کد خبر 1312086
تاریخ انتشار: ۲۲ آذر ۱۴۰۰ - ۰۳:۳۷
خواص دارویی گلپر

میوه گل‌پر ضد تشنج و ضد درد است و برگ آن هضم کننده و آرام کننده است. در ایران میوه گل‌پر را کوبیده با اغذیه به عنوان بادشکن مصرف می‌کنند و برگ آن را هم ترشی می‌اندازند.

به گزارش مشرق، "گلپر" گیاهی کوهستانی دو ساله و یا سه ساله و یا پایا با ارتفاع ۱۲۰-۵۰ سانتیمتر است.

این گیاه ارتفاعات البرز در دره کرج، گچسر، ارتفاعات شمیران، اوشان، طالقان، دماوند، پایین ارتفاعات دنا، آذربایجان، همدان و خوانسار می‌روید و زمان برداشت قسمت مورد استفاده نیز به این ترتیب است که برگ‌های گلپر را در تابستان (موقعی که کاملاً رسیده‌اند) و میوه آن را در پاییز محصول برداری می‌نمایند .

 قسمت مورد استفاده گلپر میوه آن است زیرا میوه گلپر ضد تشنج و ضد درد است و برگ آن هضم کننده و آرام کننده است.در ایران میوه گل پر را کوبیده با اغذیه به عنوان بادشکن مصرف می کنند و برگ آن را هم ترشی می اندازند.

در طب سنتی از این گیاه به عنوان ضد عفونی کننده دستگاه گوارش استفاده می شود.

این گیاه دارای خواص آنتی اکسیدان، ضد التهاب و تقویت کننده فعالیت سیستم ایمنی می باشد. از خواص دیگر آن ضد دیابت، ضد چاقی، درمان اسهال ناشی از سرماخوردگی و افزایش دهنده شیر است.

ترکیبات موجود در این گیاه بر التهاب و همچنین سرطان مؤثر است. ترکیبات استات و کومارین های موجود در گلپر خواصی مشابه داروهای داروهای ضد التهابی غیراستروئیدی دارند که توسط مکانیسم سیکلواکسیژنازها از سنتز پروستاگلاندین ها جلوگیری می کنند.

استفاده از این گیاه به صورت مکمل همراه با داروی آتورواستاتین منجر به کاهش بسیار زیاد در غلظت کلسترول می شود و این گیاه به دلیل اثرات آنتی اکسیدان می تواند رادیکال های آزاد مضر را خنثی کند و ترکیبات کومارینی و مشتقات آن به دلیل خواص فارماکولوژی زیاد باعث شده که گلپر ارزش دارویی بالایی داشته باشد.

در پژوهش ها ثابت شده که ترکیب کومارینی به نام اسفوندین موجود در عصاره هیدروالکلی این گیاه باعث مهار بیان آنزیم سیکلواکسیژناز ۲ القا شده به وسیله اینترلوکین- بتا (IL-IB) می شود. و از آن جا که این آنزیم نقش اساسی در ایجاد التهاب و درد دارد منجر به اثرات ضد التهابی و ضد دردی می گردد.

مصرف مقادیر زیاد گلپر بدلیل ایجاد طپش قلب ممنوع می‌باشد ، همچنین مصرف مقادیر زیاد این گیاه در اوایل بارداری به دلیل اثرات قاعده آور مجاز نمی باشد و مصرف آن در دوران شیردهی نیز باید با احتیاط باشد.


 

منبع: ایسنا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 3
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • علی خان IR ۰۹:۳۱ - ۱۴۰۰/۰۹/۲۲
    3 0
    مصرف دم کرده گلپر ، حتی همراه چای به اندازه پنج ،شیش برگ کوچک برای مغز بسیار مفید است ، و مغز را گرم نگه می‌دارد ، امروزه غذاها همه روبه سردی هستن ، از گوشت گاو و مرغ تا برنج و کالباس و سوسیس و انواع سس‌ها و ماکارونی ها ،حتی بیسکویتها و تمام مواد غذایی صنعتی همه و همه عامل سردی مغز و در نهایت بیماری آلزایمر ، سکته مغزی و بیماری‌های دستگاه گوارشی مانند یبوست و... میشون ،، با مصرف گلپر می‌توان جلوی حداقل آلزایمر و سکته های مغزی را گرفت .سعی کنید فقط گوشت گوسفند مصرف کنید گوشت گوسفند پوست را شفاف و نور چشم را زیاد و حتی باعث کاهش استرس در انسان و افزایش اعتماد به نفس می‌شود و به خاطر طبع گرم بودن برای مغز بسیار مفید است ،، از مصرف گوشت گاو و مرغ تا میتوانید پرهیز کنید ، البته اگر گوشت خروس چهار ، پنج ماهه مصرف کنید برای بدن مفید میباشد .هنگام مصرف و پخت گوشت آن را بشویید، دلیل هم دارد که در مفاتیح‌الجنان میتوانید بخوانید .باتشکر
  • IR ۱۲:۱۲ - ۱۴۰۰/۰۹/۲۲
    1 0
    ماپودرگلپررا روی ماست می ریزیم..وداخل "خمیرگوشت"کباب تابه ای استفاده می کنیم بسیارخوش عطرآست-گلپرطبیعت گرم دارد.دست گل تان دردنکند-
  • IR ۲۰:۰۸ - ۱۴۰۰/۰۹/۲۲
    0 0
    علت توصیه مخلوط گلپر با لوبیا چیتی ( گرم) را فهمیدم

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس