به گزارش مشرق، علیرضا تقوینیا، تحلیلگر در کانال تلگرامی خود نوشت: امروز برخی از کانال های مجازی انتقال ترکیه به لیست خاکستری fatf و تاثیر منفی آن بر اقتصاد این کشور را دستاویزی جهت اعتراض به نپیوستن ایران به این سازمان بین دولتی نمودند.
استدلال آنان این بود که اگر رفتن ترکیه در لیست خاکستری تا این حد اثرگذار است ، پس ابقای ایران در لیست سیاه چه میزان تاثیر منفی بر اقتصاد کشور گذاشته است ؟
در این خصوص ذکر چند نکته ضروری است؛
از اساس مقایسه اقتصاد ایران و ترکیه اشتباه است زیرا اقتصاد ترکها با سیستم مالی جهانی درهم تنیده شده و کوچکترین رخداد منفی ای بر تجارت آنها اثر آنی و فوری منفی میگذارد . در صورتی که اقتصاد ایران با توجه به تحریم های ۴۳ سال گذشته و افزایش شدت آن در ۱۰ سال اخیر ، حالت جزیره ای داشته و با اقتصاد جهانی گره نخورده است.
از ۴۰ دستورالعمل fatf ایران تنها به ۳ مورد آن عمل نکرده زیرا برای مثال تعاریف آنان از گروههای تروریستی با تعریف ایران از اساس تفاوت دارد و اعمال دستورات cft تمام بانک هایی را که با نهادهای داخلی همچون سپاه پاسداران ، وزارت دفاع و ... کار می کنند دچار مشکلات عدیده کند.
نکته مهم اینجاست که بدانیم برفرض اگر ایران تمام دستورالعمل های fatf را نیز اجرایی کند هیچ تاثیری در بهبود روابط بانکی با دنیا رخ نخواهد داد زیرا اولا fatf یک نهاد صرفا توصیه ای است و اعلان های آن ضمانت اجرا ندارد و دوم این که کلیه مبادلات مالی جمهوری اسلامی تحت تحریم های وزارت خزانه داری آمریکاست که حالت تنبیهی دارد و برای خاطیان از آن و کسانی که برخلاف آن تحریم ها با ایران مراوده داشته باشند مجازات های شدید در نظر گرفته است.
پس حتی اگر ایران به طور کامل به fatf بپیوندند و برفرض محال وارد لیست سفید آن شود نیز مادامی که تحریم های خزانه داری آمریکا علیه او اعمال می شود ، مبادلات تجاری اش در حالت عادی قرار نگرفته و بهبود نخواهد یافت.
*بازنشر مطالب شبکههای اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکهها منتشر میشود.