ژست‌های دیدنی یک پلنگ روی درخت

با نصب دوربین در مکان تردد پلنگ ایرانی در سال های متمادی این گونه توسط مستند سازان، کارشناسان و ماموران اجرایی تصویر برداری شده است.

به گزارش مشرق، سید اسدالله هاشمی، مدیرکل حفاظت محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد گفت: برای نخستین بار در کشور ۱۸ پلنگ در دنا شناسنامه دار شده اند و وجود این تعداد پلنگ در ۱۴ هزار هکتار در این منطقه در ایران و دنیا بی نظیر است.

سید اسدالله هاشمی،  اظهار داشت: در مجموع تاکنون ۲۲ گونه پلنگ در دنا در مساحت ۱۴ هزار هکتاری از حدود ۱۰۰ هزار هکتار منطقه حفاظت شده دنا، ثبت تصویر شده اند و از این تعداد ۱۸ مورد شناسنامه دار شده اند.

وی افزود: با نصب دوربین در مکان تردد پلنگ ایرانی در سال های متمادی این گونه توسط مستند سازان، کارشناسان و ماموران اجرایی تصویر برداری شده است.

ببینید:

فیلم/ حرکت هوشمندانه یک میمون برای شکست پلنگ

مدیرکل حفاظت محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: این منطقه زیستگاه مناسب پلنگ بوده است و عکاس هم استانی «سید جواد هادی اصل» برای اولین بار در دنیا تصویر پلنگ های نر و ماده به همراه توله هایشان را در یک تصویر مستند کرد.

هاشمی تصریح کرد: پلنگ به عنوان گونه چتر نقش مهمی در پویایی جمعیت سایر گونه‌ها دارد و زاگرس مرکزی یکی بهترین زیستگاه این گونه ارزشمند در معرض خطر انقراض می باشد.

منطقه حفاظت شده دنا یکی از غنی ترین مناطق زیستی از لحاظ تنوع گیاهی و جانوری در ایران و جهان محسوب می شود که در سال ۲۰۱۰ میلادی برابر با سال ۹۰ از سوی سازمان یونسکو به عنوان دهمین ذخیره گاه بیوسفری ایران و پانصد و پنجاهمین ذخیره‌گاه دنیا به ثبت رسیده است.

حیات وحش دنا معرف سیمای جانوری زاگرس محسوب می شود و با توجه به حفاظت مستمر محیط بانان این منطقه از اواخر سال ۶۹ تاکنون نیز این زیست بوم حیاتی محل رشد و تکثیر بسیاری از گونه هایی با اهمیت بوده است.

مهمترین پدیده طبیعی در دل این زیستگاه ارزشمند، رشته کوه دناست که از شمال غرب به سمت جنوب غرب به طول ۹۰ کیلومتر امتداد یافته و با دارا بودن ۵۰ قله مرتفع بالای چهار هزار و ۵۰۰ متر در زمره نواحی ارزشمند کوهستانی کشور و منطقه قرار گرفته است.

منطقه حفاظت شده دنا که در شمال شهر یاسوج و شهر توریستی سی سخت، جنوب استان اصفهان و جنوب استان چهار محال و بختیاری در حوزه آبریز کارون قرار گرفته، منطقه ای کوهستانی است که اختلاف ارتفاع بلندترین و پست‌ترین نقاط در این منطقه افزون بر سه هزار متر است.

مناطق حفاظت شده دنا با وسعت ۹۳ هزار و۶۶۰ هکتار و دنای شرقی با وسعت ۲۸ هزار و ۲۰۲هکتار در شهرستان های بویراحمد و دنا در کهگیلویه و بویراحمد قرار گرفته اند.

کهگیلویه و بویراحمد با ۳۱۲ هزار و ۵۰۰ هکتار منطقه حفاظت شده در دل رشته کوه های زاگرس مرکزی گنجینه ای ارزشمند و ظرفیتی بالقوه برای زیست انواع گونه های جانوری از جمله گونه کمیاب و در حال انقراض پلنگ ایرانی است.

هم اینک هفت منطقه حفاظت شده دنا با وسعت ۹۳ هزار و ۶۶۰ هکتار، دنای شرقی با وسعت ۲۸ هزار و ۲۰۲ هکتار، خاییز سرخ با مساحت ۳۳ هزار و ۲۳۵ هکتار، خامی با وسعت ۲۵ هزار و ۶۷۱ هکتار، دیل با ۱۰ هزار و ۳۸۱ هکتار، سولک با ۲ هزار ۴۲۸۷ هکتار و سیوک با ۱۲ هزار ۸۵۸ هکتار در این استان زیبای طبیعی وجود دارد. 

کهگیلویه وبویراحمد همچنین دارای پنج منطقه شکار ممنوع شامل پادنای سمیرم، خرم ناز، لار و ماغر، حاتم و کوه تلرش است. 

منبع: ایرنا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 3
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • mojtaba SE ۱۶:۱۹ - ۱۴۰۰/۰۴/۰۵
    0 0
    فکر کنم دیگه باید برای تشکر ,عیسی جون رو بنداریم قاطی این پلنگهای ایرانیمون تا ببینیم بدردمان میخوره یا نه...از انداختن پیش عقربهای کویر نمک که بهتر است...پاینده ابر قدرت ایران
  • IR ۱۶:۴۶ - ۱۴۰۰/۰۴/۰۵
    0 0
    آحسن،عزیزم مبارک تان باشه ایشاالله خدازیادتون کنه..زیبایی طبیعت به حیات وحش وجانوران است..
  • IR ۱۷:۲۹ - ۱۴۰۰/۰۴/۰۵
    0 0
    به به مبارک باشه حالا دیگه می توانند مدرسه بروند ، پاسپورت بگیرند ، سفر خارجه بروند ، ازدواج رسمی کنند و ...

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس