کد خبر 126893
تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۳۹۱ - ۰۹:۱۶

32 هزار متر مساحت آسایشگاه اگر در عدد 1.5میلیون تومان که میانگین قیمت هر متر از این زمین است ضرب شود، رقمی به‌دست می‌آید که گویا به‌راحتی نمی توان از آن گذشت. معاون فرهنگی آسایشگاه بقیه‌الله می‌گوید: 50 میلیارد تومان رقمی نیست که بتوان آن را نادیده گرفت و به اعتقاد ما برخي تلاش خود را برای به دست آوردن این زمین و تصاحب آن آغاز كرده‌اند.

به گزارش مشرق به نقل از تهران امروز، آسایشگاه جانبازان بقیه الله که از سال 75 پذیرای جانبازان قطع نخایی جنگ تحمیلی بوده چندی است با توجه به افزایش قیمت زمین در تهران مورد توجه قرار گرفته و اين افراد تصمیم دارند 14 جانباز ساکن این آسایشگاه را از این مرکز بیرون کرده و آن‌را را به فروش برسانند! شروع ماجرا به سه سال پیش باز می‌گردد. دوره حسن دهقان رئیس سابق بنیاد که تصمیم گرفت طرح ایجاد مرکز توانبخشی و توسعه ظرفیت آسایشگاه برای اسکان بیش از 100 جانباز در این محوطه را اجرا کند.

در آن زمان هم مخالفت‌هایی با این طرح صورت گرفت و اجرایی نشد. رئيس هيات خانواده شهدا و ايثارگران می گوید: اعضای بنیاد برای اجرای این طرح نزدیک به 700‌تن آهن اطراف محوطه آسایشگاه تخلیه کردند. سه سالی هم آهن‌ها در محوطه وجود داشت اما هفته گذشته ماشین‌های سنگین آمدند و در مدت کوتاهی همه آهن‌ها را با خود بردند.
داوود براتی ادامه می‌دهد: مدیران بنیاد تکلیفشان مشخص نیست، از طرفی اعلام می کنند آسایشگاه در حال تخریب است و باید تخلیه شود از طرف دیگر اعلام می کنند بعد از تخلیه در این مکان مرکزی مخصوص جانبازان ساخته می‌شود، هر روز تعدادی خریدار ملک به این مرکز سر می زنند و سوالاتی درباره متراژ آن می‌پرسند، به طور حتم مسئله ساخت مرکزی برای جانبازان منتفی است و بنیاد در‌صدد فروش این زمین با ارزش است.

به دنبال منافع اقتصادي

حجت‌الاسلام قاسمی، معاون فرهنگی آسایشگاه بقیه‌الله دلیل اصلی تخلیه آسایشگاه را مسائل اقتصادی می‌داند. به گفته وی بنیاد به دلیل انگیزه‌های اقتصادی در پی آن است تا آسایشگاه را تخلیه و آن را تخریب کند. آنها مدعی هستند که جانبازان را به مکان های دیگر می‌فرستند اما تقسیم جانبازان در سایر آسایشگاه‌ها امکان‌پذیر نیست. به گفته حجت‌الاسلام قاسمی متراژ این آسایشگاه3/2 هکتار است. بنیاد اعلام کرده قصد دارد با تخلیه این آسایشگاه، آن را تخریب کرده و یک مرکز جامع توانبخشی برای جانبازان بسازد.

وی تاکید می کند: جانبازان پیشنهاد کردند به جای تقسیم آنها، بنیاد برایشان سوئيت‌های کوچکی در همین محوطه آسایشگاه بسازد و بعد از آماده‌سازی این سوئيت‌ها، اقدام به تخلیه و تخریب آسایشگاه‌ کنند که بنیاد زیر بار این طرح نمی رود. همچنین چند وقت پیش دو نفر از جانبازان که براساس طرح بنیاد به یکی از آسایشگاه‌ها مراجعه کردند، با عدم پذیرش روبه‌رو شده و مجددا به آسایشگاه بقیه‌الله بازگشتند.

آسايشگاه 50 ميليارد توماني

بر اساس اين گزارش32 هزار متر مساحت آسایشگاه اگر در عدد 1.5میلیون تومان که قیمت هر متر از این زمین است ضرب شود، رقمی به‌دست می‌آید که گویا به‌راحتی نمی توان از آن گذشت. معاون فرهنگی آسایشگاه بقیه‌الله می‌گوید: 50 میلیارد تومان رقمی نیست که بتوان آن را نادیده گرفت و به اعتقاد ما برخي تلاش خود را برای به دست آوردن این زمین و تصاحب آن آغاز كرده‌اند.

روسیاهی به زغال

اواسط اسفند ماه گذشته بنیاد شهید و امور ایثارگران نامه‌‌اي مبنی‌بر اينکه اگر آسایشگاه تخلیه نشود عواقب آن به‌عهده خودشان خواهد بود به آسايشگاه ارسال كرد. بر مبنای طرح بنیاد قرار بود جانبازان در سایر آسایشگاه‌ها تقسیم شوند. با وجود آنکه اجرای این طرح امکان‌پذیر نیست و به علت آنکه سایر آسایشگاه‌ها مشکلات عدیده‌ مکان و خدمات دارند، امکان خدمات‌دهی به این قبیل جانبازان قطع نخاعی وجود ندارند.

در همين راستا ‌نامه تسویه حساب تمامي پرسنل آسايشگاه را صادر و با آنها تسویه حساب کردند. به این ترتیب آسایشگاه ماند و 14‌جانباز قطع نخاعی که برای گذران امور روزانه خود نیازمند توجه پرستار و سایر پرسنل هستند. داوود براتی در این‌باره می گوید: جانبازان که اوضاع را به این نحو دیدند برای حل مشکلات سراغ متولیان بنیاد رفتند. معاون بنياد روزی که آنها برای حل مشکل مراجعه کرده بودند آنهارا به بهانه صرف نهار چند ساعتی معطل کرد و جانبازان غافل از برنامه‌ای که بنیاد برای آنها چیده است مهمانی نهار را می‌پذیرند! رئيس هيات خانواده شهدا و ايثارگران ادامه می دهد: از آن طرف مسئولان بنیاد از فرصت استفاده کرده و افرادی را برای تخلیه آسایشگاه به آن مرکز اعزام می‌کنند. وقتی 14 جانباز به آسایشگاه بازمی‌گردند مجبور می‌شوند در برابر متصرفان بایستند.

گفته‌هاي مسئولين بنياد شهيد

حسن خسروآبادی مدیرکل روابط عمومی بنیاد شهید مدتی قبل در گفت‌وگوی تلفنی با خبرنگار تهران امروز درباره آسایشگاه بقیه‌الله ادعای عجیبی می‌کند و مدعی می شود که 14 جانباز این آسایشگاه طمع کرده و این مرکز راتخلیه نمی‌کنند. وی می‌گوید: ما برای این افراد جای مجزایی را تهیه کرده ایم اما آنها اعلام کرده‌اند که تنها در صورتی حاضر به تخلیه آسایشگاه هستند که سند آن به نام 14 نفر ساکن آسایشگاه زده شود!

این در حالی است که تمام جانبازان حاضر در آسایشگاه این گفته خسروآبادی را کذب دانستند. سیدحمید میرسرابی يكي از جانبازان ساكن آسايشگاه به نمایندگی از آنها به تهران‌امروز می‌گوید: ما چیزی برای خودمان نمی‌خواهیم، همان سال‌های اول هم حاضر بودیم اینجا را ترک کنیم، حتی دونفر از جانبازان برای بستری شدن به مراکز مورد تایید بنیاد رفتند اما آسایشگاهای جدید آنها را نپذیرفتند، به همین دلیل مجبور شدند به مرکز بقیه‌الله بازگردند، مشکل از زمانی آغاز شد که به جای ناظران و مهندسان اجرای طرح، خریدارانی از بانک و مراکز بزرگ اقتصادی برای دیدن زمین به آسایشگاه مراجعه کردند.

به اعتقاد وی بنیاد قصد تصرف و فروش این زمین با ارزش را دارد و برای رسیدن به این هدف مشکلات نقشه ومالیات را مطرح می‌کند و در نهایت زمین را به خود اختصاص می دهد و این در حالی است که ما هنوز هیچ جوازی را رویت نکرده ایم. حالا سوال اینجاست آهن هایی که آورده بودند را کجا بردند؟ و به چه دلیل یک ماه بعد از بردن آهن‌ها دوباره تصمیم به ساخت و ساز گرفتند؟ و اینکه چرا شبانه و بدون حساب و کتاب ماشین های سنگین دوبرابر ظرفیت آن‌ها را بار زده و اعلام کردند که تنها 400تن آهن بوده است! وی تصریح می کند: ما وارث اینجا نیستیم اما دوست داریم کاربری آن برای جانبازان باشد. میرسرابی از سال 65 آسایشگاه‌نشین شده است و از سال 70 به بقیه الله آمده است.

وی جانباز کربلای يك است. روابط عمومی بنیاد شهید و امور ایثارگران اعلام کرد که شهرداری منطقه یک تهران، کارشناس رسمی دادگستری و یک شرکت مهندسان مشاور، خطرآفرین بودن و مستحکم نبودن بنای این محل را در چندماه اخیر طی نامه‌های جداگانه اعلام کرده‌اند. صمیمی، مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان تهران نیز بر این ادعاها صحه گذاشته و می گوید: اخطار مراجع قانونی درخصوص خطرآفرین بودن ساختمان فعلی آسایشگاه بقیه‌الله به‌دلیل فرسودگی و نفوذ آب به آن و امکان ریزش ساختمان به دلیل تخلیه آسایشگاه بقیه‌الله بوده است! این در حالی است که داوودی، مدیر روابط عمومی شهرداری منطقه یک تهران هر گونه دخالت شهرداری در تخریب این آسایشگاه را رد کرده و اعلام می‌کند که این امر هیچ ارتباطی با مدیریت شهری ندارد!

رحماندوست: رسیدگی می کنم

رحماندوست مشاوراسبق رئيس‌جمهور در امور ايثارگران و نماينده فعلي مجلس نیز در گفت‌وگو با تهران امروز با اعلام ناراحتی از حوادث رخ داده در خصوص این آسایشگاه اظهار می کند: من اخبار را شنیدم، شخصی را مسئول رسیدگی به این موضوع کرده‌ام که در ابتدا به آسایشگاه سرزده و گزارش دهد، سپس با مسئولان بنیاد نشستی داشته و در نهایت گزارش جامعی در اختیارم قرار دهد. به‌هر صورت به‌زودی نتیجه اعلام می شود و اگر در نتیجه مشکلی ایجاد نشود به اطلاع مردم هم می رسد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس