به گزارش مشرق، میثم مطیعی، محمود کریمی و سیدمجید بنیفاطمه، سه مداح ایرانی، این شبها مهمان حسینیه داودالعاشور بصره، مشهورترین حسینیه این شهر هستند و اولین شب نوحهخوانی آنها با استقبال شیعیان عراق مواجه شده است، در حالی که عدهای با پیش کشیدن مسأله شیوع کرونا، فراموش کردهاند که ۲۰ تیرماه امسال، ستایشگر اروپا در واکسیناسیون عمومی و جمعیت فشرده تماشاگر فینال یورو ۲۰۲۰ بودند؛ همان مسابقهای که حدود ۴.۵ درصد از بینندگان واکسنزدهاش بعداً کرونا گرفتند!
تصویری از فینال یورو ۲۰۲۰
فینال یورو ۲۰۲۰ با حضور حدود ۷۷ هزار نفر جمعیت، دست کم ۳۴۰۰ کرونایی روی دست انگلیس گذاشت؛ در حالی که همه آنها دو دوز واکسن کرونا را تزریق کرده بودند و طبق پروتکلهای کشور میزبان، بدون واکسیناسیون، امکان حضور در ورزشگاه «ومبلی» را نداشتند.
همانها که از همنشینی ۷۷ هزار نفر در یک ورزشگاه ۹۰ هزارنفری، محملی برای خودتحقیری و حمله به جمهوری اسلامی به خاطر تأخیر در واکسیناسیون ساخته بودند، بعدها با اعلام رسمی ابتلای بیش از ۳۴۰۰ نفر به کرونا سکوت کردند. حالا همان جریانهای رسانهای، سکوت خود را شکسته و مداحان جوان و وحدتساز کشور را مورد هجوم قرار دادهاند.
چرا حضور مداحان ایرانی در بصره مهم است؟
حسینیه داودالعاشور بصره از بزرگترین حسینیههای این شهر به شمار میآید که زمان صدام توسط داود العاشور به سختی تاسیس میشود. این حسینیه، سپس ۳۵ سال قبل توسعه پیدا میکند و بعد از سرنگونی صدام به مرکز اشاعه فرهنگ معارف اهل بیت(ع) مبدل میشود و در مناسبتهای مختلف شاهد حضور برجستهترین خطبا و مادحین جهان تشیع است. برنامههای حسینیه از کشورهای مختلف دنبال میشود و مسئولین آن نیز نگاه جهانی دارند.
این حسینیه که یکی از پربازدیدترین حسابهای کاربری در یوتیوب را دارد، از موفقترین هیأتها در ایده رویکرد جهانی است که برای اولینبار عزاداری به سبک ایستادن در صف نماز را اجرایی کردند. مسئولین این حسینیه در فاطمیه سال ۹۷، درست زمانی که موج تازه آمریکا برای تخریب روابط ایران و عراق با سفر غیرمنتظره ترامپ به پایگاه عینالاسد و سفر مایک پمپئو به بغداد آغاز شده بود، از «میثم مطیعی» مداح جوان کشورمان دعوت به عمل آوردند تا در رثای حضرت زهرا (س) برای دوستداران اهل بیت (ع) در این شهر مدیحهسرایی کند. این اتفاق فرهنگی که در نوع خود کمنظیر به شمار میآمد با استقبال گسترده طیفهای مختلف عراق به ویژه جوانان و نوجوانان روبهرو شد.
نوحهخوانی میثم مطیعی در مراسم سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی در حسینیه داوود العاشور
حرکت وحدتساز ۳ مداح
این اقدام از همان ابتدا با هدف ایجاد وحدت میان شیعیان عراق و ایران رقم خورد و موجب شد، دوست داران اهل بیت در دو کشور با محور مودت اهل بیت(ع) با یکدیگر بیش از پیش متحد شوند که جلوههای متعددی از آن را در مراسم راهپیمایی اربعین هم مشاهده کردیم.
ماجرای دعوت حسینیه داوود العاشور از مداحان ایرانی تاکنون سابقه داشته است و از میثم مطیعی برای حضور در ۶ جلسه دیگر نیز دعوت کردهاند. امسال مسئولین این حسینیه در تازهترین برنامه خود، برای دهه سوم ماه محرم علاوه بر میثم مطیعی از محمود کریمی و سیدمجید بنیفاطمه نیز به عنوان مداحان مورد اقبال و علاقه جوانان عراقی دعوت کردند تا در مراسم این حسینیه، حتی به زبان فارسی مرثیهخوانی کنند.
تصویری از مراسم بزرگداشت حسینیه داوود العاشور برای شهدای مقاومت
میزبان، نسبتی با جریان شیرازی ندارد
حسینیه مرحوم داوودالعاشور برخلاف برخی از شایعات، نسبتی با جریان شیرازی ندارد و اتفاقاً وابسته به یکی از شاخههای حشدالشعبی، بسیج مردمی عراق است که فرزند یکی از سازماندهندگان این حسینیه جریان انقلابی عراق از شهدای حشدالشعبی به شمار میآید. این حسینیه در زمان شهادت حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس، یکی از محافل عراقی بود که مراسم عزاداری و بزرگداشت برای این شهدای مقاومت برگزار کرد و میثم مطیعی را برای اجرای برنامه در سالگرد شهادت این دو سردار بزرگ محور مقاومت دعوت کرد.
فیلم روضه خوانی محمود کریمی ـ «الحمدالله الذی بمصیبتنا...» دانلود
مهمان، تابع قوانین کشور میزبان است
بسیاری این روزها در نقد حضور مداحان ایرانی در این حسینیه با توجه به شرایط کرونایی میگویند که چرا میثم مطیعی در ایران، جلسه خود را لغو کرد و یا چرا محمود کریمی در جلسه خود اعلام کرد اگر دستورالعملها رعایت نشود، مداحی را قطع میکنم، اما حال در بصره با این شرایط مداحی میکنند.
دستورالعملهای وضع شده برای برگزاری مراسم عزاداری محرم از سوی ستاد ملی مقابله با کرونا ایران و برگزاری مراسم در داخل کشور بود. شرایط هر کشور برای برگزاری مراسم در شرایط کرونایی متفاوت است؛ بهطوریکه در کشور عراق هیچ دستورالعملی برای برپایی مراسم عزاداری وجود ندارد و مداحان ایرانی، تابع قوانین کشوری هستند که به عنوان «مهمان» در آن به نوحهخوانی میپردازند.
علاوه بر این که مداحان سرشناس ایرانی حاضر در این مراسم مهمان شیعیان بصره هستند، با فاصلهای معقول نسبت به عزاداران قرار دارند و برگزاری مراسم را تابع دستورالعملها و قوانین این کشور برگزار میکنند.
زمینهخوانی میثم مطیعی ـ «فیالطف مصباحالهدی...» دانلود
پیروی میثم مطیعی از ستاد کرونا و سابقه تعطیلی جلسات این مداح در ایران
ضمن اینکه میثم مطیعی جلسه عزاداری خود را در دهه اول محرم تعطیل نکرد، بلکه به دلیل دستور ستاد کرونا و به این دلیل که امکان برگزاری مراسم در فضای باز در امامزاده قاضیالصابر را نداشت، دو جلسه خود را تجمیع کرد و یک مراسم پرشکوه و پرجمعیتتر را در دانشگاه افسری امام علی(ع) برپا کرد.
پیش از این میثم مطیعی مراسم عزاداری ماه محرم سال گذشته هیأت آئین هنر حسینی را به دلیل ممنوعیت برپایی عزاداری زیر سقف لغو کرد و یا در روز عرفه به دلیل تغییر دستورالعملها، مجلس دعاخوانی خود را بدون حضور جمعیت برپا کرد. همچنین محمود کریمی با شیوع ویروس کرونا بسیاری از جلسات خود به خصوص عزاداری محرم سال ۹۹ خود را در امامزاده علی اکبر (ع) چیذر تعطیل کرد. تمام این اقدامات به دلیل پیروی از دستورات ستاد ملی کرونا بر اساس بیانات مقام معظم رهبری بوده است.
مداحان هم فاصله دارند و هم واکسن زدهاند
یکی دیگر از مطالب دیگری که در خصوص این مراسم منتشر شده است، موضوع انتقال بیماری توسط این مداحان به داخل کشور با توجه به این جمعیت و رعایت نشدن دستورالعملهاست. اولا در این مراسم مداحان با فاصلهای معقول نسبت به عزاداران قرار دارند و ثانیاً مداحان ایرانی واکسن تزریق کردهاند.
مداحی و نوحهخوانی این سه مداح ایرانی، امشب و فردا شب هم در شهر ابوالخصیب بصره جریان خواهد داشت