کد خبر 127823
تاریخ انتشار: ۲۴ خرداد ۱۳۹۱ - ۰۹:۱۶

نشست مطبوعاتی دستاوردهای کن، عصر امروز در محل بنیاد سینمایی فارابی با حضور برخی مسئولان و جمعی از اهالی رسانه برگزار شد.

به گزارش مشرق به نقل از مهر، نشست مطبوعاتی دستاوردهای کن، عصر امروز در محل بنیاد سینمایی فارابی با حضور امیر اسفندیاری مدیر بخش بین‌الملل و چتر سینمای ایران در کن، حسن نجاریان؛ قائم مقام فارابی، جعفر گودرزی؛ مدیر روابط عمومی و جمعی از اهالی رسانه برگزار شد.

در ابتدای این نشست جعفر گودرزی درباره اقدامات انجام شده توسط بنیاد فارابی در بازار بین‌المللی فیلم کن گفت: مذاکره با شرکت‌هایی از 17 کشور جهان برای فروش حقوق و نمایش فیلم‌های ایرانی و اکران سینمایی، شبکه‌های تلویزیونی و اینترنتی از کشورهای ‌آمریکا، اندونزی، بلژیک و ...، اقدامات بازاریابی تجاری و فرهنگی برای 100 فیلم از تولیدات جدید و قدیم سینمای ایران از جمله فعالیت‌های این بنیاد بود.

وی افزود: از دیگر فعالیت‌های بنیاد فارابی می‌توان به برگزاری بیش از 60 جلسه مذاکره با نمایندگان 55 مجمع فرهنگی و جشنواره بین‌المللی از کشورهای آرژانتین، آلمان، ‌آمریکا، اردن و ...، برپایی 12 جلسه مذاکره با متقاضیان تولید مشترک و یا سرمایه گذاری با آمریکا، ترکیه، تونس و... اشاره کرد.

مدیر روابط عمومی فارابی ادامه داد: بازبینی و شناسایی بیش از 150 فیلم خارجی، مذاکره با شرکت‌های پخش کننده، برپایی چتر سینمای ایران و ثبت نام 5 شرکت و موسسه ایرانی همچون آریا صنعت تخیل، فیلم ایران، انجمن سینمای جوان و بنیاد سینمایی فارابی، نمایش 19 فیلم جدید ایرانی از دیگر فعالیت‌های بنیاد سینایی فارابی به شمار می‌رود.

وی عنوان کرد: همچنین تنظیم و انتشار کتاب انگلیسی "منتخب فیلم ای ایرانی در سال 2012"، مذاکره به سه نشریه خارجی در خصوص امکان انتشار نقد فیلم‌های ایرانی و ... از دیگر فعالیت‌ها است.

در ادامه این نشست امیر اسفندیاری درباره مذاکرات نمایندگان سینمای ایران در کن گفت: وقتی ما عنوان می‌کنیم 80 مذاکره و 20 دیدار با روسای جشنواره‌ای مختلف داشتیم شاید از میان این تعداد فقط 20 مذاکره یا دیدار به نتیجه برسد این موارد در طول سال مشخص می‌شود و ما قطعاً در زمان مشخص آنها را اطلاع رسانی می‌کنیم.

وی افزود: برخی از جشنواره‌ها تاکید دارند تا زمانی که ما از طریق خود جشنواره اطلاع رسانی درباره حضور فیلمها انجام ندادیم شما نباید اعلام کنید. به طور نمونه خبر فیلم "روییدن در باد" که هم اکنون در بخش مسابقه جشنواره مسکو قرار دارد را ما نمی‌توانستیم تا مدتی پیش اعلام کنیم قطعاً‌ در جشنواره‌های مهم دیگر نیز در طول سال فیلم خواهیم داشت.

نجاریان در ارتباط با حضور مدیران در جشنواره فیلم کن عنوان کرد:‌ حضور مدیران از طریق معاونت سینمایی و یا سازمان سینمایی بررسی می‌شود و آنها تعیین می‌کنند چه افرادی باید به این سفر بروند و مطمئن باشید هر سال این مسیر طی می‌شود. بعد از سفر نیز گزارش‌هایی کاملاً مشخصی در اختیار رئیس سازمان سینمایی قرار می گیرد.

وی ادامه داد:‌ این چند سال اخیر است که خبرهایی درباره سفر مدیران به کن منتشر می‌شود شما اگر این تعداد حضور مدیران در جشنواره‌های خارجی را با کاروان‌های ورزشی مقایسه کنید قطعاً متوجه می شوید که خیلی تعداد آنها بالا نیست. مطمئن باشید این سر دلخواه نیست و نسبت به گستردگی فیلم‌ها تعداد این مدیران زیاد نیست. امسال برندگان جشنواره فیلم فجر که شامل بازیگران بودند در جشنواره کن حضور یافتند امیدواریم از سالهای دیگر نیز شاهد این اتفاق باشیم.

اسفندیاری در این ارتباط توضیح داد: اینکه مطبوعات چنین موضوع‌هایی را پیگیری می‌کند اتفاق خوبی است و از این طریق مشخص می‌شود که چه افرادی می روند و کدام یک از آنها بی‌ربط به سینما هستند. قطعاً ‌اگر مدیری طی این سالها حضورش تکرار شده است به خاطر تجربه‌ای است که به دست آورده و قطعاً‌ می تواند بهتر رایزنی کند.

وی درباره عدم حضور فیلم های ایرانی در جشنواره کن گفت: جشنواره کن به طور نامحسوس توجه زیادی به سینمای ایران نمی‌کند با اینکه ژیل ژاکوب علاقه بیشتری به سینمای ایران دارد. قطعاً حضور ما در بازار کن به حضورهای دیگری در جشنواره‌هایی که در طول سال برگزار می‌شود کمک می کند. امسال نیز با دو جشنواره الف رایزنی کردیم و امیدواریم نماینده‌های آنها در ایران حضور یابند و آثاری را انتخاب کنند.

نجاریان افزود:  اتفاق جشنواره‌ای با حضور در بازار کاملاً متفاوت است. به طور نمونه شفیع آقامحمدیان مدیر مرکز گسترش امسال توانست از طریق بازار کن قرارداری برای انیمیشن رستم و سهراب ببندد که چند میلیون دلار ارزش مالی دارد. این اتفاق در زیر چتر سینمای ایران افتاد. ما فیلم های خارجی جشنواره‌های کودک و فجر را نیز آنجا انتخاب می‌کنیم.

وی درباره بستن قرارداد انیمیشن رستم و سهراب و نقش برادران دالوند در این قرارداد گفت: قبول دارم که بخش زیادی از این قرارداد به رایزنی‌های براداران دالوند بر می گردد اما بدین معنی نیست که کار مرکز را کمرنگ کنیم. حضور آقا محمدیان باعث شد بروکراسی دراین این قرارداد کمرنگ شود.

اسفندیاری نیز در این باره توضیح داد: پیشرفت برادران دالوند در بخش‌ بازارهای بین‌المللی نیز بعد از شش سال حضور در بازار جشنواره فجر به دست آمد. بازار فجر مکان مناسبی است که افراد می‌توانند از طریق آن خود با آماده کنند تا در بازارهای خارجی حضور موثرتری داشته باشند. البته تلاش آنها نیز در این زمینه مهم بود.

نجاریان درباره حضور خبرنگاران در بازارهای این چنینی گفت: حضور این افراد نیز دغدغه ما است. یکی از مباحثی که در این ارتباط بیان کردیم این بود که چگونه باید افراد را انتخاب کنیم به طور نمونه باید از بین روزنامه یا خبرگزاری‌ها به رسانه‌هایی بپردازی که بهترین تحلیل را داشته‌اند امیدوارم در سالهای آینده شاهد حضور آنها نیز باشیم به طوری که بخشی از هزینه آنها را ما پرداخت کنیم و بخش دیگر را نیز خود فرد یا ارگان مربوطه بپردازد.

اسفندیاری درباره حضور اعضای خانه سینما در سالهای قبل در بازار جشنواره کن عنوان کرد:‌ پیش از این تعاملی بین خانه سینما و بنیاد فارابی برای حضور در چتر سینمای ایران در کن بود و بیشتر آنها افرادی را دعوت می کردند که برگزیده جشن خانه سینما بودند و اتفاقاً حرکت بسیار خوبی بود. حضور خبرنگاران هم قطعاً به ما کمک می کند زیرا آنها از نزدیک در جریان کارهای ما قرار می گیرند.

وی با اشاره به فروش فیلم‌های ایرانی برای اکران در خارج از کشور گفت: ما در این مورد 17 مذاکره با کشورهای مختلف داشتیم. سال گذشته نیز به ترکیه 12 مورد فیلم فروختیم. همچنین با قطر ایرلاین و ممنتو نیز وارد مذاکره شدیم همچنین به شبکه حلال تی وی فروش فیلم داشتیم.

اسفندیاری افزود: ما در این بازارها فیلم ها را به نمایش می‌گذاریم تا مخاطبین و خریداران از آ‌نها دیدن کنند به طور نمونه فیلم 33 روز اثر جشنواره‌ای نیست اما همین نمایش باعث شد که ما از طرف لبنان برای اکران عمومی پیشنهاد داشته باشیم. همچنین همین مذاکره را برای کشور مصر داشتیم. در این گونه بازارها برخی آثار پتانسیل دارند و مورد توجه قرار می‌گیرند.

وی با اشاره به اهمیت بازار جشنواره کن بیان کرد: به عقیده من کن مهمترین بازار جشنواره ای است زیرا از آن زمان تقویم سینمایی بین‌الملل آغاز می‌شود. اما به لحاظ جشنواره‌ای برلین بهتر از کن است اما بازار کن مهمتر است.

اسنفدیاری در ارتباط با لباس لیلا حاتمی و صحبت‌های یکی از مسئولین نیروی انتظامی در این ارتباط گفت: از نظر من لباس ایشان هیچ ایرادی نداشت و نمی دانم چرا چنین صحبت‌هایی در باره آن می‌شود.

نجاریان نیز درباره فیلم "یک خانواده محترم" افزود: به نظر من شخصاً این فیلم اثر ضعیفی است و به لحاظ ساختاری کار خوبی نیست و ما نظر سازمانی خود را بعد از حل اختلافات تهیه کننده و سازمان صدا و سیما و اعمال برخی از تغییرات اعلام می‌کنیم.

نجاریان همچنین درباره اکران فیلم‌های خارجی در سینماها گفت:‌ اکران فیلم‌های خارجی در سینماها غیر از این فیلم آخر با مخاطبان خوبی روبرو شده بود. ما محدودیت فضایی برای نمایش آثار داریم امسال نیز شش فیلم را نشانه گذاری کردیم و قرار است فیلم "سزار باید بمیرد" را اکران کنیم. از طرف دیگر باید توجه داشته باشیم که ما خیلی نمی توانیم هزینه تبلیغات این فیلم را برعهده بگیریم. به همین دلیل شاید کمتر دیده می‌شود.

نجاریان در مورد تعداد هنرمندانی که در جشنواره کن حضور داشتند گفت: امسال از سازمان سینمایی افرادی که رفتند به 15 نفر نیز نمی رسیدند و از بنیاد سینمایی فارابی فقط 5 نفر حضور داشتند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • eee ۱۸:۳۳ - ۱۳۹۴/۱۰/۱۳
    0 0
    اه اه واقعا متاسفم ازینکه داستان رو تحریف میکنن.اون افراسیابی که شود کوه آهن چو دریای آب وقتیکه اسمشو میشنون پس کجا بود؟؟؟؟یه ملخ درست کردن اسمشم گداشتن افراسیاب.این کارا یعنی از عمد میخوان داستان فردوسی رو بد نشون بدن

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس