به گزارش مشرق، برمنانوشت: ازدواج از مهمترين تصميمات زندگي جوان محسوب مي شود و امروزه در دنياي اينترنتي، روابط اجتماعي نيز شکل اينترنتي به خود گرفته اند. در اين ميان برخي از نهدها و خبرگزاري هاي مربوطه همانند سازمان ملي جوانان و خبرگزاري برنا و ... با داشتن دغدغه ازدواج جوانان و مشکلات پيش روي آنان با ارائه اطلاعات و راهنمايي هاي صحيح به دنبال برطرف نمودن مشکلات جوانان و ترويج ازدواج ساده در ميان آنان هستند.
اين سايت ها و وبلاگ ها با ارائه اطلاعات نادرست به جوانان موجبات آسيب هاي اجتماعي، رواني و فرهنگي را براي آنان به وجود آورند. حکم فقهي اين مساله را از مراجع عظام تقليد سوال نموديم:
سوال: ازدواج هاي اينترنتي که در آن دختر و پسر با تکيه به اطلاعاتي که صحت آنها مشخص نمي باشد و تنها با اينترنت با يکديگر ارتباط برقرار مي کنند و بيشتر آنها به دوستي هاي قبل از ازدواج منتهي مي شود چگونه است؟ آيا اين گونه روابط براي ازدواج صحيح است؟ تاسيس سايتهاي ازدواج اينترنتي چه حکمي دارد؟آيا درآمد حاصل از آن حلال است؟
رهبر فرزانه انقلاب حضرت آيت الله العظمي خامنه اي(مدظله العالي): بطور کلى ارتباط با نامحرم که مستلزم مفسده و يا خوف ارتکاب گناه در آن مىباشد، جايز نيست.
حضرت آيت الله مکارم شيرازي: اين کار با جنس مخالف اشکال دارد، و غالباً پيامدهاى منفى به همراه دارد، مگر اين که مقدّم? ازدواج باشد. که در اين صورت به مقدارى که جهت ازدواج لازم است، اشکالى ندارد و در مورد سايتهاي مذکور اگر اين کار زير نظر افراد مطمئن و با رعايت تمام شئونات اسلامي و اخذ مجوز از مقامات ذي صلاح صورت گيرد کار خوبي است و ممکن است جلوي بسياري از مشکلات ازدواجها را بگيرد اما با توجه به ظرافت و حساسيت هاي مساله نياز به برنامه ريزي دقيق دارد.
حضرت آيت الله سيستاني: ارتباط اينترنتى قبل از ازدواج جايز نيست ولى اگر بعد از آن عقد صحيح خوانده شود اشکالى ندارد وسايتها اگر فقط واسطه آشنايى براى ازدواج باشد وموجب ارتباطهاى نامشروع نشود مفيد است.
همچنين يک تن از مجتهدين و استادان حوزه عليمه اين چنين پاسخ داده اند:
آيت الله علوي گرگاني: ازدواجهاي اينترنتي از جمله ازدواجهاي سست بنيان و غير قابل اعتماد است و توصيه ما به جوانان عزيز دوري از اينگونه رابطه ها و ازدواجها است و اگر قبل از ازدواج دوستي بين دختر و پسر برقرار شود چه بسا موجب عمل حرام هم باشد البته اگر فردي بخواهد از طريق اينترنت به جوانان مشاوره صحيح اسلامي بدهد و آنان را با مرحله خطيري که دارند آشنا کند و احيانا" موردي را براي آنان پيدا کند مانعي ندارد و کسب در آمد از اين طريق حلال است البته بايد ايجاد رابطه بين دختر و پسر با هماهنگي پدر دختر باشد.
با نگاهي گذرا به دنياي اينترنت مشخص مي شود برخي از سايت هاي دوست يابي و همسريابي با امکاناتي چون آلبوم تصاوير، تالارهاي گفت و گو و... موجب شده اند تا بعضي جوانان بدون هيچ گونه اطلاعاتي به سمت روابط ناسالم و بي هدف و گاهي نامشروع حرکت کنند.