به گزارش سرويس جنگ نرم مشرق به نقل از پايگاه اينترنتي انديشکده هريتيج ،"موثرترين اقدامات براي آزادي مردم ايران و آزاديهاي سياسي براي جنبش سبز در ايران از طرف ايالات متحده چيست؟ "اين سوالي بود که "اميرعباس فخرآور"، يک مخالف جمهوري اسلامي ايران و پناهنده سياسي در ايالات متحده، اخيرا در جمع مخاطبان در مهماني ناهار به ميزباني بنياد هريتيج مطرح کرد. پاسخ کوتاه و صريح وي به اين سئوال اين بود: "تحريم نفت و اصلاح برنامههاي شبکه خبري فارسي صداي آمريکا (VOA PNN).
گزينه اول در اين فهرست مختصر با توجه به وابستگي اقتصاد ايران به نفت چندان دور از انتظار نبود. اما گزينه دوم، اصلاح برنامههاي کليشه اي و کسل کننده شبکه هاي خبري که از زاويه نگاه آمريکا به ايران مسايل را روايت مي کند که با توجه به اهميت راديو و تلويزيون آمريکا در جوامعي مانند ايران عملکرد نااميد کننده است.
پايگاه اينترنتي انديشکده هريتيج مدعي شد که طبق برآوردها صداي آمريکا 17 ميليون (!) شنونده دارد، که با توجه به جمعيت هفتاد و دو ميليوني ايران سهم قابل توجهي ميباشد.
در عين حال در برخي موارد شبکه خبري فارسي صداي آمريکا در واشنگتن بهخاطر نوع برنامههاي تهيه شده براي بينندگان و شنوندگان ايراني خود توسط اعضاي کنگره متهم به ضد آمريکايي بودن شده است. به عنوان مثال يک نماآهنگ که توسط دو تن از کارمندان بخش فارسي شبکه در سال 2007 به نام دموکراسي توليد و در هفته گذشته توسط فخرآور نيز دوباره به نمايش درآمد، به نوعي حمله به سياستهاي آمريکا بود.
ماه مارس گذشته، 70 تن از اعضاي کنگره در نامهاي خطاب به "باراک اوباما"، درخواست تحقيق و تفحص در بخش فارسي شبکه خبري صداي آمريکا را خواستار شدند. سپس در ماه مي، صداي آمريکا مدير و سردبير اجرايي بخش فارسي را حذف کرد، و در تابستان بررسيهاي تازه با مسئوليت "اندرز ويمبوش" به عنوان يکي از اعضاي هيئت مديره شوراي نظارت بر رسانهها آغاز شد. با اين حال، ايرانيان پناهنده سياسي خواستار اعتراض به صداي آمريکا در تاريخ 5 نوامبر شدند.
به زعم انديشکده هريتيج همه اين نگرانيها نشان مي دهد که آمريکا و نظراتش نه تنها براي ايران بلکه براي تمام جهان چقدر حائز اهميت است. در وبلاگ مجله امور جهان اين هفته، "رويا حکاکيان"، دانشجوي دانشگاه ييل در مرکز علوم انساني ويتني و عضو موسس مرکز اسناد حقوق بشر ايران، در مورد تصوير ايالات متحده در نظر ايرانيان و حتي منتقدين روشنفکر و تحصيل کرده "احمدي نژاد" ابراز تاسف نمود. در خصوص ديدار با گروهي از ايرانيان که مهمان وي بودند، او مينويسد که ديد آنها نسبت به جهان متاثر از کارهاي "مايکل مور" و "فارنهايت 11 سپتامبر" و همچنين تبليغات ايران ميباشد.
آنها اين سئوال را مطرح ميکردند که: "آيا اين حقيقت که رسانههاي آمريکايي در اختيار شرکتها بوده و نميتوان به گزارشات آنها اعتماد کرد صحت ندارد؟ و آيا آمريکا در تمام دنيا به هر ترفندي سعي نميکند که آنرا کتمان نمايد؟"
انديشکده هريتيج همچنين مي افزايد: اينکه ايرانيها بيشتر اطلاعات خود را در مورد ايالات متحده آمريکا از طريق هاليوود يا تبليغات ايرانيان دريافت ميکنند، دليلي روشن بر کاهش ميزان فعاليت موسسات ديپلماسي عمومي آمريکا در اين خصوص است.
کد خبر 12609
تاریخ انتشار: ۴ آذر ۱۳۸۹ - ۰۰:۰۹
- ۰ نظر
- چاپ
70 تن از نمايندگان کنگره ايالات متحده آمريکا در نامهاي خطاب به " اوباما"، خواستار تحقيق و تفحص از بخش فارسي صداي آمريکا شدند.