به گزارش مشرق، منصور واعظي در گفتگو با مهر، با اشاره به آماري که چندي پيش از سرانه مطالعه در ايران ارائه کرده بود، گفت: در اسفندماه 88 سنجشي صورت گرفت که نتايج آن تغيير اندکي در سرانه مطالعه ايجاد کرده است؛ اين مسئله هم تفکيک مطالعه کتاب از مطالعه قرآن و ادعيه بود.
وي افزود: در سنجشهاي قبلي که همواره در کشور انجام ميشد، قرآن و ادعيه همواره جزو مطالعه کتاب به حساب ميآمد. البته در تمام دنيا هم همينطور است؛ يعني براي برآورد سرانه مطالعه کتاب در غرب، مطالعه مثلاً تورات را هم جزو آن به حساب ميآورند.
واعظي اضافه کرد: با اين حال ما به خاطر اينکه بتوانيم به صورت شفاف ميزان مطالعه قرآن و ادعيه را حساب کنيم، در سنجش مذکور آن را از سرانه مطالعه تفکيک کرديم و به طور مجزا احصاء شد.
دبيرکل نهاد کتابخانههاي عمومي کشور با اشاره به ميزان سرانه مطالعه قرآن و ادعيه در ايران، گفت: اين ميزان 12 دقيقه است و به نظرم بسيار شوقانگيز است که مردم ما روزانه اين ميزان قرآن و ادعيه ميخوانند.
وي در مورد سرانه مطالعه کتابهايي غير از قرآن و ادعيه هم افزود: ما براي اين کار مجموعه کتابهاي غيردرسي و همچنين کتبي غير از قرآن و ادعيه را محاسبه کرديم که نتايج نشان داده است سرانه مطالعه اين کتابها هم 18 دقيقه است.
واعظي گفت: همچنين بر اساس اين سنجش مردم 15.5 دقيقه خودِ کتاب را مطالعه ميکنند و 2.5 دقيقه هم در فضاي مجازي مطالعه ميکنند.
دبيرکل نهاد کتابخانههاي عمومي کشور ادامه داد: سرانه مطالعه ايرانيها با توجه به 12 دقيقه مطالعه قرآن و کتب ادعيه و 18 دقيقه مطالعه کتابهايي غير از اين، 30 دقيقه است.
وي همچنين اجراي طرح "کتاب من" و "کتاب برتر" را جزو مهمترين برنامههاي نهاد کتابخانههاي عمومي براي افزايش سرانه مطالعه در کشور در سالهاي اخير عنوان کرد.
دبيرکل نهاد کتابخانههاي عمومي کشور گفت: مجموع سرانه مطالعه ايرانيها با توجه به 12 دقيقه مطالعه قرآن و کتب ادعيه و 18 دقيقه مطالعه کتابهايي غير از آن، 30 دقيقه است.