کد خبر 1280499
تاریخ انتشار: ۱۳ مهر ۱۴۰۰ - ۰۰:۴۴
مغز دوم بدن

محققان دانشگاه ایالتی میشیگان اخیرا حقایق جالبی درباره سیستم عصبی روده(gut’s enteric nervous system) انسان کشف کرده‌اند.

به گزارش مشرق و به نقل از تی ای، روده‌ها حتی اگر به نحوی از سیستم عصبی مرکزی جدا شده باشند، وظایف خاصی را در سیستم عصبی روده‌ای انجام می‌دهند و تعداد سلول‌های تخصصی سیستم عصبی، یعنی نورون‌ها و گلیا که در روده فرد زندگی می‌کنند، تقریبا با تعداد سلول‌های موجود در مغز گربه برابر است.

سیستم عصبی روده‌ای برای مثال مغز دوم روده، یک شبکه پیچیده متشکل از نورون‌ها و گلیا است که روده‌های ما را پوشانده است. حال دانشمندان آمریکایی در مطالعه اخیرشان نشان داده‌اند که سلول‌های گلیا نقش بسیار فعال‌تری در سیستم عصبی روده دارند.

نتایج مطالعه جدید محققان حاکی از آن است که گلیا دقیقا بر سیگنال‌های منتقل شده توسط مدارهای عصبی تاثیر می‌گذارند.

استاد "برایان گالبرانسن"(Brian Gulbransen) از دانشکده فیزیولوژی دانشگاه ایالتی میشیگان در این باره گفت: اگر مغز دوم را به عنوان رایانه در نظر بگیریم، می‌توانیم بگوییم گلیا تراشه‌هایی هستند که عملکرد حاشیه‌ای دارند و عضو فعال پیام رسانی در شبکه‌اند و کار آنها تعدیل سیگنال‌ها است و مانند نورون‌ها نیستند. علاوه بر این عملکرد، گلیا این موضوع را تایید می‌کند که همه چیز بدون مشکل در حال انجام است.

یافته‌های این مطالعه درک دانشمندان از نحوه عملکرد سیستم عصبی روده‌ای را افزایش می‌دهد و می‌تواند به توسعه راهکارهای جدیدی برای درمان اختلالات روده منجر شود که این می‌تواند به نحوه درمان سندرم روده تحریک‌پذیر و سایر اختلالات کمک کند.

منبع: ایسنا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۰۲:۳۲ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۳
    0 0
    درسنه و درود به حضرت علی خیلی از میوه انجیر تعربف کردند وقتی انجیر میخورید که احساس بسیار خوبی به ادم دست میده احساس میکنی استخوان هات محکم نر شده و دوم عمل گوارش و دفع به بهترین نحو ممکن انجام میشود و احتمالا مغز دوم احساس ارامش میکند و این احساس به انسان منتقل مبشود به خاطر همین است به علی ع علاقه زبادی دارم علی ع یک دانشمند بوده است.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس