به گزارش مشرق، پیروز حناچی شهردار تهران عصر امروز در مراسم تقدیر از آتش نشانان عملیات اطفا حریق پالایشگاه تهران گفت: حادثهای یک ماه پیش در تهران اتفاق افتاد که رسیدگی به آن بر اساس پروتکلها در حدود وظایف شهرداری تهران نبود اما بنا به استمداد و مأموریت سازمانی این را جزو وظایف ذاتی خود دانستیم و آتش نشانان سازمان آتش نشانی تهران در لحظات اولیه در منطقه حاضر شدند.
وی مهمترین خصیصه در کنترل این حادثه را هوشمندی بر شمرد و افزود: آموزشها و تجهیزات موقعی تأثیرگذار خواهد بود که افرادی مناسب این آموزشها را به تجریبات مناسبی تبدیل کنند.
حناچی این حادثه را نقطه عطفی در بحث استفاده از تجهیزات آتش نشانی عنوان کرد و ادامه داد: بعد از خرید تجهیزات آتش نشانی حادثهای به این بزرگی را تجربه نکرده بودیم حادثهای که اگر لحظات طلایی را از دست میدادیم خسارت جبران ناپذیری را در پی داشت و این هوشمندی در ساعت اولیه بسیار تأثیر گذار بود و خسارتها را به حداقل رساند.
شهردار تهران یادآور شد: هر یک دلار هزینه در بحث پیشگیری از وقوع حوادث معادل صد دلار هزینه بعد از وقوع حادثه است و این حادثه در عین تلخ بودن تجربه بی بدیلی بود.
وی افزود: همچنین نکته دیگری که در حین این عملیات و حادثه رعایت شد این بود که مسیولین سیاسی مانند گذشته در اجرای عملیات و نحوه اجرای آن دخالت نکردند و کار اطفای حری قو عملیات به اهلش سپرده شد.
حناچی با اشاره به همکاری آتش نشانی تهران در حوادث سایر نقاط کشور مانند سیل آق قلا، خرم آباد و خوزستان و آتش سوزی جنگلهای زاگرس گفت: در این حوادث نیز آتش نشانی مددکار مردم بود. آتش نشانان یکی از سرمایههای اجتماعی در شهرداری هستند و اعتماد و حسن ظن مردم بزرگترین سرمایهای است که میتواند مسیرهای دیگری را نیز به رویمان باز کند.
شهردار تهران سیل، زلزله و آتش سوزی را از تهدیدهایی قلمداد کرد که تهران با آن روبروست و افزود: باید برای مقابله با این تهدیدها آمادگی دائمی داشته باشیم. البته شهرداری به تنهایی نمیتواند این مسائلی را پوشش دهد، بهعنوان مثال سالها از امداد هوایی صحبت میشود و شاید داشتن هلی کوپتر برای شهرداری پرهزینه باشد اما اورژانس را داریم که هلی کوپتر دارد اما مکانی برای فرود ندارد.
شهردار تهران اضافه کرد: با همکاری میان بخشی میتوانیم قدرت مانور دستگاهها در قبال حوادث را افزایش دهیم. در این بخش ۴۰ پد هلی کوپتر برای تهران آماده شده که برنامه ریزی برای افزایش آن به ۷۰ پد انجام شده است.
حناچی با اشاره به اینکه در زلزله بم ۸ هزار نفر از طریق فرودگاه منتقل شدند، یادآور شد: همکاریهای میان بخشی پوشش دادن خلأهای همدیگر است که هزینهها را کم و بهره وری را افزایش میدهد.