به گزارش مشرق به نقل از جهان، فعاليت شوراي مرکزي فراکسيون اصولگرايان براي سال دوم از 17 مهرماه سال گذشته آغاز شد.
مجمع نمايندگان استانها، نمايندگان خود را براي دوره يک ساله در شوراي مرکزي انتخاب مي کنند و فعاليت اين شورا مطابق اساسنامه فراکسيون يک ساله است.
اعضاي شوراي مرکزي جديد بايد قبل از پايان دوره يک ساله از سوي مجمع نمايندگان استاني انتخاب و معرفي شوند و جلسه شوراي مرکزي جديد بعد از اتمام دوره شوراي قبلي بايد تشکيل شود.
به رغم آنکه مجمع نمايندگان استانها نمايندگان خود را براي تشکيل شوراي مرکزي جديد فراکسيون انتخاب و معرفي کردند اما با گذشت 24 روز از اتمام دوره قبلي شوراي مرکزي، هنوز اين شورا تشکيل جلسه نداده است. شايد دليل عدم تشکيل جلسه، دلهره اريجاني و حاميان وي از رقيب جدي اش در انتخابات هيئت رئيسه فراکسيون است.
مطابق اساسنامه فراکسيون در اولين جلسه شوراي مرکزي فراکسيون هيئت رئيسه هفت نفره که شامل يک رئيس، 2 نائب رئيس، يک سخنگو، 2 دبير و يک کارپرداز است، انتخاب خواهد شد.
تغيير 70 درصدي ترکيب شوراي مرکزي فراکسيون اصولگرايان مجلس براي فعاليت در سال سوم اين دلهره و نگراني لاريجاني و حاميانش را افزايش داده است. بخصوص آنکه عده اي از نمايندگاني که از اول مجلس هشتم با رياست لاريجاني بر فراکسيون مخالف بودند، توانستند به شوراي مرکزي راه يابند.
در هر حال برخي از منتقدان لاريجاني به دنبال اين هستند تا براي فعال و کارآمد سازي فراکسيون، وي را از رياست فراکسيون کنار بزنند و در همين راستا اعلام کردند که لاريجاني يک رقيب جدي در انتخابات هيئت رئيسه فراکسيون خواهد داشت. معرفي نکردن رقيب لاريجاني باعث شد تا لاريجاني و حاميان وي در حل اين معادله دچار مشکل شوند و به تفکر بيشتر بپردازند.
اما علي لاريجاني و طرفداران ايشان که در حال رصد و مديريت کردن انتخابات هيئت رئيسه فراکسيون هستند، از وقت کشي و تعويق مکرر انتخابات هيئت رئيسه فراکسيون استفاده ميکنند تا بتوانند از فرصت هاي احتمالي ايجاد شده بهتر بهره ببرند.
در همين راستا انتخابات هيئت رئيسه فراکسيون تاکنون چندين بار به تعويق افتاد. در ابتدا قرار بود تا اين انتخابات يکشنبه دوم آبان برگزار شود که به دليل سفر لاريجاني به قم به روز يکشنبه هشتم آبان و سپس به سه شنبه 11 آبان و در نهايت به يکشنبه 16 آبان موکول شد.
تعويق مکرر اولين جلسه و انتخابات هيئت رئيسه شوراي مرکزي فراکسيون اصولگرايان، مورد اعتراض بسياري از اعضاي اين شورا شد. بطوريکه اين عده با مراجعه به لاريجاني اين اعتراضات خود را بيان داشتند.
اختلاف بر سر رياست فراکسيون جدي است و مخالفان و منتقدان لاريجاني بطور جد دنبال کانديدايي هستند که بتواند لاريجاني را از رياست فراکسيون کنار بزند.
اين نمايندگان ابتدا سراغ غلامعلي حدادعادل چهره شاخص اصولگرايان رفتند. اگر چه وي تا کنون حاضر نشده با لاريجاني بر سر رياست فراکسيون رقابت کند، اما موضعي در اين زمينه گرفت که بسيار با معنا بود.
حدادعادل در اظهار نظري در خصوص رقيب لاريجاني در اين زمينه گفت که بعيد ميدانم رقيبي در صحنه انتخابات با لاريجاني نباشد، چون در انتخابات سليقههاي مختلفي وجود دارد. اين اظهار نظر حدادعادل نشانگر اين است که رقابت با لاريجاني حتمي و قطعي است.
اما علي مطهري که رابطه فاميلي هم با لاريجاني دارد و در واقع لاريجاني داماد خانواده وي محسوب مي شود، در اين زمينه معتقد است که تصور درست از اصولگرايي و مباني و اصول روشن داشتن، ترجيح مصالح مردم و انقلاب اسلامي بر تمايلات گروهي، برداشت درست از موضوعاتي چون ولايت فقيه، آزادي بيان، نوع برخورد با مسائل فرهنگي، قدرت تاثيرگذاري بر اصلاح طلبان مجلس و اصولگرايي را به معناي دشمني با اصلاح طلبان ندانستن، ارزش دانستن دولتي نشدن و حساس بودن نسبت به اجراي قانون را ازجمله ويژگيهاي رياست فراکسيون مي داند.
در عين حال روح اله حسينيان چهره شاخص اصولگرايان و رئيس فراکسيون انقلاب اسلامي مجلس - فراکسيوني که زير مجموعه فراکسيون اصولگرايان محسوب مي شود اما دنبال حذف لاريجاني از رياست اين فراکسيون است - از منتقدان جدي لاريجاني در اين فراکسيون محسوب مي شود و بارها نارضايتي خود را از عملکرد فراکسيون و لاريجاني بيان داشته است.
حسينيان حتي از حدادعادل و علياصغر زارعي به عنوان گزينههاي فراکسيون انقلاب اسلامي براي رياست فراکسيون اصولگرايان مجلس نام برد.
با اين اوصاف بايد منتظر ماند و ديد که آيا تاکتيک هاي لاريجاني و وقت کشي وي براي دست يابي به صندلي رياست فراکسيون اصولگرايان نتيجه بخش خواهد بود يا نه.
شوراي مرکزي فراکسيون اصولگرايان مجلس شوراي اسلامي 44 نفره است که مجمع نمايندگان استانها به تناسب تعداد نماينده در مجلس، در شوراي مرکزي فراکسيون نماينده دارند.
مطابق اساسنامه فراکسيون استانهايي که بيشتر از 10 نماينده اصولگرا دارند در شوراي مرکزي 2 نماينده و استانهايي که نمايندگانش کمتر از 10 نفر اصولگرا باشد يک نماينده در شوراي مرکزي خواهند داشت. تهران نيز پنج نماينده در شوراي مرکزي فراکسيون اکثريت مجلس دارد.
ارکان فراکسيون شامل مجمع عمومي، شوراي مرکزي، هيئت رئيسه و هيئت داوري است. دوره فعاليت شوراي مرکزي يک ساله است.
دوره شوراي مرکزي فراکسيون اصولگرايان مجلس از چند روز پيش پايان يافته است و از آن تاريخ تاکنون شوراي مرکزي جديد تشکيل جلسه نداده و اين فراکسيون غير قانوني است. اين در حالي است که نمايندگان مجلس لاريجاني را در اين موضوع مقصر مي دانند.