آیت الله جوادی آملی: باید طوری توافقات را نوشت که کسی نتواند زیر آن بزند

آیت الله جوادی آملی خطاب به وزیر امور خارجه گفت: مذاکره با جهان، یک فهم و سواد بالغ سیاسی بین المللی می خواهد و باید طوری توافقات را نوشت که کسی نتواند زیر آن بزند و از آن خارج شود و از تعهد خود شانه خالی کند.

به گزارش مشرق؛ به نقل از مرکز خبر حوزه، وزیر امور خارجه امروز در سفر به قم با برخی از مراجع تقلید دیدار کرد. آیت الله عبدالله جوادی آملی در دیدار با حسین امیرعبداللهیان در سخنانی اظهار داشت: مذاکره با جهان، یک فکر جهانی لازم دارد! ما از جهان جدا نیستیم، چه بخواهیم و چه نخواهیم باید با آنها مذاکره کنیم و با آنها دست بدهیم اما بعد از آن حتما باید انگشتان خود را بشماریم!

وی خاطرنشان کرد: در نظام بین‌الملل به هیچ‌کس اعتماد نیست اما در عین حال هیچ‌کس از مذاکره و تبادل با دیگر کشورها هم بی‌نیاز نیست. لذا مذاکره با کشورهای جهان یک کار سنگینِ علمیِ عمیقِ حقوقی و سیاسی در حوزه بین الملل است.

جوادی آملی افزود: مذاکره با جهان، یک فهم و سواد بالغ سیاسی بین‌المللی می خواهد و باید طوری توافقات را نوشت که کسی نتواند زیر آن بزند و از آن خارج شود و از تعهد خود شانه خالی کند؛ اگر کشوری توانست یکطرفه و یکجانبه از توافق و قرارداد صورت گرفته خارج شود، این یعنی این قرارداد عوامانه نوشته شده است! این یعنی آن تکیه‌گاهی که محل سوء استفاده دشمن قرار گرفته تا بر اساس آن از توافق خارج شود مورد غفلت قرار گرفته است، این یعنی در قرارداد دیده نشده که اگر یکی از طرفین به صورت یکجانبه از توافق خارج شود و آن را فسخ کند، چه عواقبی دارد؟ این یعنی همه جوانب کار دیده نشده است.

آیت الله جوادی آملی تصریح داشت: حضرت امیر(ع) در نامه خود به استاندار مصر، مالک اشتر، نوشت که مردم عمود دین هستند، این حرف از سر ترحم زده نشده، این یک حقیقت است. کدام خطر بود که مردم سینه سپر نکردند؟! کجا لازم به فداکاری و ایثار بود که این مردم دریغ کرده باشند؟! مردم، این کشور را با خون حفظ کردند؛ لیاقت این مردم نه آن قراردادهای عوامانه است و نه این اختلاس و سوءمدیریت‌ها و حقوق‌های نجومی. لذا داخل را هم باید محترم بشماریم و با متفکران داخلی و صاحب‌نظران مشورت کنیم، این سابقه عظیم تاریخی و این فکرها را باید قدر بدانیم و از آنها استفاده کنیم.

این مرجع تقلید جهان تشیع ادامه داد: اگر اختلاس و حقوق نجومی و سوءمدیریت در این کشور نباشد، این مملکت کاملا می‌تواند خود را اداره کند.

وی خطاب به تیم مذاکره کننده هسته ای تاکید داشت: مانیفست نظام بین‌المللی بر اساس حق و عدل نیست! آنها اساساً این مفاهیم را قبول ندارند. آنچه آنها قبول دارند و ما باید بر اساس آن با آن‌ها مذاکره کنیم، یک عقل استدلالی است؛ باید طرف ما بداند که خروج یکطرفه از برجام، امنیت بین‌المللی را تهدید می‌کند، تا قرارداد ما با امنیت بین‌المللی گره نخورد ضمانت اجرا نخواهد داشت، قرارداد هسته‌ای باید یک تعهد محترم متقابل باشد و همه جوانب حقوق بین الملل در آن دیده شود. بله! ادب بین‌المللی را رعایت می‌کنیم، دست هم می‌دهیم، اما پس از دست دادن انگشتان خود را هم می شماریم!

گفتنی است در ابتدای این دیدار حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه، گزارشی از فعالیت‌های صورت گرفته به ویژه در خصوص مذاکرات برجام و لغو تحریم های‌ظالمانه علیه ایران، ارائه نمود.

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 8
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۱۸:۱۷ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۸
    1 0
    ما از جهان جدا نیستیم، چه بخواهیم و چه نخواهیم باید با آنها مذاکره کنیم و با آنها دست بدهیم اما بعد از آن حتما باید انگشتان خود را بشماریم چه حرف نابی. این حرف یه سیاستمدار باهوش است البته برای بعضی ها که میفهمند.
  • IR ۱۸:۲۸ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۸
    1 0
    ای کاش این بزرگوار این تذکرات منطقی را در دولت قبل هم می دادند
  • IR ۱۹:۰۶ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۸
    1 0
    امریکا زمانی مارا باور میکند که قید مذاکره را بزنیم امریکا مذاکره ما را نشانه تسلیم می داند وبعید است با یک گفتگوی برابرظاهر شود.مگر اینکه هدف ما از مذاکره برداشتن هرچه بیشتر نقاب از چهره شیطان بزرگ باشدکه چقدر بی منطق است
  • IR ۱۹:۴۲ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۸
    1 0
    "مذاکره با جهان، یک فهم و سواد بالغ سیاسی بین‌المللی می خواهد و باید طوری توافقات را نوشت که کسی نتواند زیر آن بزند و از آن خارج شود و از تعهد خود شانه خالی کند؛ اگر کشوری توانست یکطرفه و یکجانبه از توافق و قرارداد صورت گرفته خارج شود، این یعنی این قرارداد عوامانه نوشته شده است!" این یعنی حسن روحانی و ظریف هیچکدام این سواد و بلوغ را نداشتند و عوامانه قرارداد نوشتند و هزینه بی نهایت سنگینی را به کشور و انقلاب و مردم وارد کردند. خدانیامرزد آنهایی را که به علت سرسپردگی به بیگانه یا منافع حقیر جناحی این چنین صدمه ای به کشور و انقلاب و ملت بزرگ ایران وارد کردند.
  • IR ۲۱:۴۰ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۸
    3 0
    همت اصلی تمام مسئولان کشور در راستای اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی، خنثی سازی و بی اثرسازی تحریم ها، و حذف دلار از چرخه ی اقتصاد کشور باشد.
  • نام آشنا IR ۰۷:۵۷ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۹
    1 0
    ما هر جورهم که توافق را بنویسیم آمریکا اگر بخواهد زیر توافق میزند و خارج میشود چون خودش میداند که کسی نمیتواند او را وادار به بازگشت کند و همه چیز هم دست خود اوست از سازمان ملل گرفته تا شورای امنیت. شکایت کردن هم به جائی نمیرسد دولت قبل دو بار شکایت کرد یک " پاپاسی " هم گیرش نیامد و دلش را خوش کرده بود به اینکه ما دو بار آمریکا را محکوم کردیم!!؟
  • محمداسماعیل IR ۱۶:۳۳ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۹
    0 0
    خداوندنشالله آیت الله جوادی آملی راحفظ کند.این مجتهدبابصیرت وانقلابی.واقعا دلت انقلابی رییسی کاردرست وبجایی میکند.
  • IR ۱۷:۳۴ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۹
    0 0
    کدام خطر بود که مردم سینه سپر نکردند؟! کجا لازم به فداکاری و ایثار بود که این مردم دریغ کرده باشند؟! مردم، این کشور را با خون حفظ کردند؛ لیاقت این مردم نه آن قراردادهای عوامانه است و نه این اختلاس و سوءمدیریت‌ها و حقوق‌های نجومی.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس