کد خبر 1260989
تاریخ انتشار: ۲۹ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۳:۳۰
تهران در میان ۵ استان کشور با کمترین نرخ باروری

رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران با اشاره به اینکه از سال ۹۵ تا ۹۹میزان باروری در کل کشور از ۲.۱۲ به ۱.۶۵رسیده است، گفت: استان تهران در میان پنج استان با کمترین میزان باروری قرار دارد.

به گزارش مشرق، مسعود شفیعی در تشریح روند آمار باروری در استان تهران گفت: میزان باروری کل نشان می‌دهد که هر زن واقع در سن باروری خود، چند فرزند به دنیا می‌آورد که تا قبل از سال ١٣٩٥ این شاخص با استفاده از روش­‌های غیرمستقیم  و اغلب داده‌‎های سرشماری محاسبه می‌شد اما از سال ١٣٩٥ به بعد با بهبود آمارهای ثبتی ولادت، امکان محاسبه با روش مستقیم فراهم شد و در حال حاضر این شاخص با روش مستقیم و برای سال‌های ۱۳۹۵ الی ١٣٩٩ توسط مرکز آمار ایران محاسبه شده است.

وی افزود: داده‌های ولادت از دو منبع ثبتی داده یعنی سازمان ثبت احوال کشور و وزارت بهداشت تهیه شده که مقایسه شاخص محاسبه شده میزان باروری کل کشور بر اساس سرشماری ١٣٩٥ (با روش غیرمستقیم) و شاخص بدست آمده از تلفیق منابع ثبتی (با روش مستقیم) نتایج یکسانی را نشان داد است به شکلی که نتایج محاسبات، کاهش میزان باروری کل کشور از سال ١٣٩٥ تا ١٣٩٩ از ۲.۱۲ به ۱.۶۵ را نشان می‌دهد و میزان باروری بر اساس داده‌های ثبت احوال و پیش‌بینی‌های جمعیتی مرکز آمار ایران برای استان تهران در سال‌های ١٣٩٦ ، ١٣٩٧ ، ١٣٩٨ و ١٣٩٩ به ترتیب برابر ۱.۶۴ ،۱.۵۱ ، ۱.۳۳ و ۱.۲۳ فرزند است این در شرایطی است که این اطلاعات برای کل کشور به ترتیب ۲.۰۹، ۱.۹۵، ۱.۷۴ و ۱.۶۵ فرزند بوده است.

وی ادامه داد: میزان باروری کل استان تهران (برای جمعیت ایرانی و غیر ایرانی) با استفاده از داده‌­های ثبت احوال (ثبت موالید تا وقوع یکسال) و وزارت بهداشت (ثبت موالید اتباع خارجی) و پیش‌بینی‌های جمعیتی مرکز آمار ایران در سال‌های ١٣٩٦ ، ١٣٩٧ ، ١٣٩٨ و ١٣٩٩ به ترتیب برابر ۱.۷۰، ۱.۶۰، ۱.۴۴ و ۱.۲۷ فرزند است. این اطلاعات برای کل کشور به ترتیب ۲.۰۷، ۱.۹۷، ۱.۷۷ و ۱.۷۱ فرزند بوده است.

رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران با اشاره به اینکه در سال‌های اخیر اوج سن فرزندآوری استان تهران در سنین ۳۰-۳۴ ساله و بعد از آن ۲۵-۲۹ ساله متمرکز شده است افزود: الگوی سنی باروری نشان‌دهنده کاهش میزان باروری در گروه‌های سنی ۲۰ تا ۲۴ سال، ۲۵ تا ۲۹ سال و ۳۰ تا ۳۴ ساله است در حقیقت تمام استان‌ها کاهش میزان باروری کل را در سال­‌های اخیر تجربه کرده‌اند و در مجموع شش استان باروری بسیار پایین کمتر از ۱.۳ و چندین استان باروری پایین یعنی کمتر از ۱.۵ و باروری کمتر از سطح جانشینی یعنی ۱.۵  تا ۲.۰۹ را داشته اند.

شفیعی تاکید کرد: کمترین میزان باروری کل در سال ۱۳۹۹ مربوط به استان‌های البرز با ۱.۰۱، گیلان با ۱.۰۳،  مازندان با ۱.۱، سمنان با۱.۱۱  و تهران با ۱.۲۳ بوده است که میزان باروری کل بسیار پایین را تجربه کرده‌اند و بیشترین میزان باروری کل هم مربوط به استان‌های سیستان و بلوچستان با ۳.۶۲، خراسان جنوبی با ۲.۳۴ و خوزستان ۲.۱۶  است.

منبع: ایسنا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 5
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • IR ۱۴:۰۸ - ۱۴۰۰/۰۵/۲۹
    2 1
    یادتان نیست 25 سال قبل زنان را تشویق کردین از خانه خارج شوند و استخدام شوند؟ خوب کم کم به واسطه این حضور قهرمانه! اول حجاب ها آب رفت بعد خیانتها افزایش یافت تا به این مورد شما رسیدیم
    • IR ۱۸:۱۴ - ۱۴۰۰/۰۵/۲۹
      2 1
      همان زمان هم معلم ها در مدارس می گفتند یکی از راه های کاهش جمعیت اشتغال زنان هست تا حوصله شان سر نرود و بچه نخواهند و اتفاقا یکی از راهکارهای کاهش جمعیت بود
  • IR ۱۴:۲۰ - ۱۴۰۰/۰۵/۲۹
    2 3
    قرآن میگه ان شانئک هوالابتر.. هر کس بر پیامبر طعنه بزند نسلش قطعا قطع خواهد شد.
  • IR ۱۸:۴۳ - ۱۴۰۰/۰۵/۲۹
    3 1
    هر کجا قیمت زمین بالا باشد زادآوری پایین است. در تهران ۵۰ سال طول می کشد یک کارمند با ذخیره یک سوم درآمدش صاحب ملک شود. در صورتی که در کهگیلویه این مدت ۲ سال است.
    • IR ۱۸:۰۵ - ۱۴۰۰/۰۵/۳۰
      1 0
      البته اگر بتواند ذخیره کند !!! شاید 15 سال پیش می شد آخه آپارتمان متری یک یا دو میلیون تومان تو مناطق معمولی شهر بود اما الان ظاهرا کاری بس دشوار به نظر می رسد . الله اعلم

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس