کد خبر 130224
تاریخ انتشار: ۳ تیر ۱۳۹۱ - ۱۳:۵۰

در شرایطی که هم اینک در سال پایانی عملیات پاکسازی مناطق جنگی استان قرار داریم، مدیرکل امنیتی ،انتظامی استانداری ایلام گفت: در تمامی مراحل کار پاکسازی مناطق آلوده طرف عراقی حتی یک نقشه هم در اختیار ما قرار نداد.

به گزارش مشرق، جعفر نظری در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: بعد از سقوط صدام، عراق دچار شرایطی خاص شد و به همین علت امکان استفاده از نقشه‌های نظامی آن کشور در جریان پاکسازی مناطق مرزی وجود نداشت و قبل از سقوط این دیکتاتور هم قضیه روشن‌تر است چرا که اصولا صدام از هیچ فرصتی برای ضربه زدن به ما دریغ نمی‌کرد چه رسد به اینکه ما را در اینگونه اقدامات کمک کند.

وی اضافه کرد: مجموع زمین‌های آلوده به مین در سطح 420 کیلومترمربع مرز مشترک با عراق و نیز سایر نقاط بیش از 700 هزارهکتار برآورد شده بود که طی سال‌های 89،90و91 با شتاب بخشیدن به روند عملیات پاکسازی، اینک در فصل پایان این کار بزرگ که بدون تکیه به هیچ مرجع خارجی از جمله کشور آلوده کننده زمین‌های مرزی ما، تنها 8000 هکتار زمین آلوده به مین و گلوله باقی مانده است.

مدیرکل انتظامی،امنیتی استانداری ایلام با بیان اینکه هم اینک در هر 24 ساعت هفت هکتار از زمین‌های آلوده به مین و انواع گلوله پاکسازی می‌شود،افزود: کمتر از 1350هکتار دیگر زمین آلوده به انواع مین در سطح شهرستان دهلران باقی مانده است .

نظری گفت :عملیات پاکسازی مناطق جنگی مهران به طور صد درصد در آغازین ماههای سالجاری به پایان رسید و اینک با شتاب بخشیدن به کار پاکسازی مناطق آلوده به مین و گلوله در شهرستان مرزی دهلران در سطوح ارضی مورد اشاره، تا پایان سال جاری عملیات پاکسازی این منطقه نیز به پایان خواهد رسید.

وی با بیان اینکه در جریان عملیات پاکسازی این مناطق استانداری ایلام به عنوان متولی عمل کرده است،افزود:به دنبال پاکسازی زمین‌های آلوده به مین مرزی استانداری ایلام اقدام به توزیع و دراختیار گذاشتن این اراضی به مالکان اصلی خود برابر اسناد موجود کرده است.

نظری مراحل پاکسازی اراضی آلوده به مین را چهار گانه برشمرد و گفت: محیط زیست،منابع طبیعی اشخاص حقوقی و حقیقی و سایر دستگاه‌های سنددار از جمله طرف‌هایی هستند که تا به امروز زمین و اراضی مورد اشاره را تحویل گرفته‌اند و رفته رفته فضای کلی این مناطق به دوران قبل از جنگ بازگشته است و هم اینک شرایط توسعه فراخور استعداد و ظرفیت‌های نهفته و بالفعل صد درصد مهیاست.

وی از واگذاری چند هزارهکتاری زمین‌های پاکسازی شده از مین به کشاورزان و روستاییان از جمله بومیان محلی خبر داد وگفت: خوشبختانه این اراضی هم اینک بجای کشت مین توسط دشمن شاهد کشت خربزه،پیاز،جو،گندم و هندوانه است و جالب اینجاست محصولش را به عراق هم صادر می‌کنیم.

مدیرکل انتظامی ،امنیتی استانداری ایلام از فضاسازی چاه‌های نفتی واقع در مناطق مرزی و پاکسازی آنها از هرگونه آلودگی‌های نظامی در جریان عملیات مذکور نیز خبر داد و گفت:با پاکسازی مناطق آلوده به مین و گلوله در مرز، امکان احداث جاده و در نهایت دسترسی آسان و بدون دغدغه کارشناسان ما به چاه‌های نفت کشور که در جغرافیای استان واقع‌ شده‌اند، مدت‌هاست فراهم شده است.

وی همچنین خبر داد: تمام روستاهایی که تا پیش از حمله ارتش صدام به دهلران و مهران در این دو شهرستان مرزی سکونت داشتند با پایان عملیات پاکسازی‌ها توانسته‌اند براساس یک جابجایی محدود به محل قبلی خود بازگردند و در شرایط پیش از جنگ اما با امکانات و فضاهای بسیار مناسب‌تر عمرانی زندگي كنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس