کد خبر 130329
تاریخ انتشار: ۳ تیر ۱۳۹۱ - ۱۷:۵۴

ثبت رکوردهای جدید برای مصرف برق در نخستین روزهای تابستان احتمال سهمیه بندی برق صنایع عمده کشور را در حالی قوت بخشیده که پرونده خاموشی‌های پراکنده به ویژه در برخی از استانهای جنوبی به مجلس ارسال شده است.

به گزارش مشرق به نقل از پانا، از ابتدای سالجاری تاکنون با وجود افزایش 6 درصدی تولید برق در کشور و راه‌اندازی واحدهای جدید نیروگاهی اما مصرف روزانه انرژی الکتریکی کشور هم در این مدت بیش از هشت درصد افزایش یافته است.

آخرین گزارش رسمی از وضعیت مصرف برق کشور حاکی از آن است که با وجود کاهش دمای هوا در اکثر استان‌های کشور اما پیک مصرف برق به مرز 36 هزار مگاوات افزایش یافته است که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته حدود یکهزار مگاوات افزایش یافته است.

همزمان با افزایش مصرف برق تابستانی در شرایط فعلی صنایع کشور یکی از بزرگترین مصرف کنندگان انرژی الکتریکی در سطح کشور هستند و آمارهای مصرف حاکی از آن است که هم اکنون میزان برق تولیدی صنایع کشور 749 مگاوات و میزان برق دریافتی بیش از دو هزار و 566 مگاوات است. 

در مجموع در روزهای اخیر متوسط مصرف برق صنایع کشور در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته حدود 468 مگاوات افزایش یافته است که این افزایش بی سابقه انرژی فراتر از برآوردهای انجام گرفته در سطح وزارت نیرو است.

با افزایش بی سابقه مصرف برق صنایع و محدود بودن منابع تولید به ویژه در نیروگاه‌های برقآبی، برخی از منابع خبری از احتمال سهمیه بندی برق صنایع عمده کشور در روزهای گرم تابستانی خبر می دهند هر چند مسئولان وزارت نیرو تاکنون از تایید و یا تکذیب این ادعا خودداری کرده اند.

در همین حال در روزهای اخیر مسئولان مختلف شرکتهای توزیع برق سراسر کشور مذاکرات و جلستان متعددی را با صنایع استانی برگزار کرده اند و خواستار ارائه راهکارهایی به منظور صرفه جویی در مصرف برق صنایع و کارخانجات کشور شده‌اند.

مجید نامجو وزیر نیرو اخیرا یکی از اقدامات در دست اجرا برای مدیریت مصرف برق در صنایع را تغییر شیفت کاری برخی از صنایع و کارخانجات عنوان کرده و به مهر گفته است: با مکاتبات و هماهنگی‌های انجام شده پیش بینی می‌شود تغییر ساعت کاری صنایع منجر به کاهش 2000 مگاواتی مصرف برق کشور در ساعات پیک شود.

این عضو کابینه دولت با تاکید بر اینکه در تابستان سالجاری اعمال خاموشی‌های برنامه ریزی شده در دستور کار وزارت نیرو قرار ندارد، تاکید کرده است: با این وجود همکاری مردم در کاهش مصرف برق علاوه بر مدیریت ذخایر انرژی کشور منجر به کمک اقتصاد خانوارها هم خواهد شد. 

صنایع پرمصرف برق جریمه می شوند

هر چند وزارت نیرو برای تابستان سالجاری از تدوین بسته‌های تشویقی برای صنایع صرفه‌جو در مصرف برق خبر داده است اما اخیرا ستادهای اجرایی در سطح شرکتهای توزیع برق استان‌ها برای شناسایی صنایع پرمصرف برق و جریمه این واحدها ایجاد شده است.

از سوی دیگر تدوین دستورالعمل ارتقای الگوی مصرف، ممیزی برق صنایع و تبیین فعالیت‌های مناسب برای کاهش دیماند در پیک، کاهش 50 درصدی مصرف بخش روشنایی و 30 درصدی مصرف سامانه سرمایشی در ساعت‌های 12 تا 14، خاموش کردن تمام تجهیزات برقی پس از ساعت اداری، ابلاغ بخشنامه به صنایع برای کاهش پیک توسط استانداری و تدوین دستورالعمل برخورد با کارخانجات پرمصرف از مهمترین اقدامات وزارت نیرو برای مدیریت مصرف برق صنایع است.

افزایش دوره خاموشی صنایع کشور در آستانه فصل تابستان منجر به افزایش انتقادها نسبت به عملکرد وزارت نیرو و توانیر در کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی شده است.

بر این اساس برخی از نمایندگان مجلس به ویژه در استانهای جنوبی کشور با بیان اینکه قطعی‌های مکرر برق آسیب‌های زیادی برای صنعت به دنبال دارد، تاکید می کنند: با دعوت از وزیر نیرو و متولیان صنعت برق کشور، قطعی‌های مکرر برق در کمیسیون انرژی بررسی می‌شود.

از سوی دیگر پس از برگزاری انتخابات هیات رئیسه و اعضای کمیسیون انرژی مجلس، به زودی انتخاب اعضای کمیته برق کمیسیون انرژی به منظور بررسی وضعیت تولید، مصرف و خاموشی های برق به ویزه در بخش صنعت در خانه ملت کلید می‌خورد.

کارشناسان اقتصادی از کمبود برق، عدم تامین به موقع گاز طبیعی برخی از واحدهای نیروگاهی، فرسودگی شبکه انتقال و توزیع، راندمان پایین و تلفات بالا به عنوان مهمترین دلایل بروز خاموشی های گسترده برق در سطح کشور و به ویژه استان های جنوبی یاد می کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس