مشرق-
به نظر من مطرح كردن اين بحث كه در فاصله نزديك تا المپيك نبايد در راس فدراسيونها تغييراتي را ايجاد كرد، صحيح نيست. بايد ببينيم روش تغييرات درست است يا غلط. اگر روش صحيح باشد، در هر زمان ميشود تغييرات را ايجاد كرد. در زماني كه مسئوليت داشتم، بحث انتخاب و بركناري روساي فدراسيونها را به مجمع واگذار كردم. به نظر من اگر رييس سازمان تربيت بدني حرف و دليلي براي تغيير در يك فدراسيون دارد، بايد آن را به مجمع بگويد و مجمع تصميم بگيرد كه آيا رييس مربوطه كنار برود يا خير.
اين كه در مقاطع زماني مختلف و در شرايط متفاوت افراد را تغيير ميدهند، سرپرست ميگذارند و انتخابات را برگزار نميكنند، جريان خوبي نيست. با كل اين رويكرد مخالفم. اگر قرار است كسي كه خلاف كرده كنار برود، حتي شب المپيك هم ميشود اين اتفاق بيفتد. اين جابجاييها لطمهاي به ما نميزند.
نميتوانم به كسي اتهام بزنم. كما اين كه در اين رابطه سابقه تاريخي داريم كه به همين دليل برخي روساي فدراسيونها را عوض كرديم. شنيدهام ميگويند چون دنيامالي در مراسم تقدير با حضور رييس جمهور شركت نداشت، بركنار شده است. مطمئنم اگر به رييس جمهور بگويند كه دنيامالي حتي اگر به خاطر مخالفت با ايشان به مراسم نرفته، با بركنارياش مخالفت ميكند. وقتي اين دلايل مطرح ميشود خوب نيست. نميتوانم يارگيري براي المپيك را تاييد كنم، ولي ممكن است وجود داشته باشد. من اصل قضيه را قبول ندارم. اين كه مدام افراد را عوض كنيم، درست نيست. به نظر من بايد يك مقدار به عقل و سابقه افراد و خرد جمعي احترام گذاشت. متاسفانه اين بنا از زمان مهرعليزاده در سازمان تربيت بدني گذاشته شد.
در این مقطع، ممكن است ورزشكاران احساس كنند پشتشان خالي شده است. فرض كنيد عدهاي در مرز براي دفاع از كشورشان بجنگن ود بعد متوجه شوند كه در داخل كشور هم خوديها با هم دعوا ميكنند. قطعا در روحيه ورزشكاران تاثيرگذار خواهد بود. ممكن است كسي بگويد كه قايقراني و تير و كمان مدال نميگيرند، همين كه ما به طور منظم و با آرامش در مسابقات شركت كنند، خيلي مهم و ارزشمند است. ممكن است اين حواشي به ساير فدراسيونها سرايت كند، وقتي يك ناپايداري در مديريت مشاهده شود، در ساير فدراسيونها هم تسري پيدا ميكند. من نمي گويم كه چون نزديك المپيك هستيم نبايد تغيير صورت بگيرد، بلكه مي گويم بايد تغييرات به حق و شفاف باشد. واقعا اگر كارنامه و عملكرد ضعيف يك مدير علت بركناري است، وزارت ورزش و جوانان بايد آن را اعلام كند. اگر وزارتخانه كارش را به درستي انجام داده، ديگر كسي نميتواند انتقاد كند.
متاسفانه هميشه سليقهها تصميم گيرنده بوده است. فكر نميكنم اين تغييرات بر اساس كار كارشناسي صورت گرفته باشد چرا كه كار كارشناسي قابل بيان است، مسئولان وزارت ميتوانستند مشكل را اعلام كنند و دلايل بركناري مديران را بگويند. قطعا وقتي كاري مبهم صورت ميگيرد و دلايلش اعلام نميشود يعني كارشناسانه نبوده است. البته اين كه كارشناسان چه كساني بودند هم خودش جاي بحث دارد.
* رئیس اسبق سازمان تربیت بدنی و کمیته ملی المپیک
مصطفي هاشمي طبا *