به گزارش مشرق به نقل از مهر، مراسم اختتامیه چهارمین جشنواره سراسری طنز طهران، دیشب یکشنبه 7 خرداد با حضور محمدباقر قالیباف شهردار تهران، امیر خوراکیان رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، محمدهادی ایازی معاون اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران، احمد مسجدجامعی عضو شورای شهر تهران و نویسندگان و هنرمندان عرصه طنز کشور در سالن همایشهای مجموعه برج میلاد تهران برگزار شد.
در ابتدای این مراسم با ترانه «همه چی آرومه» شوخی شد و ترانه طنزی با شباهت به این شعر روی صحنه اجرا شد. در ادامه گروه نمایش کاکتوس به کارگردانی رحیم بهبودیفر به اجرای یک نمایش طنز پرداخت.
امیر خوراکیان بعد از اجرای نمایش طنز به سخنرانی پرداخت و گفت: سخنانم را کوتاه بیان میکنم چون در جایی که عقاب طنز پر بریزد، از مسئولان لاغری چون بنده، چیزی بر نمیآید و توانی نداریم. کوتاه بگویم که رویکرد ما به طنز به عنوان یک قالب ارزشمند هنری که ظرفیت پرداختن به معضلات و مشکلات را دارد، جدی است. طنز به خاطر ظرافت و لطافتی که دارد، میتواند بیشتر از قالبهای دیگر در این زمینهها نقش ایفا کند. ما باید به عنوان مسئولان در این زمینه فعال باشیم و به کمک و یاری فعالان هم نیازمندیم.
وی افزود: نکته دیگر درباره جشنواره پنجم است که موضوع آن انتخاب شد و قرار بر این شد که در دوره بعدی جشنواره، در کنار موضوعات زیست شهری، مساله تجملات و تجملگرایی به عنوان حوزه ویژه مورد نظر باشد. چون این مساله امروز یکی از موضوعات مهمی است که در زمینههای مختلف زندگی، گریبانگیر ماست و حتی در مسائل تربیتی هم به چشم میآید. پرداختن به تجملگرایی را موضوع جشنواره پنجم قرار بدهیم و آرزو کنیم جشنواره پنجم باشکوهتر، آثار فراوانتر و با کیفیتتر برگزار شود و قابلیت بهرهبرداری در تمام مراکز و فرهنگسراها را داشته باشد. ما هم با شما به انتظار مینشینیم، با همراهی شما و فعالان طنز.
در ادامه این برنامه گروه آوازی تهران به اجرای برنامه پرداخت که رضا رفیع به عنوان مجری برنامه، پیش از اجرای این گروه گفت: تلویزیون سالها بر سر نمایش دادن سازهای موسیقی مشکل داشت ولی گروه آوازی تهران این مشکل را حل کردهاند و بدون داشتن هرگونه آلت موسیقی، برنامه اجرا میکنند.
بعد از اجرای گروه آوازی تهران، رفیع گفت: چارلی چاپلین میگوید اگر زندگی صد دلیل برای این که گریه کنی ارائه کرد، تو هزار دلیل روی میز بگذار تا بخندی.
علیرضا خمسه به عنوان دیگر مجری مراسم در ادامه سخنان رفیع گفت: من به تازگی سندی درباره چارلی چاپلین به دست آوردهام که نشان میدهد او بچه درخونگاه و نوه یک فرد ارمنی بوده است. بگو چرا این همه مدت مهرش به دل ما افتاده بود! فقط نمیدانم چرا چند وقت پیش در رفسنجان برای او جشن تولد گرفتند؟
رفیع در بخش دیگری از این برنامه گفت: زندگی کلا برای شما دو حالت دارد. یا سالم هستید یا ناسالم. اگر سالم هستید که هیچ. اگر ناسالم هستید یا میمیرید و یا زنده میمانید. در صورت مرگ هم دو حالت وجود دارد، یا میروید به جهنم و یا به بهشت میروید. اگر بهشت رفتید که هیچ ولی اگر به جهنم رفتید هم جای نگرانی نیست چون در آنجا آنقدر دوست و آشنا میبینید که تا بیایید با همهشان احوالپرسی کنید، روز تمام میشود.
در ادامه این برنامه نقالی مدرن اجرا شد که تصاویر رایجی که در ایمیلها ارسال میشود و حاوی تناقضهای اجتماعی است توسط مرشد ورمزیار توصیف شد. وی گفت: نقل با نقد همراه است. طنز هم بدون نقض به درد نمیخورد. لازمه جامعه ما طنزی است که معنا پشت آن باشد.
در ادامه کلیپی درباره 8 نام آور طنز که در این برنامه مورد تقدیر قرار گرفتند، پخش شد. رفیع پیش از شروع مراسم تقدیر از نامآوران طنز کشور، گفت: از آقای قالیباف به خاطر این که میگذارند این همه کاریکاتورشان را بکشند، تشکر میکنم. زمانی که «گلآقا» منتشر میشد، آقای دکتر حبیبی بزرگواری میکردند و مرتب روی جلد مجله بودند و از روی جلد گل آقا پایین نمیآمدند. امیدوارم روزی بیاید که مسئولان به کاریکاتوریستها بگویند لطفا کاریکاتور ما را بکشید! البته بدون 25 ضربه شلاق.
قالیباف شهردار تهران به دلیل کمبود وقت و حضور در برنامهای دیگر، از سخنرانی در این مراسم انصراف داد و پس از تقدیر از نامآوران طنز گفت: همین که حرف نزنیم، مردم راضیترند. در حالی که قالیباف از روی سن پایین میرفت، رفیع گفت: آقا آلزایمر بیداد میکند یادمان رفت بگوییم کاریکاتورتان هم آمده است. ببخشید، اگر ممکن است یک بار دیگر بالای سن بیایید تا کاریکاتورتان را رونمایی کنیم.
در ادامه این مراسم از کاریکاتورهای خوراکیان و ایازی هم رونمایی شد و اجرای زنده برنامه رادیویی صبح جمعه ایرانی، آخرین بخش مراسم اختتامیه چهارمین جشنواره سراسری طنز طهران بود.
کد خبر 124034
تاریخ انتشار: ۸ خرداد ۱۳۹۱ - ۱۰:۳۴
- ۰ نظر
- چاپ
دبیر جشنواره طنز طهران در مراسم اختتامیه این جشنواره گفت: زمانی که «گلآقا» منتشر میشد، آقای دکتر حبیبی بزرگواری میکردند و مرتب روی جلد مجله بودند و از روی جلد گل آقا پایین نمیآمدند. امیدوارم روزی بیاید که مسئولان به کاریکاتوریستها بگویند لطفا کاریکاتور ما را بکشید! البته بدون 25 ضربه شلاق.