به گزارش مشرق، اکنون که در فصل زمستان قرار داریم بازار لبو که همان چغندر پخته است داغ است. این خوراکی خوشمزه برای مغز بسیار مفید است.
چغندر حاوی مقدار بالایی نیترات است که توسط باکتریهای دهان به نیتریت تبدیل میشود. نیتریتها قابلیت بسیار خاصی دارند که میتوانند خونرسانی و انتقال اکسیژن را تسهیل کنند در نتیجه از بروز سکته مغزی پیشگیری میکند. این خواص تا حد کمتری در سبزیجاتی مانند کرفس، گلکلم و اسفناج نیز وجود دارد.
نقش چغندر در مقابله با التهابات مزمن
علاوه بر نیترات، چغندر سرشار از ترکیبات بیواکتیو است که به مقابله با التهابات مزمن کمک میکند. التهابات بدن یکی از عوامل زمینهساز بیماریهای قلبی و سکته مغزی است زیرا در انتقال خون و اکسیژن اختلال ایجاد میشود و مواد سمی باقی میمانند.
مطالعات نشان میدهد نوشیدن ۲ تا ۳ لیوان آبچغندر در هفته به کاهش فشار خون و پیشگیری از تصلب عروق کمک میکند که عامل بسیار مهم دیگری در پیشگیری از بیماریهای شناختی است. برای تهیه این نوشیدنی میتوان از هویج و نارنگی نیز برای بهبود طعم آب چغندر استفاده کرد.