به گزارش مشرق، علیرضا تقوینیا، تحلیلگر در کانال تلگرامی خود نوشت: دیشب نیروهای ارتش یمن با چند فروند موشک بالستیک به امکان و تاسیسات مختلف سعودی در استان های شرقیه و جازان حمله کردند و نقاط حساسی را مورد اصابت قرار دادند.
نکته مهم اینجا بود که موشک بالستیک یمنی بازهم پس از طی مسافتی بالغ بر ۱۲۰۰ کیلومتر توانست از سد سامانه های پدافندی غربی بگذرد و به اهداف مورد نظر برسد.
از طرفی ارتش سوریه دیگر متحد ایران نیز در حال سیطره بر آخرین پایگاه تروریست ها در جنوب این کشور است و قصد یکسره کردن تکلیف درعا را دارد.
همچنین نفتکش های ایرانی در حال تخلیه سوخت خود در بنادر سوریه هستند تا از طریق تانکر به لبنان منتقل نمایند و از این طریق تحریم های قیصر ایالات متحده را به ریشخند گرفته اند.
نکته جالب اینجا بود که ناقلات نفت ایران از جلوی چشمان متحدان آمریکا و ناوگان این کشور در دریاهای مختلف و کانال سوئز عبور کرد لکن آنان جرات اعمال تحریم های خود را از طریق نظامی نداشتند چون از تبعات برخورد با آن آگاه بودند .
وزیر امور خارجه ایران نیز در روزهای گذشته به صراحت اظهار داشت ایران به ۳ ماه وقت جهت انتخاب تیم احیای برجام نیاز دارد .
سخنان فوق به وضوح نشان میدهد ایران قصد اتلاف وقت دارد تا بتواند دستاوردهای هسته ای خود را طی ۹۰ روز آتی به حداکثر برساند تا با چنته ای پُر و اندوخته ای قابل اتکا به مصاف دیپلماتیک با آمریکا برود و به عبارت دقیقتر، بیانگر موضع استغنای جمهوری اسلامی در شرایط کنونی است .
اگر آمریکا در مذاکراتی که تیم دولت رئیسی دست اندرکارش هستند حاضر به پذیرش شروط ایران نشود، رخدادهای ناگواری را برای سیاست های منطقه ای و متحدانش شاهد خواهد بود .
همچنین برخی اخبار درز کرده بیانگر تمایل رئیس جمهور آمریکا برای خروج نیروهای اشغالگر این کشور از سوریه است.
در صورتی که این خبر به وقوع بپیوندد، باید گفت آمریکا قصد دارد از شر هزینه های سرسام آور حضور در خاورمیانه (غرب آسیا) راحت شود و شکست سیاست هایش در این منطقه را بپذیرد که نشانه های آن از هم اکنون در یمن ، لبنان، سوریه ، عراق و افغانستان آشکار گشته است .
کاهش حضور آمریکا در منطقه یعنی به همان نسبت افزایش حضور و نفوذ ایران ؛ و همین امر بر ترس متحدان عرب آمریکا همچون سعودی و امارات افزوده است.
هر چه هست به نظر می رسد سال ۱۴۰۰ ، شروع طلوع هژمونی محور مقاومت به رهبری ایران در غرب آسیا خواهد بود.
کاندولیزا رایس سال ۲۰۰۶ گفت : "خاورمیانه ای جدید در حال شکل گیری است" اما ظاهرا برخلاف تصور او محور این خاورمیانه ایران خواهد بود.
*بازنشر مطالب شبکههای اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکهها منتشر میشود.