به گزارش مشرق، رئیسجمهور ترکیه روز دوشنبه متعهد شد که به حادثه آتشسوزی مسجدی در قبرس پاسخ دهد .
به نوشته وبگاه «المانیتور» به نقل از خبرگزاری «آناتولی» «رجب طیب اردوغان» رئیسجمهور ترکیه گفت که آنکارا در این مورد تحقیق خواهد کرد. اردوغان گفت که این حادثه بیپاسخ نخواهد ماند و عاملان بهای سنگینی خواهند پرداخت.
بر اساس این گزارش، شخصی در دوم دسامبر(پنجشنبه ۱۱ آذر) مسجدی را در شهر ساحلی «لارناکا» در قبرس به آتش کشید. مطبوعات قبرس مدعی شدند که این آتش سوزی ارتباطی به درگیری بین یونانیها و ترکهای قبرس نداشته است.
روزنامه «سایپرس میل» به نقل از مقامهای محلی مدعی که یک پناهجوی سوری ۲۷ ساله پس از اینکه مسجد اجازه نداد در آنجا بخوابد، این مکان را آتش زد.
ترکیه سال ۱۹۷۴ وارد بخش شمالی جزیره قبرس شد و این بخش را به اشغال خود در آورد. در آن سال دولت سراسقف «ماکاریوس»، رئیس جمهور وقت قبرس، در کودتای نظامیان سرنگون شد و ترکیه با استناد به موقعیت خود به عنوان یکی از تضمین کنندگان حق حاکمیت قبرس، واحدهای ارتش خود را در شمال این سرزمین مستقر کرد. همین مسئله منجر به تقسیم جزیره قبرس به دو بخش شمالی و جنوبی و در حقیقت ترک نشین و یونانی نشین شد. هم اکنون بحران مالکیت اراضی یکی از اصلی ترین بحرانهای میان دو طرف محسوب میشود.
حتی برگزاری نشستهای متعدد در سازمان ملل نیز تاکنون نتوانسته تاثیری در حل بحران قبرس داشته باشد. معضل تاثیرگذار دیگر در مذاکرات میان دو قبرس به نحوه تقسیم قدرت سیاسی باز می گردد. در این میان دو بخش یونانی نشین و ترک نشین بر سر نحوه تقسیم قدرت در پارلمان و دولت با یکدیگر اختلاف دارند.
آخرین مذاکرات ترکیه با قبرس که با میانجیگری برخی کشورها از جمله انگلیس در «ژنو» در سوئیس برگزار شد نیز با شکست مواجه گشت.