خبر خوش وزیر جهاد کشاورزی برای عشایر/ خرید تضمینی ‌دام عشایر پیش‌بینی شد‌

وزیر جهاد کشاورزی از خرید تضمینی ‌دام عشایر خبر داد و گفت: خرید تضمینی ۵۰ هزار راس دام پیش بینی شده اما تاکنون فقط ۴۰۰ راس دام از عشایر خرید شده است.

به گزارش مشرق، سیدجواد ساداتی‌نژاد عصر امروز در بازدید از پروژه آبرسانی اراضی دهدشت غربی اظهار داشت: توسعه کشاورزی در مناطق محروم کشور جزو اولویت‌های دولت و وزارت جهادکشاورزی بوده و برای تحقق این مهم از هیچ کوششی دریغ نمی‌کنیم.

وی خاطرنشان کرد: روند اجرایی پروژه آبرسانی به اراضی دهدشت غربی رضایت بخش نبوده و امیدوارم با همکاری مجموعه وزارت نیرو شاهد تسریع در روند پروژه باشیم تا توسعه بخش کشاورزی را به همراه داشته باشد.

ساداتی‌نژاد خواستار تکمیل پروژه توسط وزارت نیرو در کمترین زمان ممکن با هدف کاهش هزینه تمام شده شد و ابراز کرد: طرح آبرسانی به اراضی غربی دهدشت ۲۳ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و تاکنون ۴۰۰ میلیارد ریال برای اجرای این طرح هزینه شده و ۶۵۰ میلیارد ریال دیگر نیاز دارد.

وزیر جهاد کشاورزی بیان کرد: حجم تخصیص آب سالانه این طرح ۳۵۰ میلیون متر مکعب بوده که با بهره برداری از این طرح، کشاورزی و باغبانی منطقه توسعه می‌یابد.

ساداتی نژاد همچنین در جمع عشایر نهضت‌آباد کهگیلویه یادآور شد: خرید تضمینی ۵۰ هزار راس دام پیش بینی شده اما تاکنون فقط ۴۰۰ راس دام از عشایر خرید شده که همین جا از مسئولان استان می‌خواهم که زمینه خرید دام از عشایر را فراهم کنند.

وی تصریح کرد: سه راهکار حمایتی وجود دارد و عشایر می‌توانند مستقیما دام خود را به شرکت پشتیبانی امور دام تحویل دهند که با قیمت مصوب تعیین شده، دام آنها خریداری می شود؛ راه دوم این است که برخی عشایر علاقه دارند دام خود را نگه دارند ولی به خاطر خشکسالی مشکل در تامین علوفه دارند که برای این افراد پشتیبانی امور دام قراردادی را با آنها منعقد می کند و علوفه را می‌دهد و پس از سه ماه عشایر یا دام پروار خود را تحویل می دهند و تسویه حساب می کنند و یا این که دام خود را می فروشند و بدهی خود را تسویه می کنند.

وزیر جهاد کشاورزی ابراز کرد: این کار با قرارداد شرکت پشتیبانی امور دام با اتحادیه‌ها یا خود عشایر از هفته آینده عملیاتی خواهد شد.

ساداتی نژاد همچنین در مورد صادرات دام عشایر هم گفت: درصدی از دام مازاد عشایر را باید بتوانیم صادر کنیم. ساز و کار صادرات دام انجام شده و ان‌شاالله همزمان با استان ایلام در کهگیلویه و بویراحمد هم با محوریت شرکت پشتیبانی امور دام و مباشرت اتحادیه‌های مربوطه، اجرایی خواهد شد.

وی به موضوع آب‌رسانی و ایل‌راه‌ها هم اشاره کرد و افزود: امسال اعتبار ۵۰ میلیارد تومانی به موضوع ایل‌راه‌ها اختصاص داده شد که در مقابل نیازها، عدد ناچیزی است اما در سال ۱۴۰۱ پیگیر هستیم که یک ردیف اعتباری برای دو دغدغه تامین آب و ایل‌راه‌ها در حوزه عشایر اختصاص داده شود.

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • CA ۰۰:۲۷ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۰
    0 0
    عشایر نیاز به دسترسی به بیمارستان های ماهواره ای دارند و البته دسترسی به اورژانس هلیکوپتر یا پهپاد در ضمن با احیا چراگاههای طبیعی عشایر و البته آموزش از راه دور و کمک جهت ایجاد تنوع محصولات میتوان آنها را توانمند نمود.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس