کد خبر 1297060
تاریخ انتشار: ۱۹ آبان ۱۴۰۰ - ۰۴:۱۴
ارتباط رژیم گیاه‌خواری با افسردگی

‌پژوهشگران در یک مطالعه مروری ارتباط رژیم گیاه‌خواری و افسردگی را مورد بررسی قرار دادند. در این مطالعه عنوان شد که رژیم گیاه‌خواری می‌تواند خطر افسردگی را افزایش دهد.

به گزارش مشرق، در سال‌های اخیر تمایل افراد به مصرف غذاهای با پایه گیاهی افزایش یافته است. با توجه به این‌که این نوع رژیم غذایی، در تامین نیازهای افراد محدودیت‌هایی دارد، ضروری است که ارتباط آن با بیماری‌های روانی مانند افسردگی مورد بررسی قرار گیرد.

بر همین اساس پژوهشگران با انجام یک مطالعه مروری سیستماتیک و فراتحلیل، مطالعات انجام‌شده در خصوص ارتباط رژیم غذایی گیاه‌خواری با افسردگی را مورد بررسی قرار دادند و پایگاه‌های داده بین‌المللی تا تاریخ اول سپتامبر ۲۰۲۰ جستجو شدند.

بیشتر بخوانید

علائم افسردگی چیست؟

بررسی‌های این مطالعه نشان داد که رژیم غذایی گیاه‌خواری می‌تواند خطر ابتلا به افسردگی را تحت تأثیر قرار دهد. این ارتباط به این صورت است که تبعیت از رژیم غذایی شبه‌گیاه‌خواری (که گاهاً با مصرف گوشت قرمز یا سفید توأم است)، باعث افزایش خطر ابتلا می‌شود ولی رژیم گیاهخواری حاوی شیر و تخم مرغ ارتباطی ندارد.

بررسی‌های این متاآنالیز نشان داد که پیروی از یک رژیم غذایی گیاه‌خواری در مقایسه با همه چیزخواری با ۵۳ درصد خطر افسردگی بیشتر همراه است. تجزیه و تحلیل خطر افسردگی حاکی از آن بود که نتایج به نوع رژیم گیاه‌خواری و کشوری که مطالعه در آن انجام شده است، بستگی دارد. در مطالعاتی که رژیم غذایی نیمه گیاه‌خواری را بررسی کرده‌اند و مطالعات انجام‌شده در اروپا و ایالات متحده بین رژیم گیاه‌خواری و افسردگی رابطه مثبت وجود داشت؛ اما در گیاه‌خوارانی که رژیم غذایی حاوی شیر و تخم‌مرغ مصرف می‌کردند و مطالعات کشورهای آسیایی، ارتباطی بین افسردگی و این رژیم غذایی نبود.

پژوهشگران این مطالعه می‌گویند: بر اساس این نتایج؛ رژیم گیاه‌خواری به طور قابل‌توجهی خطر افسردگی را افزایش می‌دهد. با این حال، یافته‌های حاصل از مطالعات قبلی؛ کافی نیستند و مطالعات بیشتری برای بررسی رژیم گیاه‌خواری و ارتباط افسردگی مورد نیاز است.

در انجام این مطالعه عرفان صادقی و فهیمه حقیقت‌دوست؛ پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، سیاوش فاضلیان از دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، به همراه سمیه فیروزی؛ از بیمارستان گرافتون استرالیا با یکدیگر مشارکت داشتند.

یافته‌های این مطالعه، فروردین‌ماه سال جاری (April ۲۰۲۱) به صورت مقاله علمی با عنوان «پیروی از رژیم گیاهخواری ممکن است خطر ابتلا به افسردگی را افزایش دهد: مرور سیستماتیک و متاآنالیز مطالعات مشاهده‌ای» در ژورنال Nutrition Reviews منتشر شده است.

منبع: ایسنا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • وحید IR ۰۶:۴۴ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۹
    0 0
    دیدگاه آمپریستی در طب غربی همیشه انسان را با در موضع ستیز با عالم خلقت قرار داده و دردی بر دردهای او افزوده است،طب غربی اکثر اوقات دو معلول که از یک علت نشأت گرفته را جاهلانه علت و معلول می انگارد، که آیا احساسی ناشناخته،شخص را ناخوداگاه به خوردن غذایی خاص سوق میدهد؟آیا شخص فکر میکند با گیاهخواری به خواسته خود میرسد؟یا گیاهخواری نشانه ایست که به مشکل و درد پنهان خود رسیدگی کند،بودائیان شرق آسیا که حیوان ۴پا را نمیخوردند و بیشتر به ماهی و پرندگان تمایل داشتند(نیمی از نفس انسان که مونث است و الهام گیرنده،رفتاری پرنده گونه دارند مسایل و موضوعات را مشاهده و حس درست را به آن اختصاص میدهد/احساسات و عواطف را کنترل میکندeq)،در مقابل برخی افراد تمایل به خوردن گوشت حیوانات ۴پا دارند(انعام در قرآن کریم/نیمه مذکر نفس انسان رفتاری ۴پا گونه دارد،موضوعات را با موضوعات و تجربه های ابتدایی تر مثل سردی،گرمی،تاریکی،روشنی و ... قیاس میکندiq) لذا سیستم آموزشی بسیاری از کشورها قاتل خلاقیت و مقلد پرورست!!!؟؟؟
  • arian IR ۱۶:۵۱ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۹
    0 0
    خسته نباشید

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس