به گزارش مشرق، مصطفی رجبی مشهدی با بیان اینکه هر سال در دوره سرد سال به دلیل افزایش مصرف گاز در بخش خانگی و صنعتی، نیروگاهها دچار محدودیت سوخت میشوند و از این جهت ضروری است اقدامات لازم برای کاهش مصرف برق داشته باشیم، اظهار کرد: یکی از این اقدامات بحث روشنایی معابر و نظارت بر مصرف ادارات به منظور مدیریت مصرف برق آنها است.
به گفته وی البته مراکز استخراج رمز ارزها امسال در اولویت قرار گرفتند و از مدار خارج شدند که این مراکز حدود ۲۰۹ مگاوات مصرف برق داشتند.
رجبی مشهدی اظهار کرد: برخورد با استخراج کنندگان غیر مجاز رمز ارزها هم همچنان با شدت ادامه دارد و همه این اقدامات در این جهت است که بتوانیم برق بخشهای خانگی و صنعتی را تامین کنیم.
به گفته وی تا کنون ۵.۳ میلیارد تومان پاداش به کسانی که در شناسایی مراکز استخراج رمز ارز همکاری داشته اند پرداخت شده است.
سخنگوی صنعت برق با بیان اینکه در شرایط کنونی پیک (اوج مصرف) شبانه حدود ۴۱ هزار مگاوات است که قطعا این عدد از تابستان که ۶۷ هزارمگاوات بوده، خیلی کمتر است گفت: یعنی ما ۶۰ درصد تولید برق بیشتری باید در تابستان داشته باشیم چون دستگاههای سرمایشی فعالیت می کنند.
وی ادامه داد: در بخش روشنایی هم توانستیم ۳۶۴ مگاوات مصرف را کاهش دهیم تا بتوانیم در بخش های خانگی و صنعتی و تجاری برق پایدار داشته باشیم.
او خاطرنشان کرد: در زمستان به لحاظ ظرفیت نیروگاهی مشکلی نداریم و بیشتر محدودیت ما در این فصل تامین سوخت نیروگاه هاست؛ چراکه ۹۵درصد از میزان تولید برق کشور توسط نیروگاه های حرارتی که از سوخت گاز یا مایع استفاده می کنند تامین می شود.
وی با بیان اینکه ۵۰ درصد از سوخت نیروگاههای حرارتی کشور را گاز تشکیل می دهد و بقیه آن سوخت مایع است که عمدتاً گازوئیل مصرف می شود، گفت: در حال حاضر حجم مخازن سوخت گازوئیل کشور حدود ۴۸ درصد است. البته با این رقم نسبت به سال گذشته در وضعیت مناسبی به سر می بریم زیرا حدود ۸۰۰ میلیون لیتر سوخت بیشتر در مخازن وجود دارد.
وی ادامه داد: اما با افزایش مصرف خانگی گاز در پی کاهش دمای هوا، محدودیتهایی نیز در حوزه تامین سوخت نیروگاه های برق به وجود می آید که به سرعت از حجم مخازن خواهد کاست.