کد خبر 127571
تاریخ انتشار: ۲۳ خرداد ۱۳۹۱ - ۱۰:۴۴

با وجود کاهش 20 درصدی قیمت جهانی نفت طی دو ماه گذشته و تاکید اکثر اعضای اوپک بر لزوم کاهش و یا حفظ سطح تولیدات، مقامات عربستان سعودی به دلایل خاص همچنان بر افزایش تولیدات اوپک تاکید دارند.

به گزارش مشرق به نقل از مهر، خبرگزاری رویترز اخیرا در گزارشی اعلام کرد: مقامات اوپک طی روزهای اخیر بر لزوم کاهش عرضه نفت در بازارهای جهانی که باعث کاهش قیمتها شده؛ تاکید دارند.

اعتراض رئیس اوپک به کاهش قیمت نفت

در این گزارش با اشاره به نشست هفته جاری اوپک که روز پنج شنبه در وین برگزار می شود، آمده است: "عبدالکریم لعیبی" رئیس اوپک (وزیر نفت عراق) بقای قیمت نفت میان 100 تا 120 دلار را معقول و مقبول خواند اما درباره تصمیم گیری اوپک در نشست آتی جزئیاتی ارائه نکرد.

این در حالی است که هم اکنون میزان تولیدات اوپک با اقداماتی که عربستان طی ماههای اخیر در افزایش تولیدات خود انجام داده است، 2 میلیون بشکه بیشتر از 30 میلیون بشکه توافق شده در نشست دسامبر 2011 است. قیمت نفت که در ماه مارس گذشته به 128 دلار برای هر بشکه رسیده بود طی ماههای اخیر به زیر 100 دلار رسیده است.

لعیبی در این باره گفت: کاملا واضح است که افزایش شدید میزان عرضه نفت، موجبات کاهش قیمتها در مدتی کوتاه را فراهم آورده که این به نفع هیچکس نیست. در همین راستا 12 کشور عضو اوپک در نشست وین تصمیم لازم را برای بررسی شرایط بازار جهانی اتخاذ می کنند.

وی همچنین به افزایش میزان تولیدان نفت عراق از 2.4 میلیون بشکه در روز به 2.9 میلیون بشکه در سال 2013 خبر داد که باعث می شود این کشور جایگاه ایران را به عنوان دومین صادر کننده نفت جهان بگیرد.

حمایت کویت از کاهش سقف تولیدات

"هانی حسین" وزیر نفت کویت با اشاره به نگرانی برخی از اعضای اوپک درباره قیمت نفت اظهار داشت: من معتقدم راه دیگری جز بررسی کاهش تولیدات اوپک نداریم. البته این مسئله نیاز به بررسی دارد و کویت باید نظرات دیگر کشورها در این زمینه را بداند.

رویترز در ادامه اعلام کرد: ایران که میزان تولیداتش به علت تحریمهای آمریکا و اروپا به کمترین میزان در 20 سال اخیر رسیده است، عربستان، کویت و امارات را متهم کرده با افزایش میزان تولیدات خود به کاهش شدید قیمتها دامن زده اند.



عربستان هم اکنون تولیدات خود را بر خلاف توافقات اوپک به بیش از 10 میلیون بشکه در روز رسانده که بیشترین میزان تولیدات این کشور در 30 سال گذشته است. این مسئله باعث کاهش قیمتها به سطح 100 دلار در هر بشکه شده که ریاض آن را برای حمایت از مصرف کنندگان در پی کمبود صادرات ایران، قیمتی مناسب می داند.

این در حالی است که الجزایر و ونزوئلا به عنوان دو عضو دیگر اوپک اخیرا با انتقاد از کاهش قیمت نفت به کمتر از 100 دلار برای هربشکه، از عدم رعایت توافقات از سوی برخی اعضای اوپک انتقاد کرده اند.

ساز مخالف عربستان پیش از نشست اوپک

این در حالی است که "علی النعیمی" وزیر نفت عربستان سعودی در گفتگو با مجله "گلف اویل" اعلام کرد: اوپک باید  در نشست روز پنج شنبه میزان تولیدات نفت را افزایش دهد.

وزیر نفت عربستان سعودی اخیرا حتی اعلام کرده بود  که ریاض توانایی افزایش سقف تولیداتش به 12 میلیون بشکه در روز را دارد و حتی طی سه سال دیگر می تواند آن را به 15 میلیون بشکه برساند.

تحولات اخیر نشان می دهد که عربستان سعودی هم اکنون به طور سیستماتیک عضو اوپک محسوب نمی شود،  چون با اتخاذ سیاستهای مغایر با نظر اکثریت اعضا در نظر دارد مطامع سیاسی قدرتهای غربی در زمینه تحریمها علیه جمهوری اسلامی ایران را به اجرا بگذارد.

در واقع مقامات ریاض طی دو ماه اخیر با افزایش دو میلیون بشکه ای و رسیدن به سقف تولیدات روزانه  خود که در 30 سال اخیر بی سابقه بوده، به بازوی منطقه ای عملی شدن تحریمهای آمریکا و اروپا علیه ایران تبدیل شده اند و هیچ اهتمامی به توافقات انجام گرفته در اوپک ندارند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس