به گزارش مشرق، معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد امروز اعلام کرد: این طرح با مشارکت اعضاء هیئت علمی دانشکده دندانپزشکی و دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ، دکتر احمد معروفیان، دکتر حسین عرفایی، دکتر علی فروزانفر، دکتر رامین ساختیانچی و دکتر حمید رضا عرب اجرا شد .
دکتر تفقدی افزود: چای سبز حاوی پلی فنول های (آنتی اکسیدان)بسیار قوی است و بر اساس تحقیقات مشخص شد که این خاصیت چای ، می تواند بر روی رشد داخل دهان و مجاور لبه لثه و التهاب لثه تاثیر گذار باشد.
وی با اشاره به اینکه با مشارکت اعضاء هیئت علمی دانشکده داروسازی ، ماده موثر چای سبز فرموله شد گفت : با توجه به فرار بودن پلی فنول (ماده موثره چای سبز ) و به منظور حمل و استفاده راحتتر این دهانشویه به صورت قرص جوشان ساخته شد .
معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: بر اساس کارآزمایی بالینی که بر روی 2 گروه از بیماران به روش استفاده از دارو و دارونما انجام شد ، نتایج نشان از کاهش خونریزی ، کاهش التهاب لثه و کاهش تجمع رسوبات میکروبی در گروهی بود که از این دارو استفاده می کردند.
دکتر تفقدی مدت اجرای این طرح را سه ماه اعلام کرد و گفت : این طرح با شماره72876 در اداره ثبت اختراعات به ثبت رسید.
وی همچنین در خصوص بیماریهای لثه افزود:عامل بیماریهای لثه رسوبات میکروبی هستند که در مجاورت لبه لثه قرار می گیرند و موجب برانگیخته شدن واکنش آماسی لثه و در دراز مدت تخریب امساج لثه ای را به همراه دارد.
معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه برای کنترل رسوبات میکروبی از روش مکانیکی از جمله مسواک و جرم گیری توسط پزشک و شیمیایی با استفاده از مواد دهانشویه استفاده می شود افزود : در بین مواد گیاهی نیز چای سبز از جایگاه خاصی برخوردار است.
محققان مرکز تحقیقات دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد نخستین بار در کشور موفق به تهیه فرمولاسیون قرص جوشان گیاهی چای سبز برای دهانشویه شدند.