به زن باشد باز هم حرام است. اگر اینطور که شما میگویید باشد که باید مریض های تصادفی را یک راست به بهشت زهرا برد. خیلی از مواقع زایمان قابل پیش بینی نیست. متاسفانه دانشجویان پزشکی و پرستاری مرد بر خلاف تمام دنیا در ایران اموزش زایمان نمی‌بینند. اگر با زایمان پیش بینی نشده مواجه شوند کاری از دست آنها ساخته نیست. حالا به این هم اشاره کنم که یک دورانی میگفتن آینه را رو به رو بیمار قرار دهید و برای مشاهده بیمار به آینه نگاه کنید.
  • IR ۱۶:۰۸ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۲
    6 17
    پزشکان زن عقده ای کم سواد وکم مهارتند!به عنوان یک زن محجبه و مقید هرگز نزد انها نمیروم چون اولا کرامت انسان را رعایت نمی‌کنند و بعد با تشخیص غلط باعث طولانی شدن روند درمان و خسارت جسمی و مالی میشوند!!دندان پزشکان زن تبح زیادی د ر تخریب دندان دارند !بگذارید مردم خود تصمیم بگیرند اگر پزشک زنی قابل باشد مراجعین خود را پیدا میکند
    • IR ۱۹:۰۶ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۲
      1 2
      این نکته شما عمومی نیست ولی متاسفانه واقعیتی وجود دارد که در رشته زنان به دلیل الگوی برتر بینی ، سبک آموزشی بسیاری غلطی به ویژه پس از طرح انطباق ایجاد شده است و این امر به بیمار هم منتقل خواهد شد. اگر اصل انتخاب پزشک توسط بیمار رعایت شود بسیاری از مشکلات حل خواهد شد.
    • IR ۱۹:۱۹ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۲
      8 1
      عزیزم واقعا متوجه نمیشی بین دندانپزشک و جراح زنان و زایمان فرق وجود داره ! واقعا سختمه بیشتر از این توضیح بدم یعنی بین دهان و دندان و رحم فرقی نیست ! من درکت نمیکنم
    • IR ۰۹:۰۰ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۳
      1 0
      نكته عدم مهارت زنها است كه حتي نميتوانند دندان پزشك خوب باشند!!!!افرين افرين شما فرق رحم و دندان را ميدوني!!!!!
  • IR ۱۶:۱۲ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۲
    3 8
    در کشور ما حتی روی عروسک و مولاژ به دانشجوی مرد آموزش زایمان نمیدن که حداقل اساس کار دستش بیاید. که در مواقع اورژانس پیش زمینه ذهنی داشته باشد.ظ
  • IR ۱۶:۴۰ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۲
    12 8
    باید قبول کرد مردی هم که زنش رو برای معاینه زنانه و زایمان پیش متخصص مرد میبره نمیدونه غیرت رو با غ مینویسن یا ق
  • احمد IR ۱۶:۵۶ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۲
    4 6
    در حالی که در اکثر مناطق کشور پزشک متخصص نیست و یا مردم نمی دانند کدام پزشک سهمیه و بیسواد است و بیمه ودرمان بیمه ای معنی ندارد و بیمارستان دولتی قدرت پذیرش ندارند و بیماران در راهرو و زمین می خوابند شما در فکر کارهای روبنایی هستید مساله علم و پزشکی با افکار عقب مانده قرون وسطایی حل نمی شود.
  • IR ۱۷:۰۷ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۲
    12 3
    اره واقعا.اقایان محترم مشغول به کار در بیمارستان اصلا رعایت نمی کنند و به خودشان اجازه وارد شدن به حریم خصوصی خانم ها رو می دهند.واقعا مملکت اسلامی نباید این طور باشه.
  • IR ۱۷:۲۱ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۲
    14 4
    لطفا کمپین جلوگیری از حضور پزشک مرد در اتاق عمل برای بیمار زن رو پیگیری کنید
  • IR ۱۷:۳۸ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۲
    10 2
    واقعا جمله درستی است پزشک فقط محرم اعضای بیمار است واینکه پزشک محرم است اشتباه است مگر در شرایط ضروری یعنی فقط قسمتی که لازم هست باید بررسی شود پزشکان عزیز مواظب باشنداسیروسوسه های شیطان نشوند .
    • IR ۰۰:۱۲ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۳
      0 0
      محرم اسرار نه اعضا تازه اونم نه هر سری
  • سید یوسف هاشمی IR ۱۷:۴۳ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۲
    9 1
    حفظ حریم بیمار،‌ خط قرمز اخلاق پزشکی در همه دنیاست-وقتی این حرف در ایران زدن میشد میگن انگار از پشت کوه آمده بعد برای اینکه طرف ادعای فرهیختگی و پیشرفت کند اعاده این حق را به چشم کوتاه بینی قلمداد میکند
  • گمنام IR ۱۸:۲۸ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۲
    5 2
    سلام به همگی، به عنوان یک عضو کوچک کادر درمان،گفته این همکار پزشکمان را تایید و تاکید می کنم که ما از فقر فرهنگی احترام به باورهای بیمار می رنجیم.اصلا همکار پزشک ما آقا باشد این انتخاب خود بیمار است اما گاهی از کادر درمان نگاه متفاوت بیمار و باورهای دینی او را نادیده می گیرند که دردآور است.
  • IR ۱۹:۰۴ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۲
    2 5
    متخصص زنان بودن که فقط شکم پاره کردن و بچه در آوردن نیست!!!!کما اینکه متخصصین زنان اکنون فقط همین هنر دارند!!!! یک متخصص زنان باید بیماری های سخت زنان ناباروری و بسیاری دیگر از مسائل را حل کند که پزشکان خانم در تشخيص بسیار ضعیف عمل میکنند !!در ضمن پزشکانی که در بالا نام بردید همه از پزشکان برند شده ای هستند که در بیمارستان‌های خصوصی فقط هم سزارین میکنند !!!همانطور که در عکسها ه، مشخصه!!
  • NL ۱۹:۲۲ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۲
    2 1
    اللّهُمَّ صَلِّ عَلی فاطِمَةَ وَ اَبیها وَ بَعْلِها وَ بنیها وَالسِّرِّ الْمُسْتَوْدَعِ فیها بِعَدَدِ ما اَحاطَ بِه عِلْمُکَ
  • IR ۱۹:۲۵ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۲
    6 1
    کاش انجام بشه و به تعداد کافی پزشک بیهوشی خانم هم داشته باشیم . چه برای زایمان سزارین و چه برای زایمان طبیعی اگه بیحسی از کمر خواسته باشیم پزشک اقایون هستن .که تو اون شرایط و اون لباس طبیعتا خانوم ها معذب هستن
  • ،، IR ۲۰:۰۳ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۲
    8 1
    واقعا باید از بیمارستانا این مردا رو جمع کنن ،بخدا ادم استرس میگیره. من عمل آی وی اف درمرکز امین تهران انجام دادم،اتاق عمل دربش باز بود ب ادم میگن امادشو برای عمل،توراهروی لعنتیشونم دوتا مرد پزشک بودن،همون اول قبل ورود ب اتاق بهشون گفتم اینجا همش مردا هستن ادم استرس میگیره،پزشک گفت دکترا محرمن،و یه پزشک مرد اومد روبروم نشست گفت چی شده چی شده... خب اینا یعنی چی واقعا،این همه متخصص بیهوشی زنان،چرا باید مرد بالای سر زن باشه.لباسای اتاق عملم که همه دیدن چجوریه... مملکت مون فقط اسمش اسلامیه
  • IR ۲۰:۱۲ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۲
    2 1
    من درمرکز امین تهران ای وی اف شدم،قبل ورود ب اتاق انتقال،یکی از پزشکا گفتن چرا استرس داری؟! گفتم تو این اتاق این همه مرد هست استرس نداشته باشم؟!!گفت پزشک محرمه. پزشک بیهوشی یک خانمی،اقا بودش و یک اقام همون دوروبر میچرخید،حرفم بزنی با بیسوادی جواب ادمو میدن فکرم میکنن املیم. همه خانمایی که اتاق انتظار عمل بودن،همه ناراحت بودن ولی کسی اعتراض نمیکرد. تازه در اتاق من باز بود خانمای اتاق عمل بمن میگفتن اماده شو تو راهرو هم مردان پزشک مدام در رفتو امد،روبروی اتاقم هم یه مرد نشسته بود،بهش گفتم درو ببندی منم اماده میشم،تا آخر انتقال و استراحت استرس درو داشتم.حرفم ک به این خدایان روی زمین نمیشه زد.
    • IR ۰۰:۴۵ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۳
      2 1
      بیماری که آماده میشه برای عمل جراحی چطور می تونه مقابل چندین نفر از خدا بی خبر جر و بحث کنه که نمی خوام مرد تو اتاق عمل باشه ورود مردان باید به اتاق عمل زنان جرم محسوب بشه کسی که نمی خواد در حضور مردها عمل بشه احتمالا دچار حمله عصبی بشه یا حتی تو اون شرایط بیماری جونش به خطر بیفته بیمارستان برای درمان بیماران هست یا برای به خطر انداختن جان و اعصاب و آبروی بیماران؟
    • IR ۰۲:۰۳ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۳
      2 4
      همینه که هست سعی کنید عادت کنید و فوبیای جنس مخالف رو با مراجعه به روانپزشک درمان کنید مرد و زن هیچ فرقی با هم ندارن
  • محمد متين IR ۲۱:۱۲ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۲
    6 8
    يك برخورد جدى هم بايد با پزشك هاى زيبايى بشه بخصوص كسانى كه تو حوزه ليپوماتيك فعاليت ميكنند و فيلم و عكس هاى عريان زنان و دختران رو بعنوان تبليغ تو پيج هاى اينستاگرامى منتشر ميكنن حتى اگر اون زنان هم راضى باشن نبايد اينكار انجام بشه چون از لحاظ شرعى حرام است
  • عبدالله IR ۰۱:۴۵ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۳
    2 0
    اللهم عجّل لولیک الفرج
  • IR ۰۱:۴۸ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۳
    1 0
    مرد و زن نداره. هرکی به بیمار رسیدگی می کنه کار خداپسندانه ایی هست.
  • IR ۱۴:۵۶ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۳
    0 0
    فقط جراح زنان نیست پزشک هایی که خانوم ها برای سونو هم میرن اکثرا اقایون هستن درحالیکه بیشتر مراجعین خانوم هستن و تو خود بعضی از بیمارستان ها اقایون به راحتی تردد میکنن حالا منظورم فقط پزشک ها نیستن بقیه پرسنل مزاحمت هایی ایجاد میشه و خانوم ها هیچ وقت به هیچ جایی اعتراض نمیکنن!

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس