کد خبر 123933
تاریخ انتشار: ۸ خرداد ۱۳۹۱ - ۰۷:۵۷

در پنجمین شب «دهه خط امام» که دو سخنران داشت مبارز یمنی از خواست مردم یمن گفت و حجت‌الاسلام غریب‌رضا با اشاره به حوادث اخیر در مصر و سوریه گفت: رسانه ملی در عرصه داخلی در تبین این حوادث کوتاهی کرده است.

به گزارش مشرق به نقل از فارس، شب گذشته در پنجمین روز «دهه خط امام»، حجت‌الاسلام حمیدرضا غریب‌رضا و صدق شرفی از مبارزان انقلابی یمن از خط امام در بیداری اسلامی در تالار عمار سخن گفتند.

 مبارز یمنی: انقلاب‌های اخیر مولود انقلاب اسلامی است

در ابتدای این مراسم صادق شرفی عضو مجلس انتقالی یمن و مبارز 28 ساله یمنی با بیان اینکه انقلاب امام خمینی(ره) مکتبی برای همه مسلمانان بود، گفت: انقلاب اسلامی گوشه‌ای از نهضت حضرت محمد(ص) در شبه جزیره عربستان است که برای تغییر مسیر جهان و امت اسلامی بود.


صادق شرفی مبارز یمنی

وی با بیان اینکه انقلاب اسلامی امام خمینی(ره) با انقلابش به یاری مسلمانان و مستضعفان آمد، افزود: انقلاب‌های اخیر مولود انقلاب اسلامی است چراکه همه آنها به اسلام مرتبط است.

عضو مجلس انتقالی یمن با اشاره به تلاش‌های عربستان و غرب برای تغییر مسیر انقلاب‌های اسلامی منطقه تاکید کرد: می‌خواهند انقلاب‌های منطقه را عربی و یا ملی کنند.

وی با اشاره به اینکه انقلاب اسلامی ایران در مرزهای ایران باقی نمانده است، افزود: این انقلاب به همه زوایای تاریک کشورهای عربی و آفریقایی نفوذ کرده است.

شرفی با اشاره به تظاهرات‌های روزانه مردم یمن، تصریح کرد: ما انقلابی چون انقلاب اسلامی می‌خواهیم چراکه انقلاب امام خمینی(ره) نصرت اسلام و مستضعفین بود و هدفی جز این نداشت.

وی با اشاره به رابطه انقلاب‌های اخیر و امام خمینی(ره) بحث آن را مفصل خواند و افزود: تنها بگویم که انقلاب اسلامی سیلی بزرگی به آمریکا و اسرائیل و طاغوت‌های منطقه بود که با لباس دینی حکومت می‌کردند.

غریب‌رضا: عربستان پس از انقلاب مصر سرمایه‌گذاری زیادی بر روی جریان سلفی کرد

در ادامه این برنامه حجت‌الاسلام حمیدرضا غریب‌رضا با اشاره به بیداری اسلامی این اتفاقات را از فریاد سی سال پیش امام خمینی(ره) خطاب به مردم مصر خواند.

وی در این مراسم بیشتر سخنان خود را به مسئله انتخابات اخیر ریاست جمهوری مصر و همچنین تلاش‌های سعودی‌ها و سلفی‌ها و وهابیون علیه شیعیان اختصاص داد و با اشاره به علاقه مردم مصر به اهل بیت(ع) و احترام آنان به مرقد حضرت زینب(س) و حضرت نفیسه(س) و مقام راس الحسین(ع) گفت: مصری‌ها سخنی دارند که در آن می‌گویند مردم مصر سنی مذهب و در قلب شیعی هستند.

غریب‌رضا همچنین با اشاره به ضرورت شناخت جریان‌های منطقه و ضعف موجود در این زمینه تاکید کرد: ما باید بدانیم این فتنه اخیر علیه شیعیان مصر و یا احزاب سلفی مصر از کجا نشات گرفته‌اند.


حجت‌الاسلام حمیدرضا غریب‌رضا

وی با اشاره به اینکه اخوان المسلمین و رهبران آن از جمله حسن البنا و سیدقطب از قبل از انقلاب با ایران رابطه داشته‌اند، افزود: مصر با ایران تشابه فرهنگی زیادی دارد.

این پژوهشگر عرصه بیداری اسلامی، با بیان اینکه انتخابات اخیر مصر در مسیر بیداری اسلامی تعیین کننده است، افزود: تمام تلاش انقلابیون در این انتخابات آن بود که ضدانقلاب مصر فضای آن را به دست نگیرند.

وی با اشاره به مطالعات میدانی خود، افزود: 80 درصد کسانی که من با آنها در مصر در ارتباط هستم دوست دارند حکومت دینی ایجاد شود چراکه در این کشورها قبلا سکولارها بر سر کار بوده‌اند و یا امکان اجرای شعائر دینی نبوده است و یا اینکه فضای جامعه آن را سخت کرده بود.

غریب‌رضا با بیان اینکه عربستان پس از انقلاب مصر سرمایه‌گذاری زیادی در مصر و بر روی جریان سلفی کردند، ادامه داد: این امر موجب شد که سلفی‌ها 20 درصد مجلس مصر را به دست بگیرند و این در حالی بود که سلفی‌ها با انقلاب همراه نبودند و مخالف قیام علیه حاکم بودند که البته پس از انقلاب مصر، انقلابی‌تر از آنان شدند.

وی با اشاره به حذف حازم ابواسماعیل نماینده سلفی‌ها در انتخابات ریاست جمهوری و همچنین حذف عمر سلیمان نماینده جریان مبارک و همچنین حذف خیرت الشاطر کاندیدای اخوان المسلمین به بررسی فضای انتخابات مصر پرداخت.
 
جوانان انقلابی مصر از اخوان المسلمین انتقادات زیادی دارند

رئیس مرکز گفتگوی دینی با اشاره به کشیده شدن انتخابات ریاست جمهوری مصر به دور دوم، به فضای انقلابیون مصر اشاره کرد و گفت: جوانان انقلابی مصر انتقاداتی را به اخوان المسلمین وارد می‌کنند.

وی در بیان این انتقادات با اشاره به دو جریان انقلابی و محافظه‌کار در اخوان المسلمین مصر افزود: در اخوان گروه وحدت‌گرا به همراهی کسانی چون محمدمهدی عاکف و هبلاوی نگاه انقلابی دارند اما گروهی که الان در اخوان بر سر کار است و از قضا در جریان انقلاب مصر در این جریان ریاست داشتف محافظه کار است و به سمت عربستان تمایل دارد لذا آنها در دوران انقلاب حضور پررنگی پیدا نکردند.

غریب‌رضا با اشاره به انتقادات مردم مصر از اخوان المسلمین، ادامه داد: آنها چند مورد از جمله تعامل با شورای نظامی و همپیمانی با سلفی‌ها و عربستان و رابطه با آمریکا را از جمله مهمترین انتقادات مصری‌ها به اخوان دانست.

وی با تحلیل به دور دوم رفتن محمد مرسی و احمد شفیق در انتخابات ریاست جمهوری مصر و علت اقبال به آخرین نخست وزیر مبارک، گفت: برخی معتقدند این یک تقلب تستی بود که بازتاب‌ها را بررسی کنند و در صورت عدم ایجاد بازتاب مناسب رژیم خود را احیا کند.

غریب‌رضا افزود: از یک طرف علت این اقبال می‌تواند احترام بسیاری است که مردم به ارتش مصر می‌گذارند و خطاهای آنان را نیز می‌بخشند و یا فضای ناامنی و مشکلات اقتصادی است که آنان را با توجه به وعده‌های شفیق به سمت او کشانده است.

 رویکرد بخش برون مرزی صداوسیما در انتخابات مصر بی‌طرفانه نبود

وی ادامه داد: رای مسیحیان مصر که 10 درصد هستند و آمریکا روی آنان سرمایه‌گذاری کرده و آنان را مظلوم نشان داده است و آنان را از اسلامگراها ترسانده‌اند یکی از دلایل اقبال به شفیق است.

این پژوهشگر با اشاره زمزمه‌های جوانان انقلابی در تحریم انتخابات آتی به دلیل انتقاد‌ها علیه اخوان و همچنین علیه باقیماندگان مبارک، گفت: البته برخی می‌گویند علیرغم اختلافات و انتقادات از اخوان المسلمین باید به آنان رای داد.

حجت‌الاسلام غریب‌رضا همچنین به رویکرد بخش برون مرزی صداوسیما و شبکه العالم به انتخابات مصر، گفت: العالم بیشتر از محمد مرسی حمایت کرد و این مورد انتقاد مردم مصر بود به گونه‌ای که می‌گفتند حداقل سعی کنید فضای معتدلی نشان دهید.

وی افزود: در عرصه داخلی نیز رسانه ملی به این مسئله توجهی نکرده است همانگونه که درباره سوریه و اقدامات علیه حاکمیت و مردم این کشور رخ می‌دهد کم‌کاری کرده است.

ارسال نامه آیت‌الله مقتدایی به شیخ الازهر درباره فتنه حسینیه‌ها

حجت‌الاسلام غریب‌رضا همچنین در بخش دیگری از سخنان خود به فتنه اخیر حسینیه‌ها علیه شیعیان مصر پرداخت و گفت: این قضیه با سفر علامه کورانی شروع شد و این سفر او به دعوت شیعیان این کشور هم نبود بلکه آنها تنها از حسینیه‌های خانگی‌شان از او استقبال کردند.

وی افزود: با رفتن علامه کورانی از مصر بهانه‌ای به دست سلفی‌های مخالف بازگشت روابط ایران و مصر هستند افتاد و حتی در سایت‌هایشان نام و آدرس برخی شیعیان را نوشتند و تلاش کردند آنها را مورد حمله قرار بدهند که در چند مورد نیز این اتفاق افتاد.

غریب‌رضا با اشاره به حمایت احمد الطیب شیخ الازهر از شیعیان در پاسخ به یکی از وهابیون به نام «الغامدی»، گفت: با همه این احوال او در این قضیه در نقشه شیعیان حرکت کرد و با کمک محمد حسان از رهبران سلفی مورد حمایت عربستان بیانیه‌ای صادر کرد.

وی افزود: در حوزه علمیه قم هم اتفاق خوبی رخ داد و نامه آیت‌الله مقتدایی از طریق آقای امانی نماینده ایران به شیخ الازهر ارسال شد که به دلیل پشتوانه‌های مالی سلفی‌ها تاثیر زیادی نداشت و این نشان می‌دهد که ما باید بیش از این کار کنیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس