به گزارش مشرق به نقل از فارس، در ادامه نشست هفتگی امروز (سهشنبه) رامین مهمانپرست با خبرنگاران، خبرنگاری به اخبار مطرح شده مبنی بر اینکه مخالفان دولت سوریه تهدید به استفاده از سلاح شیمیایی کردهاند اشاره کرد و نظر سخنگوی وزارت خارجه را جویا شد که وی در این باره اظهار داشت: ما دست رژیم صهیونیستی را در تحولات داخلی سوریه به طور ملموس احساس میکنیم.
وی با بیان اینکه تنها جریانی که میتواند از ناامنی در داخل سوریه، بهرهمند شود، رژیم صهیونیستی است، خاطرنشان کرد: هر جنایتی صورت میگیرد میتواند در ارتباط با عوامل این رژیم باشد.
محکومیت چند تبعه ایرانی در کویت به حبس ابد سؤال دیگری بود که در این نشست مطرح شد و مهمانپرست در این باره با بیان اینکه ادعاهای واهی و بی اساسی که مجدداً در این زمینه مطرح شده، جای تعجب دارد، گفت: این ادعاها از نظر ایران مردود است و احکامی که صادر شده به هیچ وجه قابل قبول نیست.
وی ادامه داد: ما از اینکه مجدداً این موضوع که قبلا توسط مقامات کویتی رد شده بود، بار دیگر مطرح شده، تعجب میکنیم. سناریویهای ساختگی در این زمینه دیگر کارایی ندارد و بهتر است کشورهای منطقه وارد این بازیها نشوند و با تحولات و مطالبات مردمی همراه باشند.
سخنگوی وزارت خارجه خاطرنشان کرد: متأسفانه دولت کویت علیرغم اینکه عضو کنوانسیون رعایت حقوق اتباع است، تاکنون همکاری مناسب نداشته و اجازه دسترسی کنسولی به اتباع ایرانی نداده است. این موجب اعتراض رسمی ما شده، رسماً به آنها اعتراض کردیم و از آنها توضیح خواستیم و این مسئله را از طریق مجاری رسمی پیگیری میکنیم.
وی گفت: امیدواریم رویکرد دولت کویت قابل قبول باشد و در برخورد با این مسئله تجدیدنظر کند و به زودی شاهد آزادی اتباع کشورمان باشیم.
خبرنگاری به تلاش عربستان برای ایجاد آشوب و فتنه انگیزی در منطقه اشاره کرد که سخنگوی وزارت خارجه در این باره گفت: از ابتدای شروع بیداری اسلامی در منطقه، برخی از کشورهایی که منافعی در این منطقه داشتند، نگران شدند و تلاش کردند تا جلوی حرکت مردم را بگیرند و یا آن را دچار انحراف کنند.
وی با ذکر این نکته که ظرف یک سال و نیم گذشته فتنههای زیادی در رابطه با منطقه در حال طراحی و پیگیری است، عنوان کرد: یکی از این موضوعات، ایراد اتهامات به جریانات اسلام خواه منطقه یا دامن زدن به پروژههای ایران هراسی است.
به گفته مهمانپرست اهداف اصلی این توطئهها، رسیدن به وضعیت مورد نظر کشورهای غربی حامی رژیم صهیونیستی است.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی خاطرنشان کرد: یکی از این موضوعات ایجاد درگیری بین ایران و اعراب و پرداختن به این مسئله به عنوان دستور کار جنگ نرم یا ایجاد ناامنی در منطقه به ویژه در مرزهای کشورهای همسایه ماست.
وی با اشاره به امضای پیمان استراتژیک بین واشنگتن و کابل، گفت: امضای این پیمان بدان معناست که اشغالگران قصد ادامه حضور در منطقه را دارند و این مسئله به ناامنیهای موجود در افغانستان و منطقه بیشتر دامن میزند.
مهمانپرست افزود: اگر رژیم صهیونیستی فعالیتی در منطقه دارد، برای این است که از بین بردن منافع مردم منطقه و ایجاد درگیری و اختلاف بین کشورهای منطقه، برای آن به عنوان یک هدف استراتژیک تعریف شده است.
سخنگوی وزارت خارجه خاطرنشان کرد: دامن زدن به بحثهای جعلی مثل بحث جزایر سه گانه ایرانی و یا جعل نام خلیج فارس توسط برخی از کشورهای منطقه، متأسفانه وارد شدن این کشورها به بازیها، طراحیها و فتنههای صهیونیستی است.
وی گفت: همه باید با هوشیاری این شرایط را درک کنند. ما خواهان بهترین روابط با کشورهای همسایه و منطقه هستیم. همکاریهای منطقهای و گسترش این همکاریها جزو اولویتهای اصلی سیاست خارجی ماست و معتقدیم در سایه این همکاریها، منافع مردم منطقه بهتر تأمین و امنیت و ثبات بهتر برقرار میشود.
مهمانپرست راهحل اقتدار کشورهای منطقه را متکی بودن آنها به ملتهای خودشان و قطع وابستگی به قدرتهای خارجی عنوان و تصریح کرد: نباید این کشورها نگران باشند و باید بدانند وقتی همکاری نزدیکی با هم داشته و به مردم خودشان متکی باشند، حتما بهترین شرایط برای کشورهای منطقه و کل منطقه ایجاد خواهد شد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره اظهارات نقل شده از وی درباره غنی سازی 20 درصد در برخی رسانهها با بیان اینکه متأسفانه مطلبی که از قول من نقل شد، به دلیل بی دقتی خبرگزاری نقل کننده، مطلب اشتباهی است، گفت: من به هیچ وجه این مطلب را به این شکل که منتشر شد، اظهار نکردم. توصیه من به همه خبرنگاران این است که اگر در کاری تخصصی ندارند، وارد آن موضوع نشوند.
به گفته مهمانپرست به کارگیری عبارات اشتباهی که استنباط خبرنگاران است، میتواند سوء تفاهم ایجاد کند.
وی با بیان اینکه فعالیتهای هستهای کشور ما در چارچوب حقوقمان انجام میشود، تصریح کرد: هر فعالیتی که جنبه صلحآمیز داشته باشد را جزو حقوقمان میدانیم و این حقوق باید به رسمیت شناخته شود. اینکه فعالیت غنیسازی و داشتن چرخه سوخت تا چه درصدی از غنیسازی را صلحآمیز معرفی میکند، کاملا روشن است و مقامات آژانس نیز از این مسئله به عنوان یک موضوع فنی کاملا مطلع هستند.
مهمانپرست عنوان کرد: چیزی که همواره گفته شده این است که حقوق ما برای داشتن چرخه سوخت به منظور استفاده از دانش هستهای و فعالیتهای صلحآمیز باید به رسمیت شناخته شود و از حقوقمان حتما عقبنشینی نمیکنیم. اینکه شیوه همکاریهای ما با آژانس و سایر کشورها در رابطه با موضوعات مختلف به چه چارچوبی ختم شود، ما آمادگی خود را اعلام کرده و احساس میکنیم زمینه برای این همکاریها در حال فراهم شدن است و گامهای مثبتی تا الان برداشته شده است.
وی ادامه داد: اینکه 1+5 پیش شرطهای غیرمنطقی خود را حذف کنند، یک قدم مثبت تلقی میشود. اینکه آنها به این نتیجه برسند که راه برخورد از موضع فشار و از موضع بالا برای مذاکره با کشور ما جواب نمیدهد نیز قدمی مثبت تلقی میشود.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی اضافه کرد: امیدواریم حالا که این مسیر برای گفتوگوهای سازنده در حال پیگیری است، ما در اجلاسهای بعدی در مسکو و یا احتمالا در مذاکرات بعدی بتوانیم دیدگاههای خود را به هم نزدیکتر کنیم و زمینه همکاریهای بیشتر را در همه موضوعات بین کشورمان، 1+5 و سایر کشورهای مستقل دنیا فراهم سازیم.
به گفته وی نقل قولهایی که صورت میگیرد یا انتقال مواضع به صورت غیردقیق، نباید موجب اشتباهی در محاسبات کشورهای دیگر شود.
مهمانپرست در خصوص ورود ریزگردها از عراق به داخل کشور که سؤال یکی از خبرنگاران بود نیز اظهار داشت: امیدواریم با همکاری کشورهای منطقه این مسئله حل شود. وضعیت محیط زیست کشورمان و کشورهای منطقه برای ما بسیار اهمیت دارد و با جدیت به دنبال آن هستیم. همه کشورهای منطقه باید در این زمینه همکاری جدی داشته باشند. تلاشهای زیادی تا الان صورت گرفته است.
سخنگوی وزارت خارجه با بیان اینکه تلاشها در این زمینه به اندازه کافی دنبال نشده است، گفت: این مسئله در دستور کار مذاکرات ما با مقامات سایر کشورها قرار دارد.
سخنگوی وزارت خارجه کشورمان تصریح کرد که جمهوری اسلامی ایران از حقوق هستهای خود به هیچ وجه عقبنشینی نمیکند.