به گزارش مشرق، صندوق بین المللی پول اعلام کرد اقتصاد جهان ۱۵ تریلیون دلار در نتیجه همهگیری ویروس کرونا از دست داده است چون بانک های مرکزی سراسر جهان نقدینگی بیشتری در سال گذشته میلادی نسبت به کل ده سال قبل فراهم کردهاند.
بیشتر بخوانید:
فقرا بیشترین قربانیان کرونا در انگلیس +فیلم
جفری اوکاموتو، معاون اول صندوق بینالمللی پول گفت:« دولتها از مارس ۲۰۲۰، ۱۶ تریلیون دلار حمایت مالی به خاطر همه گیری کرونا فراهم کردهاند و بانکهای مرکزی سراسرجهان ترازنامههای مالی خود را در کل ۷.۵ تریلیون دلار بالا برده اند. البته اینکار لازم بوده است و اگر انجام نمیشد رکود سال گذشته که بدترین رکود از زمان رکود بزرگ دهه ۱۹۳۰ بود، ۳ برابر بدتر میبود».
وی تاکید کرد همین مقدار انرژی که برای واکسیناسیون و طرحهای بهبود هزینهکرد مردم گذاشته شده، باید برای رشد اقتصادی صرف شود تا بتوان تولید از دست رفته را جبران کرد.
اوکاموتو خواستار اصلاحات سختی شد که نوید بخش یک آینده پایدار و روشنتر خواهد بود نه فقط رسیدن به اقتصاد قبل از بحران کرونا و تمرکز این اصلاحات باید بر بهبود تولید، کار و بازارهای مالی باشد.
صندوق بین المللی پول هشدار داده اگر اصلاحات اجرایی نشوند، روند بهبود از بحران کرونا برای اکثر کشورها سال ها طول خواهد کشید.
این صندوق به سیاستگذاران توصیه کرده سیاست خود را از نجات اقتصادهایشان به تقویت آنها از طریق اصلاحات رشد محور تغییر دهند.