کرونا نمایه

وزیر بهداشت مدعی شده اپیدمی کرونا در بهمن ۱۴۰۰ رخت بر می بندد. در مقابل یک روایت هم هست که از ماندگاری این ویروس تا ۱۴۰۲ ، خبر داده و همین موضوع، اذهان را به خود مشغول ساخته است.

به گزارش مشرق، روزهای سخت کرونایی همه را خسته و رنجور و افسرده کرده است. مخصوصاً کادر بهداشت و درمان که از اسفند ۹۸ تا کنون بدون هیچ وقفه‌ای مشغول درمان بیماران درگیر کرونا و البته بیماران غیر کرونایی نیز بوده‌اند.

از ابتدای شیوع بیماری کرونا در کشور، پیک‌های مختلفی را پشت سر گذاشته‌ایم که شاید پیک پنجم را بتوان سخت‌ترین و تلخ‌ترین دوره تاخت و تاز این بیماری دانست.

بر اساس آمار وزارت بهداشت، تا کنون مجموع بیماران کووید ۱۹ در کشور به ۵ میلیون و ۱۸۴ هزار و ۱۲۴ نفر و مجموع جانباختگان به ۱۱۱ هزار و ۸۹۲ نفر رسیده است.

طبق آمار وزارت بهداشت، ۴ میلیون و ۴۲۲ هزار و ۷۴۰ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند.

البته این آمار تا ۱۵ شهریور ۱۴۰۰ را شامل می‌شود. اما، نکته مهم این اعداد و ارقام، تعداد فوتی‌ها است. به طوری که در این پیک، همچنان تعداد فوتی‌ها در مرز ۶۰۰ نفر در روز، بالا و پایین می‌شود.

در چنین شرایطی، موضوع واکسیناسیون مطرح است و اینکه سرعت گرفتن برنامه واکسیناسیون کشوری می‌تواند تعداد زیادی از افراد جامعه را در مقابل بیماری مصون سازد.

عباس متولیان اپیدمیولوژیست، روند واکسیناسیون علیه ویروس کووید ۱۹ در کشور را نسبت به جمعیت جهان کمتر از نصف متوسط جهانی دانست و گفت: از ۲۲۰ میلیون نفر افرادی که در جهان به پاندمی کووید ۱۹ مبتلا شده‌اند بیش از ۴.۵ میلیون نفر جان باخته‌اند. در کشور ما نیز تعداد جانباختگان نسبت به جمعیت کشور دو برابر متوسط جهانی است.

شروع آرام واکسیناسیون عمومی

برنامه واکسیناسیون عمومی از اسفند ۹۹ با کادر درمان آغاز شد و در ادامه برخی بیماران خاص، سالمندان و معلولین و جانبازان آسایشگاه‌ها ادامه یافت تا اینکه برنامه واکسیناسیون کشوری کلید خورد. اما از آن روز تا کنون کمی بیشتر از ۳۰ میلیون نفر در کشور دوز اول واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند و جمعیتی در حدود ۱۰ میلیون نفر دو دوز واکسن گرفته‌اند.

فاصله ۲۰ میلیون نفری بین دوز اولی‌ها و دوز دومی‌ها، نشان می‌دهد که برنامه واکسیناسیون کشوری با کندی پیش می‌رود. در همین گفته می‌شود برای ایمنی جامعه در مقابل بیماری کرونا، باید حداقل ۶۰ میلیون نفر در کشور واکسینه شوند تا بتوان به ایمنی جمعی رسید.

بیشتر بخوانید:

قول وزیر بهداشت درباره پایان کرونا تا آخر بهمن‌ماه

بر همین اساس، می‌بایست حداقل ۱۲۰ میلیون دوز واکسن کرونا تأمین شود که البته با توجه به واکسن‌های مصرف شده، به ۹۰ میلیون دوز واکسن دیگر نیاز است.

آن طور که وزیر بهداشت دولت سیزدهم عنوان داشته است؛ تا دهه فجر تمامی جمعیت هدف کشور واکسینه خواهند شد و امید می‌رود اپیدمی کرونا در بهمن ۱۴۰۰، از کشور رخت بر بندد.

کرونا تا ۱۴۰۲ با ما خواهد بود

این در حالی است که مصطفی قانعی عضو کمیته ملی واکسن کرونا، معتقد است که کرونا تا ۱۴۰۲ با ما خواهد بود.

این متخصص ریه، در توضیح استدلال خود برای ماندگاری ویروس کرونا در کشور تا ۱۴۰۲، گفت: در وهله اول واکسن به اندازه کافی و در وهله دوم به تزریق به اندازه کافی نیاز داریم.

قانعی تاکید کرد: مطلوب‌ترین شکل واکسیناسیون این است که ظرف ۳ ماه کل جمعیت را واکسینه کنید، زیرا کسانی که فروردین ۱۴۰۰ واکسن زدند ممکن است در اسفند ۱۴۰۰ آنقدر مصونیت نداشته باشند نسبت به کسی که دی ماه واکسن تزریق کرده است. لذا، توصیه می‌کنیم امسال برای پیشگیری از مرگ، واکسیناسیون انجام شود و با توجه به افزایش تولید داخل، سال آینده یک برنامه واکسیناسیون کوتاه مدت برای کل جمعیت کشور طراحی شود و حتی دوز یادآور هم در آن طرح پیش‌بینی شود تا هدف گذاری‌مان کاهش تعداد بیماران باشد و سال بعد از آن نیز کاری کنیم بیمار سرپایی نداشته باشیم و سال بعدتر بتوان زنجیره انتقال بیماری را قطع کرد.

واکنش وزیر به صف‌های طولانی واکسن

در همین حال، بهرام عین اللهی وزیر بهداشت دولت سیزدهم، با اظهار تأسف از تأخیر به وجود آمده در تأمین واکسن مورد نیاز کشور، عنوان داشت که روند واکسیناسیون عمومی در کشور شتاب می‌گیرد و تلاش ما این است که روزانه یک و نیم تا دو میلیون دوز واکسن در کشور تزریق شود و از مرگ و میرهای بیشتر مردم پیشگیری شود.

وی با بیان این مطلب که نمی‌خواهیم واکسن‌ها دپو و ذخیره شود، افزود: هر قدر دانشگاه‌ها واکسیناسیون را به شکل گسترده‌تری انجام دهند، به آنها واکسن می‌دهیم بنابراین سرعت توزیع واکسن بستگی به سرعت تزریق آن در دانشگاه‌های علوم پزشکی دارد.

عین اللهی افزود: هرجایی از دنیا که واکسیناسیون انجام شده است، میزان مرگ و میر کاهش یافته است. افرادی که واکسن تزریق می‌کنند به بیماری مبتلا می‌شوند اما در اغلب موارد شدت بیماری کاهش می‌یابد، بنابراین راهبرد اصلی وزارت بهداشت برای کنترل بیماری واکسیناسیون است.

وی با بیان اینکه صف‌های طولانی واکسن که این روزها به دلایل متعدد شاهد هستیم باید جمع شوند، گفت: باید شرایط به گونه‌ای شود که ما منتظر مردم بمانیم تا برای تزریق واکسن به مراکز مراجعه کنند، احترام و کرامت مردم باید حفظ شود که این امر با همراهی همه محقق خواهد شد.

منبع: مهر

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 21
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 6
  • IR ۱۰:۰۳ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۷
    13 1
    وزیر بهداشت فعلا جوگیر هست
    • US ۰۰:۵۴ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۸
      0 0
      به وفور مشاهده می شود که در بدو همکاری کارفرما اعلام مینماید، که بیمه ای در کار نیست وکارگران نیز متاسفانه به دلیل نیاز مالی،عدم اگاهی ونیاز به کار،مشکلات و….این موضوع را میپذیرند و بدون پرداخت حق بیمه از سوی کارفرما مشغول به کار می شوند. اما پس از اینکه اختلافی بین این دو رخ می دهد ، کارگر جهت احقاق حق خود به مراجع صالح رسیدگی در دعاوی کارگر و کارفرما شکایت و اعلام می نماید که بدون بیمه برای کارفرما کار نموده است و بیمه خود را مطالبه مینماید. از طرفی هم بسیار مشهود است که معمولا کارفرما درچنین مواقعی منکر رابطه کارگری و کارفرمایی بین خود و کارگر می شود. لازم به ذکر است که …. عدم ذکر بیمه در بدو قرارداد و شروع همکاری نافی حق ‌بیمه نیست .چرا که بیمه‌ از ابتدایی ترین حقوق کارگر می باشد که بر عهده کارفرماست . فلذا هر زمان که کارگر از این جهت شکایت نماید کارفرما ملزم به پرداخت می گردد هر چند در بدو همکاری هم اعلام کرده باشد که بیمه ای در کار نیست. در صورتی که قرارداد کتبی بین کارگر و کارفرما نباشد، اثبات رابطه کارگر و کارفرمایی جهت مطالبه حق بیمه چگونه امکان پذیر است؟ از طرفی برخی از کارفرمایان بدون قرارداد کتبی و بدون واریز حق بیمه به کارگران ، با آنها به همکاری می پردازند . در صورتی هم که کارگر برای بیمه خود شکایت مطرح می نماید جهت فرار از مجازات قانونی در نظر گرفته شده در قانون،منکر رابطه کارگری و کارفرمایی می شوند.البته دراین صورت نیز کارگر می‌تواند با ادله اثبات دعوا همچون شهود و فیش بانکی و… رابطه کارگری و کارفرمایی را اثبات نمایند و حق خود را بازستاند.
  • IR ۱۰:۱۸ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۷
    21 4
    آیا تنها نسخه نجات از کرونا واکسیناسیون است؟
    • IR ۱۴:۴۸ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۷
      1 10
      وقتی حضرت آقا هم واکسن میزنند، پس بله. مگر اینکه خودت رو عقل کل بدونی و به هیچ صراطی مستقیم نباشی که اون بحثش جداست
    • IR ۱۱:۳۸ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۸
      1 1
      حضرت آقا خودشون فرمودند کسانی هستند که در درمان کرونا تجربیاتی دارند. از تجربه آنها استفاده شود. آیا شد؟ ضمن اینکه حضرت آقا توصیه به زدن واکسن نکردند.
  • IR ۱۱:۰۴ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۷
    9 4
    اول اینکه جمعیت واکسن نزنهای ما زیاده دوم اینکه جهش ویروسی واکسن رو کم اثر کرده سوم اینکه واکسن سینوفارم ضعیفترین واکسن موجود دنیاست وقتی واکسنهای بهتر نتونستن کاری بکنند این جای خود دارد
  • DE ۱۱:۰۸ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۷
    16 0
    آخه از آقای وزیر بهداشت باید پرسید پایان کرونا چه ربطی به دهه فجر داره؟
    • جواد IR ۱۴:۵۷ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۷
      1 0
      ببخشيد وزير بهداشت در وزارت تازه كار است اشتباه كرده. دهه فجر ربط به پايان كرونا دارد. وزير بهداشت سابقه ناموفقى در معاونت وزارت بهداشت دارند مثل ازدواج هاى ناموفق
  • IR ۱۱:۵۴ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۷
    9 1
    وزیر بهداشت تازه اومده می خواد خودشیرینی کنه
  • جعفر IR ۱۲:۰۶ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۷
    4 0
    وزير بهداشت : كرونا پايان بهمن ماه ١٤٠٠ رخت ميبندد ---------------------------------------------------------------------------- پيشنهاد: آقاى دكتر بهرام عين الهى جانشينى " الماس درخشان " و " شهيد زنده " براى شما افتخار نيست. شجاع باشيد همين اوايل كار هرچه زودتر به جايگاه پر ارزش قبلى خودتان بر گرديد وزارت در توان شما نيست. عشق به خدمت در مقام وزارت را رها كنيد. [ معلمى كه حرفى بمن آموخت بدرستى مرا براى هميشه بنده خودش قرار داد ]
  • جوجه تیغی بدنساز NL ۱۲:۳۳ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۷
    7 29
    کرونا شروعی نداشته که بخواد پایان داشته باشه. تمامش دوروغ و دلنگ و در و دکون طب شیمیایی بوده برای سرکیسه کردن انسونای خنگول. مرگ بر واکسن. میمیریم میمیریم / واکسن نمیگیگیریم
    • حسام IR ۱۳:۵۰ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۷
      4 2
      بر خرمگس معرکه لعنت !
    • یاسر IR ۱۳:۵۳ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۷
      3 4
      شما شخصا مختارید :بمیرید بمیرید واکسن نگیگیگیرید" صلاح مملکت خویش خوسروان دانند. ولی اجازه ندارید دیگران رو به مقابله به قانون دعوت کنید. شاید شکرخدا کسی تو خانواده شما درگیر این بیماری لعنتی نشده که اینقدر راحت دارید شعار میدین. ولی خانواده هایی که درگیر داشتن با این بیماری و بهتر از اونا افرادی که شخصا بیمار شدن می دونن که چه بلاییه. شما هم مختارید یا از تجربه دیگران بهره مند بشین و تشریف ببرید تو نوبتتون هر واکسنی که دوست دارید رو تزریق کنید یا اینکه نه خودتون بخواین تجربه دیگران رو تجربه کنید و "واکسن نگیگیگیرید" تا خدای نکرده " بمیرید"
    • BE ۱۴:۲۱ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۷
      5 3
      دقیقاً همین است ، پروتکل های درمانی مردم را کشته اند نه کرونا این پروتکل ها نیز توسط WHO اعمال می شود
    • mohamad IR ۱۵:۲۲ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۷
      3 2
      خدا بهت عقل بده خوب برو بمیر انسانهای احمقی مثل تو هستن که وضعیت ما این شده
    • GB ۰۰:۳۷ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۸
      0 1
      کاش زودتر بمیری که ما از داشتن هموطن نفهمی مثل تو خجالت نکشیم لمپن خان
  • IR ۱۲:۵۱ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۷
    8 5
    تا ۱۵۰۰ با کرونا.
  • IR ۱۵:۵۸ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۷
    2 1
    وزیر خیلی خیلی اطلاعاتش کامله که با قاطعیت میگه بهمن ۱۴۰۰ کرونه رخت میبندد. نمکی هم از این حرفها میزد ولی با کار امدی حضرات و حضرت فعلا روزانه ۶۰۰ نفر فوت میکنند. فرض بفرمایید اگه اینا در راه حرم فدا میشدند الان کل حرم ها را گرفته بودیم
  • IR ۱۹:۰۶ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۷
    5 0
    واکسیناسیون رو که تحمیل کردند آمار از فاز خام به پالایش شده تغییر میکنه اونوقت میگند دیدید واکسن چقدر تاثیر داشت.
  • مهسا IR ۱۹:۵۸ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۷
    2 0
    وزیر بهداشت جو گیر شده ،می خواد خودشیرینی کرده باشه.. جدی نگیرید.
  • IR ۲۲:۲۹ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۷
    5 0
    میخوان دوز سوم رو امسال بپیچونند؟

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس