به گزارش مشرق، علیاکبر اشعری در گفتگو با مهر، ابتدا با اشاره به روند پیشرفت آن، گفت: عملیات تکمیل پروژه باغ کتاب در سه محور به صورت همزمان در حال انجام است؛ 1- عملیات ساختمانی پروژه تقریباً به اتمام رسیده و بخش محوطهسازی آن باقیمانده است 2- معماری داخلی پروژه که کارهای مربوط به دکوراسیون و مبلمان داخلی آن به سرعت در حال انجام است و 3- بخش مربوط به ساز و کار اداره و اساسنامه پروژه که برنامهریزی برای این بخش هم در حال نهایی شدن است.
به گفته وی، در تمام این مراحل مشاورههای لازم از صاحبنظران هریک از حوزهها از جمله اهالی نشر اخذ شده و هم اکنون میزان پیشرفت پروژه باغ کتاب تهران در هر سه بُعد مورد اشاره 71.3 درصد است.
مدیر پروژه مذکور در پاسخ به این سئوال که «به نظر میرسد وزارت ارشاد تصمیم دارد محل دائمی نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران را در مجتمع امام خمینی (ره) بنا کند. با توجه به نزدیکی این محل به باغ کتاب، آیا ارادهای برای پیوست دادن این پروژه با طرح وزارت ارشاد وجود دارد یا خیر؟» آن را رد کرد.
اشعری سپس گفت: در این مسئله 3 بحث وجود دارد؛ اول اینکه وزارت ارشاد چه تصمیمی میگیرد و این حق هر دولتی است. دوم اینکه در بیرون چه اتفاقی میافتد که تا این لحظه و با وجود اعلام چندباره موضوع ساخت محل دائمی نمایشگاه کتاب تهران، این مسئله در حد آرزو و تمایلات باقی مانده است.
وی در توضیح نکته سوم هم یادآور شد: من قبلاً هم گفتهام اینکه مردم در ایام برپایی نمایشگاه کتاب تهران به محل برپایی آن هجوم میآورند، نشان دهنده این است که مکانهای ثابت و بزرگی برای عرضه کتاب در کشور و یا دست کم تهران وجود ندارد.
مدیر پروژه باغ کتاب تهران تاکید کرد: این خلا با ساخت پروژههایی مانند باغ کتاب و فروشگاههای بزرگ کتاب، پر میشود و لذا نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در آینده نه چندان دور، کارکرد و ماموریت فعلی خود را از دست میدهد و باید تنها به عنوان یک جشنواره مثلاً 10 روزه کتاب به آن نگاه کرد.
اشعری بار دیگر به مسئولان وزارت ارشاد و شهرداری تهران توصیه کرد برای جلوگیری از هدررفت بیشتر هزینهها و نیز موازیکاری، هر چه زودتر درباره بهترین شیوه برپایی نمایشگاه کتاب تهران در باغ کتاب به نتیجه مشترک برسند.
وی همچنین اطمینان داد شهرداری، دولت را در این زمینه یاری خواهد داد و در صورت اشتراک نظر شهرداری و وزارت ارشاد، به احتمال زیاد زمینه افزایش مساحت پروژه باغ کتاب برای برپایی نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران فراهم خواهد شد.
مدیر پروژه باغ کتاب تهران با بیان اینکه دلیل هجوم مردم به نمایشگاه کتاب تهران، خلاء فروشگاههای بزرگ کتاب در کشور است، تاکید کرد: این خلا با ساخت پروژههایی مانند باغ کتاب پر میشود و کارکرد و ماموریت نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در آینده به یک جشنواره 10 روزه تغییر خواهد کرد.