به گزارش مشرق به نقل از فارس، سینمای آلمان یکی از بزرگترین و پیشروترین سینماهای جهان است که تعدادی از بزرگترین استودیوهای فیلمسازی جهان از جمله «باواریا فیلم»، «کانستانتین فیلم»، «استودیوی هامبورگ» و UFA در این کشور قرار دارد.
سینمای آلمان در حال حاضر به شدت تحت تاثیر فیلمسازان مستقل و همچنین فیلمهای زیر زمینی است که اکثر این فیلمها، فیلمهایی با ژانر وحشت هستند، البته آمارها نشان میدهد که عمده علاقه مردم آلمان به فیلمهایی با ژانر خانوادگی و کمدی است.
سینمای آلمان همچنین طی یک دهه اخیر با پروژههای عظیم سینمایی و استقبال از این فیلمها در گیشه، وارد فصل جدیدی از حیات شده است.
حمایت دولت آلمان از تولیدات داخلی
با آنکه تولیدات سینمای مستقل آلمان طی سالهای گذشته رشد چشمگیری داشته ولی از سال 2007 تاکنون نیز دولت آلمان با تشکیل صندوق فیلم آلمان فدرال، تلاش کرده تا بر تعداد تولیدات داخلی سینمای این کشور بیافزاید.
صندوق فیلم آلمان فدرال |
صندوق فیلم آلمان فدرال از زمان تاسیس تاکنون با بودجه قریب به 300 میلیون یورو، از بیش از 520 فیلم حمایت مالی کرده است که اکثر این فیلم معمولا به خاطر کیفیتی که دارند نه تنها در گیشه بسیار موفقاند بلکه در سطح بینالمللی نیز جوایز زیادی را از آن خود میکنند.
این صندوق که توسط کمیسیون فدرال فرهنگ و رسانه آلمان تشکیل شده، سالانه بیش از 60 میلیون یورو به تهیهکنندگان و یا دستیارانشان کمک مالی میکند، البته این مسئله منوط به آن است که این کمیسیون تشخیص دهد که پروژه مورد نظر شایستگی فرهنگی لازم را داراست.
در صورتی که بودجه ساخت یک فیلم بیش از 20 میلیون یورو باشد، صندوق فیلم باید حداقل 20 تا 25 درصد از بودجه آن فیلم را تامین کند، البته سقف سوبسیدی که دولت آلمان به یک فیلم میدهد 10 میلیون یورو است.
این صندوق هر سال شش بار به ارزیابی و بررسی کیفی تولیدات استودیوهای داخل آلمان میپردازد تا فیلمهایی که شایستگی برخورداری از بودجه دولتی دارند را شناسایی کند.
جشنواره بینالمللی فیلم برلین یکی از مهمترین جشنوارههای سینمای جهان
این جشنواره که در کنار جشنواره ونیز و کن یکی از مهمترین جشنوارههای سینمای اروپا محسوب میشود، اولین بار در سال 1951 در برلین غربی افتتاح شد و از سال 1978 هر ساله در ماه فوریه برگزار میشود.
جشنواره بینالمللی فیلم برلین |
در این جشنواره به طور میانگین هر ساله بیش از 400 فیلم به نمایش در میآید و در هر سال 274 هزار بلیط فروخته میشود و بیش از 487 هزار نفر بازدید کننده به این جشنواره میآیند.
تندیس خرس طلا |
جایزه اصلی این جشنواره، تندیس خرس طلاست.
سینمای آلمان و تولیدات بینالمللی
با آنکه ساخت فیلمهای بینالمللی هنوز در بسیاری از کشورهای جهان رواج نیافته و در هالیوود نیز قدمت زیادی ندارد، ولی طی سالهای اخیر در آلمان رشد چشمگیری داشته است.
از سال 2007 تاکنون کشور آلمان با استودیوها و کمپانیهای بزرگ خود، استعدادهای برجسته سینمایی، اعضای حرفهای سینما و فنآوریهای به روز، به خوبی توانسته فیلمسازان ملی و بینالمللی را به عنوان یک مکان خوب برای ساخت فیلم، به خود جذب کند.
محبوبیت فیلمهای آلمانی در داخل و خارج از کشور
طی 5 سال گذشته به طرز قابل توجهی بر میزان محبوبیت تولیدات سینمای آلمان در میان دیگر کشورهای جهان افزوده شده است.
در حالی که مردم آلمان فیلمهای خانوادگی و کمدی را به دیگر فیلمها ترجیج میدهند، مخاطبان خارجی فیلمهای درام آلمانی چون «زندگی دیگران» را بیش از دیگر تولیدات سینمای آلمان دوست دارند و البته فیلمهایی که گوشهای از تاریخ کشور آلمان را در قالبی احساسی به تصویر میکشد، در این میان از محبوبیت بسیاری برخوردارند.
فیلم برنده اسکار «زندگی دیگران» |
لیزی و امپراطور وحشی» به کارگردانی مایکل هربیک |
آمارها نشان میدهد آلمانیها به ترتیب فیلمهای خانوادگی، فیلمهای کمدی، فیلمهای مستند، فیلمهای کودکان و فیلمهای درام را میپسندند.
__________________________