به گزارش مشرق به نقل از فارس، جنگ هشت ساله، همچنان موضوعات تازهای برای کشف دارد و هر روز که از آن دور میشویم، نیاز بیشتری به مرور در رویدادها و شخصیتهای آن داریم.
طی سالهای اخیر، روند ساخت فیلمهایی با اتکا به شخصیتهای جنگ و نیز استنادات جنگی، روند چشمنوازی را یافته است و ما شاهدیم که نشاندادن چهرههایی نظیر شهید باقری، شهید تندگویان، شهید برونسی، شهید بابایی، شهید کاوه و ... با دقت و ریزبینی خاصی باب شده است.
این ریزبینی از آن حکایت دارد که جمعی از سینماگران ما، یا خود رزمنده آن دوران بودهاند یا با شخصیتهای جنگ، مراوده داشتهاند.
فیلم سینمایی «شور شیرین» که به یاد شهید کاوه، ساخته شده، از حضور افرادی در نوشتن فیلمنامه و تولید بهره برده که خود همرزم شهید کاوه بودهاند. همین، موجب آن شد تا بیشترین دقت در بازنمایی دقیق وقایع آن دوران صورت پذیرد. داستان فیلم در ترکیبی از واقعیت و تخیل به نمایش درآمده است. تخیل از باب داستانپردازی بوده است و نه عنصر دیگری. در فیلم، روایتی از فعالیتهای شهید کاوه در کردستان در دو سال نخست جنگ با روایتی درباره عروسی دو نیروی جنگی و درمانی آن منطقه با یکدیگر تلفیق شده تا هم جذابیتهای بصری فیلم افزایش یابد و هم معرفی شهید کاوه، به عملی خنثی تبدیل نشود.
وقایعی چون ربوده شدن مسافران در جاده توسط مزدوران کرد، حمله به نیروهای نظامی در جادهها و ناامن کردن مسیر، آتش زدن مسجد و کشتن هرگونه نیروی مخالف توسط این مزدوران، اشغال شهرها و قربانی کردن نیروهای بسیجی و پاسدار و ارتشی و تیرباران آنان، بخشی از این جزئینگری است.
اما ساخت این فیلم با بودجهای که اعلام شد حدود یک میلیارد تومان بوده، به سادگی دشوار شدن ساخت فیلمهای حوزه جنگ و دفاع مقدس را نشان میدهد. البته هر چقدر تامین بودجه برای ساخت فیلم جنگی به دشواری به دست میآید، گرایش به شخصیتها و جزئینگری، رو به فزونی داشته اشت. این نوع فیلمسازی نشان میدهد که چقدر گرایش به نمایش صحیح وقایع جنگ اهمیت یافته است. این اهمیت از جهت ضرورت ایجاد ارتباط میان نسلهای پس از جنگ با دادههای چنین رویدادی است. رویدادی که مقطع مهمی از انقلاب اسلامی را دربر گرفته و تاثیرات بسیاری در حوزههای فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و ... گذاشته است. نمایش گوشههایی از زندگی شهیدکاوه از همین منظر قابل ارزیابی است.
انتخاب درست بازیگر نقش شهید کاوه برای ایجاد واقعیت نمایی تا حد اعلا، از ویژگیهای قابل توجه «شور شیرین» است. انتخاب درست لوکیشن، نیز کمک بسیاری به واقعیت روایت در زمان خودش کرده است.