گمرک

معاون فنی گمرک با بیان اینکه بیش از ۶ میلیون تن کالای اساسی در گمرکات کشور وجود دارد، گفت: بیش از ۱۰۰ هزار تن کالا در بنادر شمالی کشور موجود بوده که بیش از ۸ ماه از ماندگاری آن‌ها گذشته است.

به گزارش مشرق، مهرداد جمال ارونقی، معاون فنی گمرک در پاسخ  سوالی مبنی بر اینکه میزان فعلی کالاهای اساسی در گمرکات کشور چقدر است؟ اظهار کرد: کالاهای اساسی موجود در بنادر و گمرکات کشور ۴ میلیون و ۵۶۵ هزار تن است که بیشترین مقدار این کالاها در بندر امام خمینی (ره) با ۳ میلیون و ۳۶۹ هزار تن کالا است.

وی افزود: علاوه بر آن ۱۹ فروند کشتی یا شناور داریم که ۴۷۲ هزار تن کالای اساسی اعم از روغن، جو، گندم، دانه‌های روغنی، ذرت و نهاده‌های دامی را در بنادر کشور تخلیه می‌کنند. همچنین ۲۸ فروند کشتی داریم که یک میلیون و ۲۷۴ هزار تن کالای اساسی اعم از ذرت، جو، روغن، کنجاله سویا، دانه‌های روغنی، گندم و شکر را در خود جای داده اند. این موارد در لنگرگاه منتظر هستند و معمولا مشکلات اسنادی دارند یا موارد دیگری که فعلا اجازه پهلو گیری به آن‌ها داده نشده است.

ارونقی ادامه داد: ۱۹ فروند از ۲۸ مورد در بندر امام خمینی (ره) قرار دارد. با در نظر گرفتن کالاهایی که تخلیه شدند، کالاهایی که در حال تخلیه هستند و کالاهایی که در لنگرگاه منتظر هستند، مجموعا ۶ میلیون و ۳۱۲ هزار تن کالای اساسی در بنادر و گمرکات کشور داریم. معمولا ۳۰ تا ۴۰ درصد آن‌ها توسط شرکت‌های خصوصی و ۵۰ تا ۶۰ درصد دولتی است، اما در کل این درصدها متغیر بوده بستگی به نوع ورود آن‌ها دارد.

معاون فنی گمرک در پاسخ به وضعیت فعلی این کالاها به علت فساد پذیر بودن بخش زیادی از آن‌ها تصریح کرد: بالای ۱۰۰ هزار تن کالا در بنادر شمالی کشور هستند که بیش از ۸ ماه از ماندگاری آن‌ها گذشته است. این موارد یا صاحبان آن‌ها مشکلی برای اظهار دارند و به گمرک ارسال نشده و یا قسمتی از کالاهایی است که قبلا به صورت درصدی ترخیص شده یا مشکلات دیگری اعم از عدم امکان ارائه تامین کد رهگیری بانک یا کد تامین ارز یا سایر مشکلات که باعث شده این کالاها فعلا قابلیت ترخیص را پیدا نکنند.

وی افزود: علاوه بر اینکه این مشکلات باید حل شوند، در کنار آن با توجه به ماندگاری این کالاها اکثر آن‌ها در اختیار سازمان اموال تملیکی قرار گرفته و هر زمان که قابلیت ترخیص پیدا کنند حتما مجوزهای قانونی معتبر مانند مجوز قرنطینه توسط گمرک بررسی و در صورتی که مشکل خاصی نداشتند اجازه ترخیص کالا داده می‌شود.

ارونقی با بیان اینکه ناوگان حمل و نقل نیز باید در بنادر جنوبی و شمالی کشور تقویت شود، گفت: به این دلیل که احتمالا برای ۶۰ هزار تن کالا پروانه یا حکم صدور درصدی صادر می‌شود، اما بیش از ۴۰ هزار تن به دلیل کمبود ناوگان حمل اجازه خروج از بندر را پیدا نمی‌کنند.

معاون فنی گمرک با اشاره به اینکه گمرک نباید محل دپو یا رسوب کالا باشد، ‌تصریح کرد: جلسات مشترکی میان وزارت صمت، بانک مرکزی، وزارت جهاد کشاورزی و گمرک تشکیل شده و امیدواریم این مشکلات برطرف شود و در حداقل زمان ممکن نسبت به ترخیص این اقلام اقدام شود.

منبع: فارس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس