به گزارش مشرق، پایگاه خبری «واللا» فاش کرد که «ایال حولاتا» مشاور امنیت داخلی رژیم صهیونیستی در گفتوگو با «امانوئل بون» همتای فرانسوی خود متعهد شده است که در هر قراردادی که برای فروش برنامههای سایبری تهاجمی به کشور سوم امضاء میشود، تلآویو حمله سایبری به فرانسه را مستثنی کند همانطور که شمارههای آمریکایی و انگلیسی از این امر مستثنی هستند.
پایگاه خبری «عرب۴۸»، امروز (جمعه)، به نقل از والا خبر داد که حولاتا در پاریس به صورت محرمانه با بون دیدار کرده تا به بحران ایجادشده میان دو طرف در پی گزارش رسانهها درباره هک تلفن همراه «امانوئل ماکرون» رئیسجمهور فرانسه به واسطه جاسوسافزار صهیونیستی «پگاسوس» را فیصله دهد.
بیشتر بخوانید:
پگاسوس قرارداد خود را با امارات فسخ کرد
والا اضافه کرد که پس از انتشار خبر هک تلفنهمراه ماکرون، رئیس جمهور فرانسه بخش عظیمی از ارتباطات سیاسی، امنیتی و اطلاعاتی را با تلآویو بهویژه سفرهای متقابل را به حالت تعلیق درآورده است.
این وبگاه عبریزبان همچنین خبر داد که طی ماههای گذشته، مذاکراتی بیسروصدا به ریاست حولاتا میان تلآویو و پاریس برای پایان دادن به این بحران برگزار شده است.
بر اساس این گزارش، حولاتا در گفتوگو با همتای فرانسوی خود توضیحات بیشتری در خصوص جاسوسافزارس پگاسوس و پیشنهادهایی برای حل بحران ارائه کرده است.
این تحرکات پس از آن صورت گرفته است که روزنامه فرانسوی «لوموند» ماه جولای خبر داد که یک تحقیق بینالمللی نشان میدهد یکی از شمارههای تلفن همراه ماکرون از سوی دستگاههای اطلاعاتی مغرب مورد جاسوسی قرار گرفته است.
طبق گزارش رسانهها، جاسوسافزار پگاسوس قادر است این امکان را به خریدار برنامه بدهد که با نفوذ یک گوشی، اطلاعات آن را کپی کند و ضمن ضبط مکالمهها با دوربین آن عکس بگیرد.
این تحقیقات که در اواسط ژوئیه و توسط ۱۷ سازمان رسانهای انجام شد، نشان داد که از پگاسوس برای هک موفق ۳۷ گوشی هوشمند متعلق به خبرنگاران، مقامهای دولتی و فعالان حقوق بشر از سراسر جهان مورد استفاده قرار گرفته است.
رسانههای مختلفی از جمله «واشنگتن پُست»، «لوموند»، «گاردین» و چند منبع دیگر فاش کرده بودند که این جاسوسافزار صهیونیستی به برخی از کشورها از جمله عربستان سعودی و امارات عربی متحده فروخته شده و از آن برای هک اطلاعات گوشی چند شخصیت مهم در سطح جهان استفاده شده است.
افشای رسوایی جاسوسافزار پگاسوس واکنشهای بینالمللی زیادی را به همراه داشت به طوری که «اگنس کالامار» دبیرکل عفو بینالملل هم در بیانیهای اعلام کرد پروژه پگاسوس نشان میدهد که چگونه جاسوسافزار شرکت «اناساو»، سلاح مطلوب دولتهای سرکوبگر است و آن را ابزاری برای ترساندن رسانههای منتقد خواند.
سازمان عفو بینالملل نیز در محکومیت این اقدام اعلام کرده بود: «تا زمانی که این شرکت و کل این صنعت نشان دهند که میتوانند به حقوق بشر احترام بگذارند، باید ممنوعیت فوری صادرات، فروش، انتقال و استفاده از فناوری نظارت ایجاد شود».
در پی واکنشها و انتقادات گسترده، رژیم صهیونیستی ادعا کرد که کمیسیونی را برای بررسی موارد استفاده نادرست از این جاسوسافزار تشکیل داده است. سخنگوی وزارت جنگ رژیم صهیونیستی مدعی شده بود که تلآویو به اطلاعات جمعآوری شده توسط مشتریان این شرکت دسترسی ندارد.
همچنین یک مقام آمریکایی که نخواست نامش فاش شود، در واکنش به این ادعا گفته بود که بسیاری از کشورها معتقدند شرکت صهیونیستی اناساو تولیدکننده جاسوسافزار پگاسوس با کابینه این رژیم در ارتباط است. وی اضافه کرده بود احمقانه است که تصور شود اناساو اطلاعات حساس امنیت ملی را با تلآویو به اشتراک نمیگذارد.