به گزارش مشرق به نقل از فارس، در 5 تیر خبری با عنوان " ذخیرهسازی 11 کالای پر مصرف رمضان/ آمار غلط وزارت جهاد کشاورزی در تولید مرغ" به نقل از سرپرست معاونت بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت در این خبرگزاری منتشر شد که معاونت امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی در این زمینه توضیحاتی ارسال کرده است.
در گزارش وزارت جهاد کشاورزی آمده است: در سال جاری با برنامهریزهای صورت گرفته و با در نظر گرفتن رشد مصرف سرانه گوشت مرغ از 23.5 کیلوگرم به 24.5 کیلوگرم میزان تولید مرغ جمعا حدود 1 میلیون و 900 هزار تن خواهد بود.
در ادامه آمده است: علیرغم مشکلاتی که اواخر سال گذشته و همچنین سال جاری در زمینه تامین نهادهها به وجود آمد تولید جوجه با مشکل مواجه نشد و حتی تولید جوجه در سه ماهه اول سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل حدود 6 میلیون قطعه افزایش داشته است و با تثبیت شرایط تأمین نهادهها روند افزایش بیشتری خواهد داشت.
در ادامه این گزارش آمده است: پیشبینی میشود در صورت تداوم شرایط موجود و عادی شدن روند تأمین نهادهها از شهریورماه سال جاری با مازاد تولید گوشت مرغ مواجه شویم.
در این گزارش تاکید شده است: در سال گذشته در مجموع 1 میلیون و 783 هزار تن گوشت طیور در کشور تولید شد و حدود 9 ماهه سال ( تا دی سال 90) عرضه مرغ بیش از تقاضا بود به طوریکه به طور دائم تولیدکنندگان خواهان خرید و ذخیرهسازی گوشت مرغ مازاد برای ایجاد تعادل در عرضه و تقاضا بودند و طرح مشوق صادراتی برای صادرات گوشت مرغ در کارگروه کنترل بازار به تصویب رسید ولی به دلیل عدم کشش بازار از یک طرف و افزایش قیمت نهادهها مخصوصا کنجاله سویا از دی ماه سال گذشته تولید را به شدت تحت تأثیر قرار داد.
در حال حاضر نیز با توجه به جوجهریزی صورت گرفته عرضه مرغ نسبت به سال گذشته باید شرایط عادی داشته باشد.
در ادامه این گزارش تصریح شده است: اما شرایط حاکم بر بازار از نظر قیمت و افزایش آن به ویژه در روزهای اخیر بر خلاف روند افزایش تولید بوده و به نظر میرسد تحت تأثیر عواملی از جمله مدیریت جو روانی حاکم بر بازار باشد و این وضعیت مورد تائید تولیدکنندگان نیز نبوده است.