کد خبر 1292827
تاریخ انتشار: ۹ آبان ۱۴۰۰ - ۱۲:۳۲
فیسبوک چگونه خوراک رسانه‌ای ما را شکل می‌دهد؟

فیسبوک داده‌های فراگیر را بر مبنای جایگاه واقعی آنها در درجگاه هر کاربر فرضی یا در کل فیسبوک منتشر نمی‌کند.

به گزارش مشرق، الگوریتم خبری فیسبوک به خاطر دامن زدن به درگیری فرقه‌ای، سوق دادن کاربران به سمت افراط‌گرایی و توطئه‌پردازی و تشویق سیاستمداران به اتخاذ مواضع تفرقه‌افکنانه‌تر، مورد سرزنش قرار گرفته‌ است.

بیشتر بخوانید:

شکایت فیس‌بوک از سارق اطلاعات بیش از ۱۷۸ میلیون کاربر

اما این الگوریتم دقیقاً چگونه کار می کند؟ برای پاسخ به این سئوال باید گفت که زمانی که عبارت «الگوریتم» -حتی با معانی افسانه‌ای- به کار برده می‌شود، در ساده‌ترین حالت به معنای سیستمی است که بر مبنای پیش‌بینی‌هایی درباره ترجیحات و تمایلات هر یک از کاربران، تصمیم می‌گیرد که موقعیت یک پست در بین درجگاه خبری کجا باشد؟

فیسبوک داده‌های فراگیر را بر مبنای جایگاه واقعی آنها در درجگاه هر کاربر فرضی یا در کل فیسبوک منتشر نمی‌کند. بلکه درجگاه هر کاربر تا حد بالایی شخصی‌سازی شده است. اما اسناد داخلی و مکالمات با افشاگران فیسبوک نشان می‌دهند که چگونه رویکردهای مختلف در الگوریتم می‌تواند به طور چشمگیری طبقه‌بندی‌هایی را که احتمال نمایش داده شدن دارند، تغییر دهد.

زمانی که فیسبوک درجگاه خبری را در سال ۲۰۰۶ راه‌اندازی کرد، نسبتاً ساده بود. این درجگاه فهرست شخصی‌سازی‌شده‌ای از فعالیت‌های به‌روز دوستان را نشان می‌داد؛ مثلاً «آتالی عکس پروفایلش را تغییر داد» و «جیمز به گروه سانفرانسیسکو در کالیفرنیا پیوست».

در آغاز سال ۲۰۰۹، الگوریتم رتبه‌بندی تقریباً مشخصی ترتیب داستان‌های هر کاربر را مشخص می‌کرد و اطمینان حاصل می‌کرد که چیزهای پرسروصدا -مثل اخبار «قطع رابطه» یک دوست- در نزدیکی بالای صفحه نمایش داده شوند.

در طول دوازده سال گذشته، تقریباً همه چیز درباره‌ی الگوریتم درجگاه خبری تغییر کرده است؛ اما اصل قراردادن چیزهای پرسروصدا -یا حداقل چیزهایی که با احتمال بیشتری در هر کاربر فرضی ایجاد علاقه کنند- در بالای صفحه، حفظ شده است.

به گفته جیسون هیرش، رئیس بخش راستی‌آزمایی شرکت فیسبوک، این الگوریتم تا حدی پیچیده شده است که امروزه می تواند بیش از ده هزار سیگنال مختلف را برای پیش‌بینی خود درباره‌ی احتمال درگیر شدن یک کاربر با صرفاً یک پست، دریافت کند.

با این حال، دیگر سیستم رتبه‌بندی درجگاه اخبار کاملاً رازآلود نیست. [اما همچنان] عنصرهای حیاتی کاملاً تحت کنترل کارکنان انسانی [و نه الگوریتم] فیسبوک است و به نبوغ، شهود و در نهایت قضاوت ارزشی آنها بستگی دارد [که تصمیم بگیرند چه پستهایی نمایش داده شود].

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس